شنبه, ۲۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 15 March, 2025
طرز تهیه کباب بریان سنتی اصفهان
اینکه بریان تنها غذای مخصوص اصفهان است که مکان تهیه و فروش آن جدا و منحصر است و معمولاً با غذاهای دیگر طبخ نمیشود، اهمیت آن را نزد اصفهانیها میرساند. البته فقط اصفهانیهای اصیل میدانند که نام این غذا، بریان است و بقیه، آن را به اشتباه بریانی میگویند. کباب بریان که امروزه اصفهانیها و گردشگران اصفهان میشناسند غذایی است پرچرب و مخصوص نهار که از گوشت گوسفند و جگرسفید تهیه میشود. امروزه ابتدا گوشت آبپز را چرخ میکنند و سپس در حجمهای اندک همراه با دارچین و نعنا خشک، در کفگیرهای مسی، پهن روی آتش کاملاً سرخ میکنند و سپس همراه مغز گردو و یا خلال بادام لای نانی چرب و خیس خورده از آب همان گوشت و با مقداری جگر سفید چرخ کرده سرخ نشده، مصرف میکنند. نان نیز اگر سنگک یا خنگی باشد به دلیل حجم آن، مطبوعتر است و به هر رو، غذای چرب و سنگینی محسوب میشود، به ویژه که برخی تلیت آبگوشت کشک را نیز در کنار آن با دوغ و ریحان و پیاز اضافه میکنند. همه اینها در اصفهان، بسیار خواهان دارد.
دستور تهیه برای 4 نفر است.
مواد لازم برای پخت کباب بریان
گوشت سر دست 250 گرم دنبه 50 گرم جگر سفید گوسفند 100 گرم پیاز 1 عدد پودر دارچین 1 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده 1 قاشق چایخوری گردو و خلال بادام به میزان اندک نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری ادویه (فلفل سیاه) به میزان اندک قارچ دو عدد گوجه فرنگی متوسط 1 عدد متوسط نان سنگک 2 عدد کشک به میزان کافی نمک به میزان کافی
دستور پخت کباب بریان
- ابتدا گوشت را به مدت 24 ساعت در آب در یخچال نگهداری کنید سپس بگذارید با پیاز سالم خوب بپزد.
- سپس گوشت را در چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید.
- جگر سفید را هم به صورت جداگانه بپزید و چرخ کنید.
- پیاز سالمی را از درون آب گوشت خارج کنید و در آن قارچ خرد شده، گوجه خرد شده، نعناع، زعفران و ادویه نمک را اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بجوشد (با شعله کم).
- به گوشت پخته شده نمک بزنید، کف کفگیر مخصوص روغن و دارچین (به میزان کم) بریزد و روی شعله بگذارید.
- نان سنگک را داخل ظرف سرو خود بگذارید و کمی از آب گوشت را بر روی آن بریزید.
- کفگیر گوشت را کمی تکان دهید تا خوب جدا شود و زمانی که برشته شد بر روی نان برگردانید.
- جگر سفید گوسفند چرخ شده را نیز کنار بریان بریزید و با مغز بادام و پسته تزیین کنید.
- بریان در کنار کاسه ای از آب گوشت سرو میگردد.
- کشک و سبزی نیز کنار بریان سرو میشود. بنا به سلیقه کشک را داخل آب گوشت بریزید و نان در آن تلیت کنید.

- چربی گوشت باید زیاد باشد تا به کفگیر نچسبد (ولی نه خیلی زیاد که بوی چربی دهد).
- دارچینی که داخل کفگیر ریخته میشود نباید زیاد باشد.
- میزان ماندگاری کفگیر بر روی شعله بسته به سلیقه است.
- سبزی ریحان با بریان خیلی دلچسب است.
- بهتر است گوشت بعد از پخته شدن را دوبار چرخ کنید تا به خوبی یکنواخت شود.
- زدن کشک به آب گوشت سلیقهای است.
- بادام و گردو و پسته بر روی بریان نیز سلیقهای میباشد.
- این نکته را هم ذکر کنیم که حضور جگر سفید گوسفند نیز ممکن است هر کسی دوست نداشته باشد و حضور آن هم اجباری نیست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست