پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

توصیه هایی برای درمان عفونت قارچی واژن (درمان خانگی عفونت قارچی)



	توصیه هایی برای درمان عفونت قارچی واژن (درمان خانگی عفونت قارچی) | وب


درمان خانگی عفونت قارچی واژن

در صورتی که تحت هر یک از شرایط زیر می‌باشید از روش‌های درمان خانگی عفونت واژن استفاده نکنید:

  • باردار هستید.
  • برای تشخیص عفونت قارچی واژن به پزشک مراجعه ننموده‌ و نسبت به عامل ایجاد عفونت اطمینان ندارید، سر خود و بدون تجویز پزشک از ژل‌های مخصوص عفونت واژن استفاده نکنید. گاهی آنچه به نظر می‌رسد عفونت قارچی واژینال باشد در واقع عفونت باکتریایی واژن یا یک بیماری مقاربتی است.
  • سابقه بیماری مقاربتی داشته و تحت نظر پزشک قرار داشته‌اید.
  • و یا سابقه ابتلا به هرگونه عفونت مکرری را داشته‌اید


استفاده از داروهای ضدقارچ بدون نسخه پزشک

در صورتی‌که قصد دارید بدون تجویز پزشک از ژل‌های مخصوص عفونت قارچی واژن استفاده نمایید، باید طبق دستور‌العمل مندرج روی جعبه دارو عمل کنید به این ترتیب که:

  • به جای تامپون از پد استفاده کنید زیرا تامپون، داروی استفاده‌شده را جذب می‌کند.
  • برای شستشو، به‌هیچ‌وجه از صابون استفاده نکنید و فقط با آب ساده محل را شستشو دهید.
  • در صورتی‌که هنگام نزدیکی احساس درد (دیسپارونیا چیست؟) و ناراحتی دارید، از انجام آن خودداری کرده و یا برای کاهش التهاب از یک ژل روان‌کننده محلول در آب مانند ژل... استفاده نمایید.
  • روغن موجود در کرم‌های ضدقارچ و یا شیاف‌های واژینال، لاتکس را از بین می‌برند و از آنجا که کاندوم‌ها و دیافراگم‌ها از لاتکس تشکیل شده‌اند- در صورت استفاده- بافت‌ آن‌ها از بین رفته و در برابر بیماری‌های مقاربتی یا احتمال بارداری از شما محافظت نمی‌کنند.
  • اگر در ناحیه تناسلی احساس درد و تورم دارید، نشستن در تشت آب گرم (نه داغ) ممکن است تسکین‌دهنده باشد. همچنین می‌توانید محل را با استفاده از یک پارچه سرد و مرطوب خنک کنید.
  • سعی کنید در برابر احساس خارش مقاومت کرده و از خاراندن محل متورم خودداری نمایید.


چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی‌که نسبت به داشتن عفونت قارچی اطمینان ندارید.

و یا از یک دوره کامل درمان خانگی استفاده کرده و جواب نگرفته‌اید.


نکات قابل توجه:

از جمله خطرات درمان‌خانگی این است که گاهی آنچه شما تصور می‌کنید عفونت قارچی است، در اثر عامل دیگری مانند باکتری و یا بیماری مقاربتی ایجاد شده است. در صورتی‌که دچار تب یا درد در ناحیه لگن شدید حتما به پزشک مراجعه نمایید.

اگر باردار هستید باید حتما برای بررسی هرگونه عفونت واژینال به پزشک مراجعه نمایید زیرا برخی از عفونت‌‌های واژینال مانند باکتری‌ها، گنوره و یا کلامیدیا عوارض جانبی در دوران بارداری را افزایش می‌دهد.

در صورتی‌که مشکوک به داشتن هرگونه بیماری مقاربتی هستید قبل از استفاده از هر دارویی، به پزشک متخصص مراجعه نمایید. برقراری رابطه جنسی محافظت‌نشده و یا تعدد شرکای جنسی جزو مهم‌ترین عوامل خطرزا در این مورد به شمار می‌روند.

قبل از استفاده از روش‌های درمان‌خانگی مانند استفاده از روغن درخت چای و یا مصرف سیر، با پزشک خود صحبت کنید زیرا ممکن است علایم موجود تشدید شده و به صورت واکنش‌های آلرژیک بروز نمایند.

استفاده از دوش واژینال نیز توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است باعث تشدید بیماری شود.


درمان عفونت قارچی واژن

داروهای ضد قارچ درمان مناسبی برای عفونت قارچی واژن هستند. از جمله این داروها می‌توان به ژل‌ها و شیاف‌های ضدقارچ و همچنین کپسول‌های خوراکی مانند اسید بوریک اشاره نمود.

کپسول‌های خوراکی تمام بدن را تحت‌تاثیر قرار می‌دهند و هرگونه عفونت قارچی دیگری را نیز درمان می‌کنند اما داروهای واژینال تنها محل مورد نظر را درمان می‌کنند.


داروهای مناسب برای درمان عفونت واژینال

  • داروهای ضدقارچ واژینال با طول درمان‌های 1روزه، 3 روزه و یا بیشتر در دسترس هستند و تفاوت آن‌ها در قدرت اثربخشی آن‌هاست.
  • استفاده از داروهای ضد‌قارچ خوراکی بسیار آسان است.
  • کپسول‌های خوراکی واژینال مانند اسید بوریک بسیار زیاد و در دسترس هستند اما استفاده از آن‌ها در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.


نکات قابل توجه:

کرم‌ها و شیاف‌های ضد قارچ که در مهبل قرار می‌گیرند، نسبت به کپسول‌های خوراکی عوارض جانبی کم‌تری دارند زیرا داروهای واژینال توسط بدن جذب نمی‌شوند و تنها ناحیه تناسلی را تحت تاثیر قرار می‌دهند. عوارض جانبی این کپسول‌ها که شامل احساس تهوع، سردرد و درد در ناحیه شکم می‌باشد نسبت به دوز آن‌ها متفاوت است اما درهرحال استفاده از قرص و کپسول راحت‌تر و‌ بدون کثیف‌کاری است. واردکردن کرم‌ها و شیاف‌های تناسلی کمی ناراحت‌کننده بوده و نسبت به خورن یک قرص عذاب‌آور به نظر می‌رسد.

فراموش نکنید که روغن موجود در این کرم‌ها و شیاف‌ها، بافت لاتکس کاندوم و دیافراگم را از بین می‌برد و فرد نسبت به انتقال بیماری‌های مقاربتی و یا ایجاد حاملگی مصون نخواهد بود.

در صورتی‌که از داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین، هم‌زمان با داروهای ضد قارچ استفاده کنید، احتمال ایجاد کبودی و خون‌ریزی‌های غیرطبیعی در بدن شما افزایش خواهد یافت بنابراین باید حتما با پزشک خود در این باره مشورت نمایید.

درباره معایب و مزایای داروهای خوراکی و واژینال که شامل موارد زیر می‌شود با پزشک خود مشورت نمایید:

داروهای ضدقارچ واژینال به صورت کرم، شیاف و قرص واژینال در دسترس هستند.

استفاده از قرص خوراکی یا کرم‌ها و شیاف‌های واژینال نسبت به یکدیگر برتری خاصی ندارند اما اکثر افراد خوردن یک کپسول ساده را به استعمال کرم‌ها و شیاف‌های واژینال ترجیح می‌دهند. به‌علاوه تاثیر‌ پذیری افراد نسبت به هر نوع درمان ممکن است با دیگران متفاوت باشد.

در صورت استفاده از کرم‌ها و شیاف‌های واژینال باید از برقراری رابطه جنسی خودداری کنید. برخی پزشکان برقراری رابطه جنسی در طول دوران درمان عفونت را کلا منع می‌کنند.

در صورتی‌که طول درمان عفونت قارچی تا دوره قاعدگی ادامه پیدا کرد حتما به جای تامپون از پد یا نواربهداشتی استفاده کنید زیرا تامپون داروی استفاده شده را جذب می‌کند و درمان به درستی پیش نخواهد رفت.

حتما با پزشک متخصص یا دکتر داروساز نسبت به استفاده از داروهای عمومی مشورت نمایید. گاهی اوقات تاثیر داروهای عمومی ارزان‌قیمت چیزی از داروهای معروف و برندهای معتبر کم ندارند.


روش‌های متفرقه برای درمان عفونت قارچی واژن

برخی پزشکان استفاده از داروهای خوراکی مانند بوریک اسید را نسبت به درمان‌های واژینال ترجیح می‌دهند. کپسول بوریک اسید یک ماده شیمیایی کریستالی سفیدرنگ است که خواص ضدقارچ و ضدویروسی دارد. از این دارو که بدون نسخه پزشک نیز قابل تهیه است، در تهیه انواع محصولات دارویی استفاده می‌شود.

در صورت باردار بودن اصلا از بوریک اسید استفاده ننمایید.


تهیه و ترجمه: مجله اینترنتی وب