سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

طلاق و کودک، مرگ را راحت تر از جدایی میپذیرند


به گزارش سرویس زنان جهان نیوز: رفتارهای خشونت آمیز و بزهکاری فرزندان از آسیب های جبران ناپذیری روحی و روانی طلاق بر آنان است. 

تحقیقات روانشناسی نشان داده است که بچه ها مرگ والدین خود را راحتتر از طلاق می پذیرند زیرا مرگ پدیده ای طبیعی است درحالی که طلاق پدیده ای اجباری است وطی آن زوجین با تنفر از هم جدا شده اند. 

اینکه بعد از طلاق کودک با کدامیک از والدین زندگی خواهد کرد؟ و در پناه چه کسی خواهند بود؟ خلاء های عاطفی او را چه کسی پرخواهد کرد؟ چگونه در تنهایی و مشکلات تسکین وآرامش خواهد یافت ؟ همگی سوالاتی است که ذهن فرزندانی که والدین آنها در شرف جدایی هستند پر می کنند، در حالی که این تمام ماجرا نیست و طلاق والدین تاثیرات زیادی بر فرزندان می گذارد. تاثیراتی مانند: 

-ايجاد زمينه هاي وسواس در دختران و پسران 
ـ بروز افسردگي در كودكان و نوجوانان 
ـ به وجود آوردن زمينه هاي اضطراب 
ـ ايجاد روحيه پرخاشگري و عصيان در نوجوانان 
ـ بي قراري 
ـ حسادت سوءظن و سماجت، در نوجوانان خانواده هايي كه والدين آنها از هم جدا شده اند اين حساسيت ها ديده شده است. اين گروه از نوجوانان در مقابل همراهان و همسالان خود حساسيت بيشتر و زياده از حد نشان مي دهند. 

طلاق در بسياري از موارد و مواقع ضروري است و زوجين ناگزير به قبول اين امر هستند. ولي در اغلب موارد جدايي ها در نتيجه توقعات بيجاي احساسي، اقتصادي و عاطفي زوجين از همديگر، سوءظن و بدبيني بي مورد، نداشتن صبر و گذشت در زندگي، حسادت بيش از حد زن و شوهر، پرخاشگري و تندخويي زن يا مرد و غرور و خودخواهي بي مورد صورت مي گيرد. 

بديهي است درگيري هاي خانوادگي و مشاجره هاي پدر و مادر در حضور فرزندان، تأثيرات روحي شديدي بر كودكان و نوجوانان ناظر بر صحنه مي گذارند و در رفتارهاي پرخاشگرانه كودكان و نوجوانان اثر مزمن بر جاي خواهد گذاشت. 

به طور كلي كودكان و نوجوانان مرگ پدر و مادر خود را راحت تر از طلاق آنان پذيرا هستند، در فوت پدر و مادر پيوندهاي عاطفي، شخصيتي و احساسي و رشته هاي ارتباط رواني گسسته نمي شود يا كمتر سست مي شود و افسردگي و ملال، كوتاه مدت و زودگذر است. در حالي كه آثار طويل المدت طلاق در پسران و دختران بيشتر است و مشكلات ناسازگاري در تشكيل خانواده را به وجود مي آورد.