سه شنبه, ۱۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 4 March, 2025
مجله ویستا

سرطان زا | سرطان زا بودن ته دیگها !


سرطان زا بودن غذاهای سوخته و ته دیگها

مواد غذایی سرطان زا شاید در برنامه غذایی روزانه ما به وفور یافت شوند. بعد از فست فودها و نوشیدنی های صنعتی باید نگاهی به غذاهایی داشته باشیم که با عنوان خانگی بودنشان بدون توجه مصرف می کنیم.

هرگز از خوردن تکه های سوخته غذا لذت نبرید زیرا معمولاً غذاهای سوخته به دلیل موادی که در آنها وجود دارد بسیار خطرناک است و بدن ما باید فعل و انفعالات زیادی را به کبد تحمیل کند تا این مواد از بدن دفع شود.


سرطان زا | سرطان زا بودن ته دیگها !

سرطان زا بودن ته دیگها و غذاهای سوخته

رئیس مرکز تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، گفت:وقتی به مواد غذایی که دارای ترکیبات قندی و پروتئینی هستند، دمای بسیار بالا داده می شود، منجر به تغییرات مخاطره آمیزی در این مواد می شود؛ در واقع ترکیبات پروتئینی و قندی در اثر واکنش هایی مانند واکنش های میلارد یا پیرولیز در دمای بالا مانند سرخ کردن های بسیار شدید، عوامل خطرناکی مانند آکریل آمیدها ایجاد می کنند که می ‎تواند سرطان زا باشد.

وی به ته دیگ غذا که ما ایرانی ها به آن بسیار علاقه مند هستیم اشاره کرد و گفت:دیده می شود هر چه ته دیگ غذا سرخ شده تر باشد برایمان لذیذتر است درحالی که ته دیگ می تواند سرطان زا باشد؛ البته نباید فراموش کرد که نان برشته با سوخته متفاوت است و باید تکه های سوخته را جدا کرد.

 به طور کلی توصیه می شود تا جایی که امکان دارد از روش های پخت کُند و آرام مانند آب پز کردن و یا بُخارپز کردن استفاده کرد تا ترکیبات سمی در حین پخت و فرآوری در آن آزاد نشود.

سرطان زا ، سرطان زا بودن ته دیگها !