پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
کیک بدون شیر اسفنجی، یک میان وعده کامل
کیک گونه ای شیرینی است که خاستگاه اروپایی دارد. اگرچه این خوراک از زمانهای باستان وجود داشته است، اما تصوری که از کیک امروزی وجود دارد، نوعی شیرینی است که از میانه سده هجدهم به وجود آمدهاست. آرد، شکر، تخم مرغ و کره چهار مادهای هستند که بیش از مواد دیگر در کیک به کار برده می شوند. کیک ها به طور کلی به دو گروه بزرگ غیرچرب یا کیک های اسفنجی و چرب یا کیک های کره ای تقسیم میشوند. کیک بدون شیر اسفنجی به خاطر خوشمزگی و بافت سبک و نرمی که دارد بسیار پرطرفدار است. در این مقاله می خواهیم شما را با طرز تهیه یک نوع کیک بدون شیر اسفنجی و نکاتی که باعث ترد و پوک شدن آن می شود، آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه کیک بدون شیر اسفنجی
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
تخم مرغ | 6 عدد |
آب جوش | نصف پیمانه |
آرد قنادی | 2 پیمانه |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
نمک | 1/8 قاشق چایخوری |
پودر قند | 2 پیمانه |
مراحل تهیه کیک بدون شیر اسفنجی
- مرحله اول: آرد، نمک و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و آن را سه بار الک کنید.
- مرحله دوم: زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید و در دو ظرف جداگانه قرار دهید.
- مرحله سوم: سفیده ها را جداگانه با دور متوسط همزن بزنید تا به رنگ سفید درآید.
- مرحله چهارم: وقتی سفیده ها به رنگ سفید درآمد، نصف پودر قند را به آن اضافه کنید و دوباره با همزن آنقدر بزنید تا فرم بگیرد و مانند خامه شود، به گونه ای که هنگام سرو ته کردن ظرف نریزد. زدن سفیده با پودر قند باعث میشود که ذرات پودر قند موقع مخلوط شدن با سفیده تخم مرغ تولید حباب میکنند و این حباب ها باعث میشود کیک خوب پف کند. سفیده های فرم گرفته را در یخچال قرار دهید.
- مرحله پنجم: زرده ها را با همزن خوب بزنید. سپس وانیل را با بقیه پودر قند مخلوط کرده و به زرده ها اضافه کنید و دوباره با همزن آنقدر بزنید تا کرمی رنگ شود و پف کند اول با دور آهسته شروع میکنیم و بعد با دورمتوسط هم میزنیم، و از دور تند استفاده نمی کنیم.
- مرحله ششم: آب جوش را به زرده ها اضافه کنید و خیلی سریع هم بزنید تا زرده سفت و پخته نشود، در این مرحله باید سرعت عمل داشته باشید. بعد از ریختن آب آنقدر هم بزنید تا رنگ زرده ها کرم و کشدار شود.
- مرحله هفتم: در این مرحله سفیده را کم کم به زرده اضافه کنید و مواد را از یک سمت به سمت دیگر تا کنید (مواد را مخلوط نکنید) به اصطلاح آن را فولد کنید.
- مرحله هشتم: مخلوط آرد، نمک و بکینگ پودر را کم کم و به دفعات اضافه کنید تا آرد گلوله گلوله نشود و باز هم به صورت دورانی فولد کنید.
- مرحله نهم: کف قالب را با روغن مایع کمی چرب کنید و کاغذ روغنی قرار داده و مواد را در قالب بریزید.
- مرحله دهم: قالب را به مدت 40 دقیقه در طبقه وسط فر 175 درجه سانتیگراد که از 15 دقیقه قبل روشن و گرم شده قرار دهید. وقتی که کامل پف کرد در فر را باز کنید و وسط کیک را کمی فشار دهید، اگر حالت اسفنجی داشت و پف کرده بود کیک پخته و آماده شده است. برای چک کردن پختن کیک می توان از خلال دندان هم استفاده کرد.
- مرحله یازدهم: پس از اتمام پخت، اجازه دهید کیک به مدت 4-5 دقیقه در قالب بماند و سپس روی سینی یا توری آن را برگردانید تا خنک شود.
کیک شما آماده است می توانید آنرا به همین صورت یا به هر شکل دلخواهی با تزئین شکلات یا تزئین میوه نوش جان کنید.
نکات خیلی مهم در پخت کیک بدون شیر اسفنجی
- برای پخت کیک همیشه از بهترین آرد استفاده کنید. آرد کیک بهترین نوع آرد برای پخت یک کیک عالی است. آرد کیک شامل گندم آسیاب شده و 5 تا 7 درصد پروتئین است. این میزان گلوتن کم است و هنگام خمیر کردن آرد شکل می گیرد. این آرد طی فرایندی سفید می شود تا با جذب رطوبت به شکل گیری ساختار کیک کمک کند. آرد کیک معمولا با میزان زیادی کره و شکر مخلوط می شود که بافت نرمی بوجود می آورد.
- لازم نیست مثل بقیه کیک ها، تخم مرغ ها را از قبل از یخچال خارج کنیم تا همدمای محیط شوند.
- هنگام زدن سفیده تخم مرغ، می توانید کمی کرم تار تار اضافه کنید. کرم تار تار به پف بیشتر سفیده تخم مرغ و همینطور ثابت نگه داشتن پف سفیده کمک می کند.
- برای درست کردن کیک اسفنجی کاکائویی یک سوم پیمانه پودر کاکائو را به زرده تخم مرغ ها اضافه کنید و هیچگاه با آرد مخلوط نکنید.
- دیواره قالب را چرب نکنید چون مانع از این می شود که کیک به خوبی پف کند.
- قالب را به هر شکلی که دوست دارید انتخاب کنید فقط توجه داشته باشید که پف کیک خیلی زیاد است، بنابراین قالب را کوچک انتخاب نکنید تا کیک فضای کافی برای پف کردن داشته باشد. بهتر است سایز قالب 20 سانتیمتر باشد.
- دمای فرهای مختلف و زمان پخت آنها باهم متفاوت است، بنابراین در حین پخت مرتب آن را چک کنید تا نسوزد.
- سعی کنید تا زمانی که کیک کاملا خنک نشده، آن را برش نزنید و کیک اسفنجی را همیشه با چاقوی خیلی تیز برش بزنید.
- قبل از آماده کردن کیک باید همه مواد کیک را اندازه بگیرید و آماده کنار دستتان باشد، چون باید خیلی سریع کار را انجام دهید تا حباب هایی که در مایع کیک ایجاد شده از بین نرود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست