شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
طریقه کاشت بادام زمینی در منزل

روش کاشت بادام زمینی
برای کاشت بادام زمینی در منزل اگر میخواهید آن را در باغچه بکارید بهترین زمان اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت است که خطر یخزدگی و سرمای زمستانه برطرف شده باشد و ی اگر قصد دارید کاشت بادام زمینی در گلدان باشد، هر زمان از سال میتوانید آن را انجام دهید.
- برای کاشت بادام زمینی شما نیاز به خاک با زهکشی بالا دارید. بهترین خاک برای این گیاه خاک شنی مخلوط با کود فراوان است.
- پس از مخلوط و زیر و رو نمودن خاک با کود، بذر بادام زمینی را در عمق 5 تا 7 سانتیمتری از خاک بکارید.
- اگر گیاه را در باغچه میکارید، بذر بادام زمینی را در فاصله 15 تا 18 سانتیمتری از هم و در ردیفهایی که 1 متر از هم فاصله دارند در خاک بکارید. در داخل گلدان بهتر است هر بذر را در یک گلدان نسبتا بزرگ بکارید. البته شما میتوانید ابتدا بذرها را داخل گلدان بکارید و بعد از دو هفته آن را به باغچه انتقال دهید.
- بعد از کاشت دانهها، آبیاری کامل انجام دهید. در طول مدت رشد مراقب باشید سطح خاک همیشه مرطوب باشد زیرا خاکهای شنی سریع خشک میشوند.
- از وجود سوراخهای کافی برای خروج آب اضافی از گلدان مطمئن باشید.
- توجه داشته باشید که گیاه بادام مینی به سرما بسیار حساس است. بنابراین از قرار دادن گلدان در برابر باد سرد پرهیز کنید. همچنین در باغچه، اگر دمای هوا کاهش داشت، گیاه را با پلاستیک بپوشانید تا از خطر سرما در امان بماند.
- با گذر زمان، بادامزمینیها شروع به رشد از ساقههایی میکنند که در اعماق زمین فرو می رود. طول دروه رشد این گیاه طولانی است و 100 تا 210 روز طول میکشد. در طول دوره رشد به گیاه کود دهید.
- گل گیاه بادام زمینی قبل از میوه دادن به سمت زمین خم میشود و دانههای جوان را در زمین دفن میکند. به همین دلیل است که به این گیاه، بادام زمینی میگویند. دانههای بادام زمینی در داخل زمین رشد کرده و میرسند.

گیاه شناسی بادام زمینی
بادام زمینی گیاهی است یکساله دارای ساقهای راست که ارتفاع آن در حدود ۳۰ سانتیمتر میباشد. برگهای آن مرکب از دو زوج برگچه است. گلهای آن به رنگ زرد میباشد که پس از تلقیح، دمگل خم شده و به سطح خاک میرسد و سپس به تدریج در خاک فرو رفته و میوه در داخل خاک تشکیل میشود.
میوه بادام زمینی به طول تقریبی ۴ سانتیمتر است و دارای پوسته شکننده به رنگ خاکستری مایل به زرد میباشد. بر روی پوسته یک تا سه برجستگی مشاهده میشود که هر یک محل دانهها را نشان میدهد. دانه بادام زمینی تقریبا مانند فندق به رنگ سفید مایل به زرد بوده ولی تخم مرغی شکل است. پوسته نازکی دانه را پوشانده که به رنگ قرمز قهوهای است. دانه های بادام زمینی و کره تهیه شده از آن دارای ارش غذایی فوق العاده بوده و از خواص درمانی بینظیری برخوردار است. برای آشنایی با خواص بادام زمینی مطالعه مطالب زیر پیشنهاد میشود:
اخبار مرتبط:
آشنایی با خواص کره بادام زمینی (فواید و مضرات)
طرز تهیه کره بادام زمینی خانگی در 5 دقیقه! + ویدئو

شرایط محیطی مورد نیاز کاشت بادام زمینی
خاک: خاکهایی با بافت سبک شنی، شنی لومی و لومی شنی که زهکشی در آنها به آسانی و بطور طبیعی صورت می گیرد برای کاشت بادام زمینی مناسب است.
دما: گیاه بادام زمینی بسیار گرما دوست است و به آب و هوای گرم نیاز دارد. بهترین دما برای کاشت بادام زمینی 22 تا 25 درجه سانتی گراد است و گیاه تا دمای 25 درجه را نیز تحمل میکند. همچنین لازم به ذکر است حداقل درجه حرارت خاک برای جوانه زدن بادام زمینی حدود ۱۰درجه سانتی گراد است.
آبیاری: بادام زمینی به آب فراوان نیاز دارد و بایستی سطح خاک همواره مرطوب و نه خیس باشد.
نور: گیاه بادام زمینی برای رشد نیاز به نور قوی و فراوان آفتاب دارد.
کوددهی: کود مناسب برای این گیاه کود کامل و کود فسفاته است.
آفات و بیماریها: بعضی از آفات عمومی مثل زنجره باقلا ، کرم غوزه پنبه و پروانه کارادینا به بادام زمینی خسارت وارد می سازد، همچنین بیماری لکه برگی یکی از بیماری هایی است که ممکن است گیاه شما را تهدید کند. در این موارد استفاده از سموم قارچ کش مانند زینب و مانب توصیه میشود .
برای برداشت دانههای بادام زمینی لازم است ابتدا گیاه را به طور کامل از خاک خارج کنید و بگذارید بادام زمینیها خشک شوند. سپس دانه های بادام زمینی را از پوسته خارج کنید، آنها را تفت دهید و از خوردنشان لذت ببرید. همچنین پیشنهاد میکنیم تعدادی از دانههای سالم و درشت بادام زمینی خام را برای کاشت سال بعد نگه دارید.
منابع: imoz.ir، www.parsegard.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست