سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

دخترم دائما جیغ می کشد


سوال: دختری یك سال و چهارماه دارم كه دائم جیغ می كشد. اگر كسی به او دست بزند جیغ می كشد مخصوصا اگر خواهرشوهر یازده ساله ام به او بچسبد یا دست بزند یا چیزی به او بگوید جیغ می كشد و موقع عوض كردن هم خیلی اذیت می كند و نمی خواهد عوض شود و خیلی هم آب بازی كردن را دوست دارد واگر بخواهی از حمام بیرونش بیاری گریه می كند و جیغ می كشد و نمی خواهد بیرون بیاید و كتك هم میزنددر موقع جیغ كشیدن البته در بعضی اوقات.
 خلاصه خیلی اعصابش خورد است و اعصاب دیگران را هم خورد می كند ماست و شیر و پنیرخامه را هم دوست ندارد واگر به او بدهی شروع به كتك زدن می كند و عاشق كامپیوتر هم است و دائم می خواهد پشت كامپیوتر باشد و ما منظور او را نمی فهمیم كه از كامپیوتر چه می خواهد و صبح ها هم خیلی می خوابد مثلا تا ساعت ده می خوابد و بعد از ظهر هم یك یك ساعتی میخوابد و شب هم ساعت ده یا یازده می خوابد شبها خیلی سخت خوابش می برد. اگر ببیند من در حال خواندن كتابی هستم آن را از من می گیرد و از نمی گذارد آشپزی هم بكنم و اگر از كنارش بلند شوی جیغ می كشد و نمی گذارد به كارهایم برسم حتی تا دستشویی هم كه می خواهم بروم گریه می كند من چه كنم با این مشكلات لطفا مرا راهنمایی كنید.
درضمن ما خودمان خانواده  سه نفره هستیم اما بیشتر اوقات خانه پدرشوهرم هستیم و آن ها هم یك دختر یازده ساله و دو دختر ازدواج كرده دارند و درضمن خواهرشوهرم دارد بچه ای می آورد و می ترسم كه فردا آن بچه هم كه آمد بچه ام او را اذیت كند و خودش هم اذیت شود. در ضمن خواهرشوهر یازده ساله ام دائم هم به دخترم می گویدلوس وهر چی از دهانش در می آید به او می گوید و من میترسم عواقبی برای دخترم داشته باشد.
 لطفا اگر عواقبی دارد عواقبش را بگویید و بگویید كه این جیغ كشیدن دخترمن تا كی ادامه دارد آیا در بزرگسالی هم این گونه جیغ می كشد.
پاسخ: برخی از کودکان از نظر سیستم اعصاب تحریک پذیرتر و حساس ترند و این مؤلفه می تونه عواملی همچون استرس های دوران بارداری, اختلالات خلقی کنونی مادر, مشاجرات خانوادگی و ... را در برگیرد.
لذا سعی کنید حتی الامکان زمینه را برای جیغ زدن او کاهش دهید. در مواقع جیغ زدن حواس او را پرت کنید. کارهای روزمره او را با صحبت و قصه همراه کنید و جذاب نمایید. خوش خلق باشید. در سنین بالاتر او می توانید از محروم سازی برای تنبیه او و اخطار به او استفاده کنید. از قرار دادن او مقابل کامپیوتر بیش از نیم ساعت خودداری کنید. ضمن آنکه بسیاری از بهانه گیری ها در او از وابستگی او سرچشمه می گیرد و شما باید خیلی به تدریج و آهسته این وابستگی را کاهش دهید. با بالاتر رفتن سنش او را در یک کلاس یا مهد به صورت پاره وقت ثبت نام کنید. گاهاً با ایجاد فاصله فقط صدای خود را به او برسانید و خلاصه رفت و آمد خود را با اقوام و آشنایان بیشتر نمایید.(تبیان)
 
اگر شما سوالی در این زمینه دارید و در مدتی کوتاه به صورت رایگان پاسخش را می خواهید، به این صفحه بروید.