چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

بررسی اثر بیماری زایی سالمو نلا تیفی مو ر یوم بر روی جوجه های صنعتی


جهت بررسی میزان مرگ و میر ، عفونت زایی ، كاهش وزن و میزان دفع میكروب ، ۵ گروه آزمایشی ، هر گروه شامل ۱۰ جوجه صنعتی یك روزه در نظر گرفته شد . یك گروه به عنوان كنترل و چهار گروه دیگر …

جهت بررسی میزان مرگ و میر ، عفونت زایی ، كاهش وزن و میزان دفع میكروب ، ۵ گروه آزمایشی ، هر گروه شامل ۱۰ جوجه صنعتی یك روزه در نظر گرفته شد . یك گروه به عنوان كنترل و چهار گروه دیگر دوزهای مختلف سالمو نلاتیفی موریوم را به ترتیب۱۰۴* ۲/۳ ،۱۰۶* ۲/۳ ،۱۰۸* ۲/۳ و۱۰۹* ۲/۳ باكتری در یك میلی لیتر دریافت كردند . درصد تلفات در دوزهای۱۰۹* ۲/ ۲ و ۳،۱۰۸*۲/۳ باكتری به ترتیب ۳۰ و ۱۰ درصد در كل گروه های ۱۰ درصد بود .از نظر عفو نت زایی باكتری توانایی ایجاد كلنی را در همه گروه های آزمایشی داشت كه این كلنیزاسیون با دوز خورانده شده ارتباط مستقیم دارد . دوز ۱۰۸ *۲/ ۳ باكتری را می توان به عنوان دوز عفو نت زایی یاLD۵۰ تلقی كرد . از نظر میزان دفع باكتری و حامل شدن جو جه ها در گروه های آلوده با كشت مدفوع در طول دوره پرورش ، جوجه هابه تناوب باكتری را از خود دفع كرده و با گذشت زمان از میزان آلودگی جوجه ها كم شد . تفاوت قابل ملاحظه ای بین وزن گروه های مختــلف مشــاهده شــد كه اهمــیت اقتصــادی فــراوانی دارد.



همچنین مشاهده کنید