چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

خواص فندق و روغن فندق


فندق یکی از آجیلهای خوشمزه و پرطرفدار در سراسر جهان و به ویژه در بین مردم ایران است. این میوه خوشمزه و سودمند دارای ارزش غذایی بالایی بوده از مهمترین خواص فندق میتوان به مغذی و مقوی بودن آن، خاصیت ضد سرطان، ضد چربی و ضد کرم اشاره نمود.

در طب سنتی نیز از خواص فندق (مغز دانه)، برگ و پوست تنه آن نیز برای درمان بیماری ها استفاده میشود. روغن فندق نیز یکی از فرآورده های حاصل از فندق می باشد که مزایای متعددی برای سلامتی دارد. به طوریکه استفاده از روغن دانه فندق برای درمان تب و عفونتهای انگلی روده خصوصا کرمک در گذشته بسیار رایج بوده است. 

از دیگر کاربردهای فندق استفاده از آن در ساخت محصولات بهداشتی و است. برای آشنایی بیشتر با خواص فندق و ارزش غذایی این میوه سودمند در ادامه مطلب با ما همراه باشید.


گیاه شناسی فندق

فندق درختچه ای پایدار و تک پایه به ارتفاع 5/1متر است که در محیط مناسب و مساعد برای رشد آن گاهی تا ارتفاع 6 تا 7 متر نیز میرسد و به سهولت میتواند جنگل انبوهی از درختان فندق ایجاد کند. برگهای درخت فندق پهن و نوک تیز با دو ردیف دندانه، به رنگ سبز و گلهایی بر دو نوع نر و ماده دارد. میوه این درخت که فندق نامیده میشود، در حالت تازه در پوشش سبز رنگی پوشیده شده است ولی تدریجا پس از خشک شدن از آن جدا میشود.



	خواص فندق و روغن فندق | وب

خواص فندق و روغن فندق (طبیعت و خواص درمانی)

فندق میوهای با طبع گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص درمانی فندق به طور خلاصه عبارتند از:

  • دانههای فندق سرشار از مواد معدنی مانند منگنز، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منیزیم، روی و سلنیوم می باشد. از این رو بسیار مقوی و مغذی بوده برای رفع کم خونی مفید است.
  • به دلیل داشتن ویتامین ای، یکی از اصلی ترین خواص فندق و روغن فندق حفظ سلامت پوست و مو است. ویتامین E موجود در این میوه با علائم پیری پوست مانند لکه های تیره، خطوط و چین و چروک مبارزه میکند، ضمن این که از پوست در برابر آسیب های نور خورشید محافظت میکند. در حقیقت مصرف روغن فندق راهی برای جلوگیری از آفتاب سوختگی و جلوگیری از صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش است.
  • فندق سرشار از ویتامین های گروه ب بوده، دارای خاصیت ضد التهابی است و برای تقویت ذهن و مغز بسیار مفید است.
  • خوردن فندق برای کودکان در حال رشد و نوجوانان بسیار مفید بوده و توصیه میشود. به طور کلی کسانی که ضعف عمومی دارند، توصیه میشود روزانه ۱۰ عدد فندق بخورند.
  • استفاده از فندق برای بیمارن مبتلا به ناراحتی های کبد مفید است.
  • اخیرا اثرات ضد سرطانی بسیار خوبی برای فندق (مغز، برگ و پوست درخت) به دست آمده است. کمک به پیشگیری و تا حدودی درمان سرطان پروستات، تخمدان، دستگاه گوارش و ریه از دیگر خواص فندق است.
  • مصرف فندق باعث کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت میگردد.
  • مصرف فندق به دلیل محتوای فیبر آن، موجب احساس سیری طولانی مدت می شود و برای جلوگیری از پرخوری و در نتیجه کاهش وزن مفید است.
  • استفاده از روغن فندق برای تقویت نیروی جنسی مفید است.

ارزش غذایی فندق

فندق یکی از دانه های نسبتا پر کالری محسوب می شود. همچنین دانه فندق شامل ترکیبات شیمیایی گیاهی از جمله پروآنتوسیانیدین، کورستین و کامفرول است. فندق سرشار از ویتامین ای است و منبع بسیار خوبی برای ویتامین های ب1، ب2 ، کلسیم و پتاسیم محسوب میشود.

جدول ارزش غذایی و خواص فندق

 مواد و محتویاتمقدار در 100 گرم 
انرژی 628 کیلو کالری 
 چربی60/7 گرم 
 پروتئین14/9 گرم 
 کربوهیدرات16/7 گرم 
 قند4/34 گرم 
 فیبر9/7 گرم 
 سدیم
 پتاسیم680 میلی گرم 
 کلسیم114 میلی گرم 
 فسفر290 میلی گرم 
 آهن4/7 میلی گرم 
 مس1/7 میلی گرم 
 منیزیم163 میلی گرم 
 منگنز6/17 میلی گرم 
 فولات113 میکرو گرم 
 ویتامین ب60/563 میلی گرم 
 نیاسین1/8 میلی گرم 
 ویتامین آ20 واحد 
 ویتامین کا14 میکرو گرم 


مضرات فندق (موارد منع مصرف و موارد احتیاطی)

  1. فندق یکی از تنقلات حساسیت زا بوده و ممکن است مصرف آن در برخی افراد موجب بروز حساسیت های شدید شود.
  2. مصرف فندق همراه با برخی داروهای آنتی اسید نظیر رانیتیدین و سایمتیدین ممکن است با بروز عواضی همراه باشد، بنابراین از مصرف فندق همزمان با این داروها اجتناب کنید.
  3. به طورکلی زیاده روی در مصرف فندق، باعث ایجاد نفخ و گاز شکم شده و ممکن است حالت تهوع تولید می‌کند. با این وجود برای مشاهده اثرات درمانی و خواص فندق بهتر است روزانه 25 گرم فندق خورده شود.

گردآوری: مجله اینترنتی ستاره