چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
زیاد کار کردن شکم نوزاد تا چه حدی طبیعی است؟
الگوی دفع مدفوع شیرخواران با یکدیگر متفاوت است. این تفاوت تا حدی است که ممکن است برخی نوزادان پس از هر وعده خوردن شیر مادر، دفع مدفوع داشته باشند و یا برخی دیگر از نوزادان یک تا دو بار در هفته مدفوع خود را دفع کنند.
آیا دفعات کار کردن شکم نوزاد مهم است؟
دفعات کار کردن شکم نوزاد اهمیت ندارد، مهم قوام آن است. در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میشوند، ممکن است شکم نوزاد در روز ۵-۴ بار کار کند، یا هر ۵-۴ روز یک بار کار کند و مشکلی هم ندارد. مگر در صورتی که مدفوع رنگ و شکل سبز و بلغمی به خود بگیرد. این نشانه اختلال در هضم و جذب گوارش است.
ملاک برای ارزیابی وضعیت نوزاد، وزن گیری نوزاد است. همچنین بی قراری و زور زدن نوزاد حین مدفوع تا حد زیادی به دردهای کولیکی مربوط میشود که بتدریج رفع خواهد شد.
کار کردن طبیعی شکم نوزاد، چندبار در روز است؟
تعداد دفعات طبیعی مدفوع نوزادان مختلف، متفاوت میباشد. در چند روز اول پس از تولد، نوزاد شما ممکن است چهار یا پنج بار دفع مدفوع داشته باشد و رنگ مدفوع نوزاد، تیره، قیری شکل، سیاه و متمایل به سبز است. این ممکن است ۲ تا ۳ روز اول تولد ادامه داشته باشد.
در طول شش هفته اول، دفع مدفوع به میزان ۲ تا ۵ بار در روز در کنار وزن گیری نوزاد، نشانه دریافت کالری کافی توسط نوزاد است. پس از شش هفته، طبیعی است که برخی از نوزادان دفع مدفوع کمتری داشته باشند، هر چند ممکن است در برخی دیگر این تعداد دفع مدفوع همچنان ادامه داشته باشد.
اینکه فرزندتان چند بار در روز مدفوع داشته باشد، چندان مهم نیست، با این حال، این مسئله برای مادران جوان گاهی نگران کننده است. بعد از ۶ ماهگی بیش از ۴ بار مدفوع در روز زیاد است و کمتر از یک بار در ۳ یا ۴ روز برای کودکی که با شیر مادر تغذیه میکند، کم است و کمتر از یک بار در روز برای کودکان بالای ۲ سال بسیار کم محسوب میشود. به طور کلی بهتر است مدفوع به صورت تدریجی و باثبات باشد.
بسیاری از نوزادان بلافاصله بعد از غذاخوردن، مدفوع میکنند که این ناشی از رفلکس معده-روده میباشد. این مسئله باعث میشود وقتی معده پر شود، سیستم گوارشی فعال گردد. نوزادان ۳ تا ۶ هفتهای و برخی از نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، حتی اگر یک بار در هفته دفع مدفوع داشته باشند هم طبیعی است، زیرا شیر مادر مقدار کمی مواد زائد دارد، بنابراین مدفوع نکردن نوزاد، نشانه یبوست نیست و نوزاد به طور ثابت وزنش زیاد میشود. اگر نوزاد از شیر خشک تغدیه میکند، باید حداقل روزی یک بار دفع مدفوع داشته باشد.
اگر کودک شما تنها یک بار در هفته دفع مدفوع داشته باشد نگران نباشید او یبوست ندارد مگر اینکه مدفوعش سخت و خشک باشد. به طور طبیعی مدفوع باید کاملاً شل و نرم بوده و هیچ گاه نباید گلوله گلوله، سفت و مانند نخود باشد. اگر نوزاد به علت سفتی مدفوع، زور بزند و تعداد دفعات دفع مدفوع نیز کمتر از حد طبیعی باشد، ممکن است دچار یبوست شده باشد و بهتر است به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.
کودک تا ۶ ماه ابتدایی زندگی به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه میکند و زمانی که شروع به خوردن مواد غذایی (جامد) میکند (بین ۶ تا ۸ ماهگی) مدفوع او سفتتر شده و بوی تندتری میدهد. تعداد دفعات دفع مدفوع کودک هم، کمتر و به بزرگسالان شبیهتر میشود.
در صورت زیاد کار کردن شکم نوزاد چه کنیم؟
در زمان دفع مدفوع نوزاد به چه چیزی توجه کنیم؟
مسئله مهم در هر حالتی این است که مدفوع نوزاد شما پس از دفع شدن نرم و قابل دفع باشد. اگر مدفوع بیش از حد سفت و خشک باشد، نشان از یبوست نوزاد است و شما به عنوان پدر یا مادر باید به فکر راه درمان و کمک به نوزاد باشید. باید به قوام، رنگ و محتویاتی که در مدفوع وجود دارد، توجه کرد. از طرفی هیچ وقت نگران سرریز کردن پوشک نباشید. مدفوع شیرخوار اگر شل و آبکی باشد ولی کودک شما وزنش اضافه شود، جای نگرانی نیست.
گروه مادر و کودک وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست