سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه مقلوبه گوشت و بادمجان مجلسی
مقلوبه یا مکلوبه یک
خوراک مخصوص بلاد شامات از جمله، فلسطین، اردن و سوریه است. این خوراک بر پایهٔ
برنج و بادمجان است. مواد سازنده مقلوبه در
کشتزارهای فلسطین یافت می شود. مقلوبه از برنج، بادمجان، گل کلم، هویج، گوجه سرخ
کرده، گوشت قرمز یا مرغ و ادویه هفتگانه (عربی: سبع بهارات) درست می شود. این خوراک در فلسطین و
کشورهای شام مانند سوریه، اردن و اسرائیل دوستداران زیادی دارد.
مقلوبه گوشت و بادمجان
شیوه پخت مقلوبه شبیه به به غذاهای ایرانی است. تمامی مواد مانند بادمجان و ... جداگانه با ادویه سرخ میشود و در پایان با برنج آبکش شده مخلوط شده و در یک قابلمه دربسته دم می کشد. مقلوبه دارای چربی بالاست و برای کسانی که رژیم لاغری دارند، پیشنهاد نمیشود. یکی از حالت های آن حضور گوشت در ترکیبات است که به آن مقلوبه گوشت و بادمجان گفته میشود، دستور تهیه آن را در ادامه برای شما دوستان عزیز بیان خواهیم کرد.
دستور پخت برای 5 نفر و مدت زمان پخت 100 دقیقه میباشد.
مواد لازم جهت تهیه مقلوبه با گوشت و بادمجان
گوشت تکهای گوسفند | 300 گرم |
پیاز | 2 عدد |
ادویه | به میزان کافی |
آب | به میزانی برای پخت گوشت |
بادمجان | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
برنج | 4 پیمانه |
روغن | به میزان کافی |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
سس قرمز مخصوص | 1/4 پیمانه |
پودر لیمو و دارچین | به میزان کافی |
دستور تهیه مقلوبه با گوشت و بادمجان
- بادمجان را بشویید و برش بزنید و در آب نمک بخوابانید.
- پیاز را پوست بکنید و خرد کنید و در روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
- گوشت را به آن اضافه کنید و آن را نیز تفت دهید.
- پس از تفت گوشت آب بر روی آن بریزید و بگذارید تا گوشت بپزد.
- برنج خیس شده را در آب در حال جوش بریزید و بگذارید تا نرم شود.
- بادمجان را از آب نمک در آورید و سرخ کنید و بگذارید روی دستمال تا روغن آن گرفته شود.
- پس از نرم شدن برنج آن را آبکش کنید.
- سیب زمینی را پوست بکنید و حلقه ای برش بزنید.
- بادمجان را در کف قابلمه بچینید سپس سیب زمینی را بر روی بادمجان تزیین کنید.
- در این مرحله گوشت پخته شده است را بر روی بادمجان و سیب زمینی بگذارید.
- کناره های ظرف را نیز با گوجه فرنگی و فلفل دلمه و پیاز حلقه ای شده تزیین کنید.
- برنج را بر روی گوشت بگذارید و سس مخصوص را بر روی برنج بریزید و در قابلمه را ببندید تا برنج دم بکشد.
- پس از دم کشیدن برنج آن را در سینی گرد یا دیس گرد برگردانید.
دستور تهیه سس مخصوص
- روغن در ماهی تابه بریزید و یک قاشق رب گوجه را در آن تفت دهید.
- سپس ادویه را به رب اضافه کنید (ادویه: زرد چوبه، گرد لیمو، دارچین، نمک و فلفل سیاه و قرمز) در پایان کمی لیمو با آب لیمو داخل سس بریزید و کمی آب اضافه کنید 2 دقیقه پس از جوش خوردن سس آن را خاموش کنید.
نکات
- میتوانید ادویه را به گوشت پس از سرخ شدن آن بدان اضافه نمایید ولی بهتر است گوشت بدون افزودنی پخته شود.
- فلفل دلمه و گوجه فرنگی در ته ظرف اختیاری است و به سلیقه شما دوستان وابسته است.
- میتوانید به جای گوشت از مرغ نیز استفاده نمایید.
مقلوبه گوشت و بادمجان بدون گوجه و سس
مقلوبه گوشت و بادمجان به دلیل حضور بادمجان غذایی بسیار لذیذی است و خود بادمجان نیز در کنار گوجه فرنگی طعم بینظیری خواهد داشت. در منزل تهیه نمایید و در کانون گرم خانواده و دوستان از خوردن آن لذت ببرید.
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست