یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مـوبـایـل مـعـتـادتـان نـکـنـد
بیشتر ما هر روز از تلفن همراهمان استفاده میکنیم اما برای بعضیهایمان دسترسی همیشگی به تلفن همراه به نوعی وسواس تبدیل میشود...
بر اساس یافتههای تحقیقی جدید، شیوع بیماری عجیبی به نام «نوموفوبیا» یا «ترس جدا شدن از تلفن همراه» در حال افزایش است. این تحقیق را شرکت «سکیورانووی» که با فناوری تلفن همراه سروکار دارد، انجام داده و نتایج آن نشان میدهد ۶۶ درصد افرادی که در این تحقیق شرکت کرده بودند به این بیماری مبتلا هستند. این آمار درمقایسه با نتایج تحقیقی مشابه که ۴سال پیش انجام شد، افزایش یافته است. بر اساس نتایج آن تحقیق، ۵۳ درصد افراد با «ترس جدا ماندن از تلفن همراه» دست به گریبان بودند.
دکتر میچ اسپرو، رییس صنف روانشناسان کودک و خانواده ایالت فلوریدا در این باره میگوید: «مشکلات ناشی از تلفن همراه تا حدود زیادی قابل پیشبینی بود» او تاکید میکند: «تلفن همراه وسیلهای است که باید باعث پیشرفت زندگی ما شود؛ نه اینکه ارتباطهای ما را با کسانی که دوستشان داریم، از بین ببرد.»
تحقیق شرکت سکیورانووی نشان میدهد مردم به طور متوسط ۳۴ بار در طول روز تلفن همراه خود را چک میکنند اما این آمار برای کسی مثل «کارلا کامپوس» هیچ است. کامپوس تخمین زده که نزدیک به ۵۰ بار در طول روز تلفن همراه خود را چک میکند و حتی آن را با خود به رختخوابش میبرد. او میگوید: «پیش از اینکه خوابم ببرد، تلفن همراهم را زیر بالشم میگذارم!»
براساس یافتههای این تحقیق، ۷۵ درصد مردم تلفن همراهشان را باخود به توالت هم میبرند! «اسکات میلر فاروگیا» پذیرفته که خودش یکی از این افراد است. او میگوید: «من به جای روزنامه، تلفن همراهم را به توالت میبرم.» شیلی، همسر اسکات هم به تلفن همراه معتاد است؛ آنقدر که همه «تلی» صدایش میزنند. او میگوید: «مهم نیست کجا باشم؛ تلفن همراه من، همیشه با من است!»
کامپوس به حدی در استفاده از تلفن همراه افراط میکند که حتی موقع دوش گرفتن هم آن را همراه خود به حمام میبرد، فقط به این دلیل که ممکن است کسی تماس بگیرد و به او نیاز داشته باشد. او تلفنش را روی طاقچهای میگذارد تا خیس نشود.
کامپوس برای ارتباط با پسر ۱۰ سالهاش هم از تلفنهمراه استفاده میکند؛ اما نه فقط زمانی که در کنار هم نیستند، او در این باره توضیح میدهد: «پسرم اصلا با من حرف نمیزند. وقتی میبینمش، از کنارم میگذرد و فقط میگوید: سلام مامان! صحبتهای جدی ما یا از طریق تلفن است یا فیسبوک!» کامپوس معتقد است تلفن همراه، اعضای خانوادهاش را به هم پیوند داده، اما دکتر اسپرو مخالف این عقیده اوست و میگوید: «از تلفن همراه باید فقط در مواقع ضروری استفاده کرد اما وقتی در کنار یک انسان هستید، همیشه باید او را در اولویت قرار دهید.»
از یافتههای دیگر این تحقیق جالب، آن است که هرچه جوانتر باشید، احتمال ابتلایتان به «نوموفوبیا» بیشتر و درصد احتمال ابتلای این بیماری در زنان بیشتر از مردان است.
اگر تلفن همراهتان را دایم چک میکنید یا همیشه، حتی زمانی که میدانید جایش امن است، نگران گم شدن آن هستید و مهمتر از همه اینکه اگر هرگز تلفن همراهتان را خاموش نمیکنید، باید بدانید که شما هم در آستانه ابتلا به بیماری نوموفوبیا هستید!
ترجمه:آزاده اتحاد
منبع: MSNBC
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست