سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

آموزش مرحله به مرحله تهیه کیک شکلاتی بدون فر


با کشف دنیای جدید در قرن شانزدهم، شکلات به جهان غرب معرفی شد. اولین بار اسپانیایی‌ها با شکلات به عنوان یک نوشیدنی پر ادویه برخورد کردند که توسط آزتکس، پادشاه مکزیک نوشیده می‌شد. وقتی شکلات به اروپا صادر شد به عنوان یک محصول ارزشمند که مختص طبقه ثروتمند اسپانیا بود، شناخته شد. در قرن هجدهم پس از توزیع و پخش شکلات در سطح اروپا، از آن به عنوان یک نوش‌دارو یاد می‌کردند.

شیرینی فروشی‌ها به داروسازانی معروف شده بودند که وعده علاج بیماری‌ها از سرفه و سوء هاضمه گرفته تا التهاب و گرفتگی عضلات را از طریق شکلات به مردم می‌دادند. هرچند امروزه خواص درمانی شکلات زیر سوال رفته، اما هر روز بازار تقاضا برای این خوراکی لوکس و تشریفاتی بیشتر می‌شود.


آموزش مرحله به مرحله تهیه کیک شکلاتی بدون فر | وب

شکلات از دانه میوه‌های لوبیا شکل درخت کاکائو که غلاف‌های بزرگی دارد، تهیه و تولید می‌شود. پس از چیدن، آن‌ها را در مقابل آفتاب می‌گذارند تا تخمیر شوند و طعم شکلاتی آن‌ها بیشتر گردد. بعد از آنکه غلاف آن را جدا کردند، دانه‌های شکلات را یا تفت می‌دهند یا برای مدت طولانی در مقابل آفتاب نگه می‌دارند.

در مرحله آخر پوسته روی دانه‌ها را نیز می‌کنند و از مغز داخلی آن برای درست کردن کاکائو و شکلات استفاده می‌کنند. پس از آسیاب کردن این دانه‌ها و طی چندین مرحله، کاکائوی خالص تولید می‌شود که کیفیت شکلات را براساس این کاکائوی خالص برآورد می‌کنند. با تحت فشار قرار دادن کاکائوی خالص، روغنی را که کره کاکائو نامیده می‌شود از آن استخراج می‌کنند. کاکائوی خالص بعد از گذراندن چند مرحله دیگر به محصولی پرطرفدار تبدیل می‌شود که به شکلات معروف است. با کاکائو و شکلات انواع کیک نظیر کیک خیس شکلاتی، کیک زبرا و ... را می توان تهیه و تزئین کرد. 

با ذکر این مقدمه در مورد تاریخچه شکلات و نحوه تولید آن، اکنون قصد داریم طرز تهیه یک نوع کیک شکلاتی خوشمزه را بدون استفاده از فر به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
 

مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی بدون فر

آرد گندم 8 قاشق غذاخوری
شکر 8 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
تخم مرغ 2 عدد
روغن مایع 6 قاشق غذاخوری
شیر 10 قاشق غذاخوری


طرز تهیه کیک شکلاتی بدون فر

1. ابتدا آرد گندم را در کاسه ریخته و شکر را به آن اضافه کنید.


آموزش مرحله به مرحله تهیه کیک شکلاتی بدون فر | وب


2. پودر کاکائو را به مخلوط فوق افزوده و با قاشق مخلوط کنید، بکینگ پودر را به مواد اضافه کرده و سپس تخم مرغ را بیفزایید.



آموزش مرحله به مرحله تهیه کیک شکلاتی بدون فر | وب


3. روغن مایع را به مواد اضافه کرده و مواد را خوب هم بزنید، سپس شیر را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مایع یکدستی حاصل شود که نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل.



آموزش مرحله به مرحله تهیه کیک شکلاتی بدون فر | وب


4. کمی روغن مایع در ظرفی ریخته و با قلمو همه قسمت های داخل قالب مورد نظر را چرب کنید و سپس مایه کیک را درون قالب بریزید.



آموزش مرحله به مرحله تهیه کیک شکلاتی بدون فر | وب


5. در یک قابلمه به اندازه یک بند انگشت آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. زیر قابلمه شعله پخش کن قرار داده و قالب را درون قابلمه قرار دهید.



آموزش مرحله به مرحله تهیه کیک شکلاتی بدون فر | وب


6. روی درب قابلمه دمی قرار داده و درب قابلمه را ببندید، شعله را تا حدی که در تصویر نشان داده شده، ملایم کنید. بهتر ایت در حین پخت درب قابلمه برداشته نشود.

7. پس از 30 دقیقه درب قابلمه را برداشته و کیک را به مدت 20 دقیقه درون سینی قرار دهید تا خنک شود.

8. پس از 20 دقیقه، برای اینکه کیک به صورت قالبی خارج شود، ابتدا با چاقو کیک را از کناره‌های قالب جدا کنید تا آزاد شود و کمی قالب را تکان دهید، سپس ظرف مورد نظر را بر روی قالب قرار داده و قالب را برگردانید.



آموزش مرحله به مرحله تهیه کیک شکلاتی بدون فر | وب


روی کیک را می‌توانید با سس شکلاتی و مروارید خوراکی و ترافل رنگی و شکلات چیپسی و ... تزئین کنید.



آموزش مرحله به مرحله تهیه کیک شکلاتی بدون فر | وب
 

تزئین کیک با کاکائو و شکلات به شکل‌های بالا را در مقاله زیر دنبال کنید:


بیشتر بخوانید: تزئین کیک با کاکائو و شکلات به شکل های زیبا
 گروه آشپزی وب



همچنین مشاهده کنید