جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

طرز کاشت، قلمه زدن و نگهداری گل پریوش


گل پریوش که با نام‌های پروانش و گل تلگرافی نیز شناخته می‌شود از خانواده خرزهره است و علاوه بر خواص درمانی متعددی که دارد، به دلیل زیبایی فوق العاده و کاشت و نگهداری ساده‌اش، کاشت آن در گلدان و فضای سبز رایج است. این گل زیبا نسبت به خشکی و دمای بالای تابستان بسیار مقاوم بوده و به رشد خود ادامه می‌دهد. در این بخش از وب شما را با  نحوه کاشت و شرایط نگهداری گل پریوش آشنا می‌کنیم.


طرز کاشت، قلمه زدن و نگهداری گل پریوش | وب


نحوه کاشت و  تکثیر گل پریوش

تکثیر گیاه پریوش از طریق کاشت بذر، نشاء‌کاری و قلمه زدن صورت می‌گیرد. بهترین روش ازدیاد این گیاه کاشت بذر است. البته چنانچه شما قصد دارید کاشت گل پریوش را در آپارتمان انجام دهید، پیشنهاد می‌کنیم نشاء‌های آماده را از گلخانه‌ها و فروشگاه‌های گل و گیاه تهیه کنید تا گیاه شما زودتر به گل رفته و کمتر دچار تنش شود. مراحل کاشت پریوش به شرح زیر می‌باشد:
  1. بذر گیاه را از مکان‌های مطمئن تهیه کنید تا از قوه نامیه مناسب برخوردار باشد.
  2. ابتدا بذر گیاه را در سینی یا گلدان کوچکی حاوی کوکوپیت و پیت ماس و در لایه سطحی خاک در عمق 6 میلیمتری بکارید.


    طرز کاشت، قلمه زدن و نگهداری گل پریوش | وب


  3. در طول زمان جوانه‌زنی گیاه به آب فراوان نیاز دارد. پس دقت کنید سطح خاک همواره مرطوب باشد. همچنین گلدان را در محل گرم با دمای 24 تا 25 درجه سانتیگراد و در برابر نور غیر مستقیم خورشید قرار دهید.
  4. برای افزایش سرعت جوانه‌زنی پیشنهاد می‌کنیم روی سینی نشاء یا گلدان را با پلاستیک شفاف بپوشانید و چند سوراخ برای تهویه هوا ایجاد کنید تا شرایط گلخانه‌ای برای گیاه فراهم شود.
  5. در شرایط مناسب 3 تا 5 روز طول می‌کشد تا جوانه‌های گیاه ظاهر شود.
  6. بعداز اینکه جوانه‌های گیاه مورد نظر به حدود ۵ تا ۸ سانتیمتر رسیدند، آنها را از خزانه درآورده و به گلدان اصلی یا فضای باز انتقال دهید.
  7. در شرایط ایده‌آل و نور کافی 12-14 هفته زمان برای گلدهی لازم است.


گیاه شناسی گل پریوش

پریوش گیاهی پایا، علفی، خزنده، چند ساله و همیشه سبز است و در صورت شرایط مناسب نگهداری، می‌توان چندین سال آن را نگهداری نمود. کاشت این گل هم در گلدان و هم در فضای باز امکان‌پذیر است و برخی انواع آن در مدت یکسال ممکن است دوبار دارای گل شود. گل‌های گیاه معمولا در اواسط زمستان تا اواسط بهار باز می‌شوند.

این گیاه بومی اروپا است و جنگل‌ها، خاک‌های گچی و رسی که دارای زهکش خوب هستند برای پروش این گل مساعد است. گل‌های گیاه غالبا به رنگ سفید مایل به صورتی تیره با مرکز قرمز هستند و برگ‌های گیاه بیضی شکل، سبز براق و بدون کرک می‌باشند.


طرز کاشت، قلمه زدن و نگهداری گل پریوش | وب


شرایط نگهداری گل پریوش

خاک: مناسب ترین خاک برای کاشت و نگهداری گل پریوش خاک لومی است. همچنین مخلوطی از خاک حاصلخیز باغچه، خاکبرگ پوسیده، ماسه و کود دامی پوسیده برای این گیاه مناسب است.
آبیاری: این گیاه به آبیاری منظم و متوسط نیاز دارد و بهترین زمان برای آب دادن به گیاه زمانی است که سطح خاک در فاصله بین دو آبیاری خشک شود. توجه داشته باشید، گل پریوش به آبیاری زیاد حساس است و این کار باعث کاهش گلدهی می‌شود.
دما: گل پریوش محدوده دمایی بین 10 تا 35 درجه سانتی‌گراد را به خوب تحمل میکند. بهترین دما برای کاشت و نگهداری گل پریوش، دمای 21 تا 25 درجه سانتی‌‌گراد است.
نور: پرویش جزو گیاهان آفتاب دوست است و روزانه به حداقل 6 ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد.
کوددهی: در زمان گدهی و رشد و نمو گیاه می‌توان گیاه را با کود شیمیایی کامل یا کود مایع تغذیه نمود.

امیدواریم این گل زیبا را در منزل بکارید و از نگهداری آن لذت ببرید.


گروه گیاهان وب