دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
نکته مهم درباره کاغذ روی پنیر
از آنجا که مصرف پنیر های پاستوریزه بسیار بیشتر است از مصرف پنیرهای محلی نکات اصلی و مهم نگهداری از این ماده غذایی یکی از بخش های مربوط به سلامت خانواده می باشد که در انجام آن باید دقت کافی به خرج داد.
جالب است بدانید که تقریبا 50 درصد شوری این محصول از کلرید سدیم (نمک طعام) و مابقی با کلرید پتاسیم جایگزین شده است. پتاسیم همچون سدیم طعم شوری دارد، اما اگر مصرف آن بیش از حد معین باشد سبب تلخ شدن محصول می شود بنابراین بیماران با فشار خون بالا و افراد دچار نارسایی های قلبی ـ عروقی با نظر پزشک از این محصول استفاده کنند و مبتلایان به نارسایی های کلیوی بدانند که چون دفع پتاسیم همچون سدیم از طریق کلیه ها انجام می شود، احتمال بروز اختلالاتی در عملکرد کلیه این بیماران وجود دارد.
آب نمک پنیر را دور بریزید
یکی از تصورات اشتباهی که برخی خانواده ها در مورد پنیرهای آبدار می کنند این است که این محصول حاوی آب خود پنیر است و در نتیجه برای دریافت پروتئین و مواد مغذی بیشتر آن را همراه پنیر مصرف می کنند، اما باید بدانید اغلب پنیرهای آبدار موجود در بازار در آب نمک غوطه ور می شود و این محلول هیچ خاصیت و خواص تغذیه ای ندارد و بهتر است برای دریافت کمتر نمک آب پنیر دور ریخته شود، اما پرسشی که اینجا مطرح می شود این که اگر آب نمک پنیر را دور بریزیم محصول زودتر از تاریخ انقضا دچار فساد و کپک زدگی نمی شود؟ خیر.
پنیرهای آبدار بسته بندی شده در طول تاریخ مصرف شان بدون داشتن آب نمک نیز ماندگاری مطلوبی دارند که البته برای جلوگیری از خشک شدن سطح محصول و پیشگیری از ورود موجودات میکروسکوپی بهتر است همان کاغذ سفیدرنگی که بر سطح اغلب پنیرهای قالبی بسته بندی شده قرار گرفته و آغشته به نوعی مواد ضدکپک است، پس از هر بار مصرف، بر سطح پنیر گذاشته شود. اضافه بر این که اگر از تاریخ انقضای پنیر بگذرد چه درون آب نمک باشد و چه نباشد با فساد و رشد گونه ای قارچ بر سطح پنیر روبه رو خواهید شد.
پنیر را در آب غوطه ور نکنید
برخی از بیماران فشار خونی و کلیوی بر این باورند که اگر پنیر شور را در آب بیندازند یا با آب داغ شست وشو دهند نمکش زدوده می شود، اما این یک باور علمی نیست. وقتی پنیر را در آب غوطه ور می کنیم علاوه بر نمک، پروتئین ها و ویتامین های محلول در آب نیز از محصول خارج و از ارزش تغذیه ای آن کاسته می شود و گاهی نیز با گذشت مدت زمانی طولانی هنوز از میزان شوری قسمت مرکزی پنیر کاسته نشده است.
نکته این است که پنیرهای موجود در بازار از 0.5 تا 6 در صد نمک تهیه می شوند و بهتر است پنیر روزانه را از انواع پنیرهای کم نمک 0.5 تا 1 درصد که در جدول تغذیه ای روی بسته بندی محصول درج شده است، انتخاب کنید و این را بدانید پنیرهای سنتی و لیقوان و تبریز که اغلب در آب نمک غوطه ورند در مقایسه با انواع پنیرهای خشک درصد نمک بیشتری را به خود جذب می کنند.
نکته مهم درباره کاغذ روی پنیرایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست