سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

تنفس عمیق از راه بینی مغز را تقویت میکند


تقویت حافظه با تنفس عمیق از راه بینی

تنفس عمیق فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد و نقش موثری در تقویت مغز و حافظه بازی میکند . تنفس عمیق و صحیح بر تک تک اعضای بدن تاثیرگذار است . شما ممکن نیست کتابی در زمینه تمرکز حواس و آرامش ذهن پیدا کنید که در آن فصلی به تنفس صحیح اختصاص داده نشده باشد. شاید مهمترین تأثیر تنفس عمیق که خیلی سریع هم به چشم می آید، آرامش است. با هر نفس عمیقی که می کشید هم ذهن شما آسوده تر می شود و هم جسمتان، به ویژه در بازدمهای عمیق بدن شل و ریلکس و منبسط می شود.

کسانی که تنفس عمیق دارند از طول عمر بیشتری برخوردار می شوند. تنفس عمیق باعث می شود که تعداد دم و بازدم در یک دقیقه کمتر شود. معمولاً افراد در یک دقیقه 16 بار نفس می کشند و عمر متوسطی دارند. اما هرکس بیش از این در دقیقه نفس بکشد، مسلماً تنفسهایی سطحی خواهد داشت که دم و بازدم عمیق را به همراه ندارد. طول عمر چنین افرادی از حد متوسط و معمول کمتر است.

اگر می گویند هیجانهای عصبی مانند ترس، اضطراب، خشم، کینه، انتقام و حسادت، بیماری می آورد و از طول عمر می کاهد به این خاطر است که تمام هیجانهای عصبی اولین تأثیر خود را بر تنفس می گذارند.

حتماً برایتان پیش آمده که به شما گفته اند «یک نفس عمیق بکش» تا آرام شوی و اضطرابت کم شود. البته به هنگام عصبانیت این آزاردهنده ترین حرفی است که خواهید شنید. اما پژوهش های اخیر نشان داده است که چرا و چطور یک نفس عمیق می تواند برای بدن تأثیر بسزایی داشته باشد.


تنفس عمیق از راه بینی مغز را تقویت میکند

تقویت مغز و حافظه ارمغان تنفس عمیق است

محققان دانشگاه نورث وسترن می گویند یکتنفس عمیق از راه بینی مغز را تقویت و حافظه را سریع تر می کند. البته این موضوع بستگی به این دارد که دم را انجام می دهید یا بازدم را و آیا از راه بینی نفس می کشید یا دهان.

در این مطالعه افراد به هنگام نفس کشیدن توانایی بیشتری در تشخیص سریعتر یک چهره ترسیده داشتند تا زمانی که بازدم را خارج می کردند. همچنین به هنگام دم فرو بردن یک شی را بیشتر به یاد می آوردند تا هنگام بازدم. البته تمام این تأثیرها در زمان تنفس از راه دهان ناپدید می شد.

درواقع یافته اصلی این پژوهش این است که فعالیت مغز در ناحیه آمیگدال و هیپوکامپوس در زمان دم از راه بینی بسیار بیشتر و بهتر از زمان بازدم است. وقتی هوا را به داخل ریه می آورید عصب های نواحی دستگاه بویایی، آمیگدال و هیپوکامپوس را که همگی در سیستم لیمبیک قرار دارند تحریک می کنید.

از این مزیت می توان به هنگام قرارگیری در یک موقعیت خطرناک که تعدا تنفس ها بیشتر می شود استفاده کرد چون سریع نفس کشیدن با بینی در تصمیم گیری و یادآوری و به طور کلی عملکرد سریع تر مغز بسیار مؤثر است.

تنفس عمیق از راه بینی مغز را تقویت میکند