شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

مزایا و معایب خوردن پسته در دوران بارداری


پسته و مصرف آن در بارداری

پسته به عنوان یک ماده غذایی گیاهی و نیرو بخش و درمان کننده بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد...

در مطالعات اخیر که در دانشگاه دولتی پنسیلوانیا انجام شده است پی بردند که خوردن روزانه چند مغز پسته (که دارای ترکیبات سالم و رژیم کم چربی است) منجر به کاهش قابل توجه سطح کلسترول LDL یا کلسترول بد خون می شود. کاهش سطح کلسترول بد به معنای باز ماندن شریان های بدن و انجام کامل عمل خون رسانی قلب می شود.
نقل قول از تحقیقات دکتر پنی کریس - اترتون:«در مطالعات ما نشان داده شد پسته رژیم غذایی سالمی برای قلب است که نمودار احتمال بیماری های قلبی عروقی را در انسان کاهش می دهد. پسته غنی از آنتی اکسیدان لوتین است. لوتین معمولاً در سبزیجات سبز رنگ و میوه های رنگ روشن یافت می شود. پسته در بین آجیل های دیگر در سطح غذایی بالاتری قرار دارد. لوتین پسته از کلسترولی که باعث بسته شدن شریانها می شود، جلوگیری می کند.» حتی در مطالعه ای مقدار پسته خورده شده توسط داوطلبان را افزایش دادند که آزمایش آنها نتیجه بهتری را نشان داد.

مصرف موادغذایی سالم در طول بارداری برای سلامتی شما و جنین لازم است. پسته ماده ای بسیار مغذی می باشد که مواد مغذی لازم را در این زمان برای شما فراهم می کند. اما باید مزایا و معایب مصرف پسته در طول بارداری را بدانید.


مزایا و معایب خوردن پسته در دوران بارداری

مصرف پسته در دوران بارداریمزایای مصرف پسته در دوران بارداری

یک اونس پسته حاوی:
– 160 کالری
– 6 گرم پروتئین
– 8/2 گرم فیبر
– 71/12 گرم چربی
و حاوی آهن، فولات، کلسیم و پتاسیم می باشد که به رشد و سلامتی جنین کمک می کند.

مزایای مصرف پسته در طول بارداری

1- پسته سرشار از پروتئین است. پروتئین به رشد ماهیچه ها و بافت های جنین کمک می کند.

2- پسته حاوی اسیدهای چرب می باشد که مقدار کلسترول مضر را کاهش داده و کلسترول مفید را در خون افزایش می دهد. همچنین باعث افزایش لیپید در طول بارداری می شود.

3- پسته منبع غنی از آنتی اکسیدان هایی مانند ترکیبات پلی فنولیک، ویتامین ای و کاروتن است که سیستم ایمنی بدن را قوی می کند.

4- پسته حاوی مس است که به تولید گلبول های قرمز خون در طول بارداری کمک می کند.

5- پسته خواص آنتی التهاب دارد که شما را از ورم کردن و درد مفاصل محافظت می کند.

6- ویتامین آ و ای در پسته خواص آنتی اکسیدان ایجاد می کند که از عفونت در طول بارداری جلوگیری می کند.

7- پسته منبع غنی از فیبر است که از یبوست در حین بارداری جلوگیری می کند.

8- پسته منبع غنی از چربی امگا 3 است که مصرف امگا 3 در بارداری به رشد مغز جنین کمک می کند.

پیش از مصرف آجیل ها با پزشک صحبت کنید و عوارض آن ها را بپرسید.

در ادامه دلایل اجتناب از مصرف پسته در طول بارداری ذکر شده است:

1- پسته حاوی فروکتون هایی است که هضم غذا را با مشکل روبرو می کند بنابرای باعث اسهال، یبوست، درد شکم و نفخ می شود.

2- پسته تفت داده شده مقدار زیادی سدیم دارد که باعث افزایش فشار خون می شود و به همین دلیل در طول بارداری مطلوب نیست.

3- اگر نسبت به آجیل ها حساسیت دارید، بهتر است در طول بارداری از مصرف آن ها اجتناب کنید.
درباره حساسیت در بارداری بیشتر بدانید. آناکاردیک اسید ترکیب شیمیایی است که در آجیل وجود
دارد و موجب ایجاد حساسیت می شود. علائم شامل خارش پوست، تنگی نفس، درد شکم، حالت تهوع و اسهال است.

4- مطالعات نشان می دهد احتمال ابتلا به آسم در فرزندانی که مادرشان نسبت به آجیل حساسیت
دارند 50% می باشد.بنابراین پیش از مصرف آجیل درباره حساسیت به آن ها با پزشک خود صحبت کنید.

چه چیزی می تواند در رژیم شما باشد؟

آیا می توانم در طول بارداری هفته به هفته پسته بخورم؟ اگر سابقه حساسیت به مصرف پسته در خانواده شما وجود ندارد، می توانید پسته را در رژیم غذایی خود جای دهید. در این جا راه هایی وجود دارد که می توانید امتحان کنید:

– می توانید پستا را در غذای دلخواه خود بریزید.

– می توانید پسته ریز شده را در ماست یخ زده، سوپ جو و شیر و غلات بریزید و به عنوان صبحانه مصرف کنید.

– می توانید پسته ریز شده را به همراه سینه مرغ در مخلوط تخم مرغ بریزید.

بنابراین در صورتی که پزشک به شما اجازه مصرف پسته می دهد نگران نباشید. اما سعی کنید زیاده روی نکنید. 

همچنین می توانید دسرهای خوشمزه ای با پسته درست کنید و به رژیم غذایی خود بیفزایید.

مزایا و معایب خوردن پسته در دوران بارداری