چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
راهکارهایی برای داشتن صدای جذاب و قوی
سخنوران قدرتمند، با فن بیان خود دنیا را تحت تأثیر قرار میدهند. چنین افرادی با حضور قدرتمند و صدای مملو از اعتماد به نفس که دارند، همه توجهات را به سمت خود جلب میکنند. اصلا میشود تصور کرد که اگر مارتین لوتر و یا جان اف کندی صدای ترسو و خجالتی داشتند چه میشد؟
روشی که شما برای صحبت کردن انتخاب میکنید تعیین کننده واکنش دیگران به شماست. این دیگران نه تنها شامل دختر مورد علاقهتان است، بلکه دوستان، غریبهها، رییس و هرکسی که با شما در ارتباط باشد را نیز شامل میشود. شما شاید با لباس زیبا جذاب به نظر برسید اما این جذابیت تا زمانی که صدای قدرتمندی نداشته باشید، آنچنان به چشم نخواهد آمد.
بیشتر بدانید: چگونه جذاب باشیم؟
صدای غالب و صدای مغلوب
دو نوع آهنگ (تن) صدای اصلی وجود دارد: صدای غالب و صدای مغلوب
- صدای غالب نشان از برتری، شجاعت و اطمینان است. اگر شما دارای صدای غالب باشید، افراد دیگر به شما اعتماد می کنند و به شما احترام می گذارند.
- صدای مغلوب نشانگر عدم اطمینان، انفعال، و حتی تردید به خودتان است. وجود چنین صدایی نشان میدهد که شما تشنه تأیید و اعتبار از سوی دیگران هستید. اگر دارای چنین صدایی باشید، افراد به شما اعتماد نمیکنند و صحبتهای شما را جدی نمیگیرند.
چگونه میتوان صدای جذاب و غالب داشت؟
برای این که صدایی غالب داشته باشید نباید فریاد بزنید! بلکه باید تغییراتی در گام و خمیدگی صدای خود به خصوص در پایان جملات داشته باشید.
افرادی با صدای غالب زمانی که بخواهند جمله و یا عبارتی را به پایان برسانند، گام صدای خود را کاهش میدهند. در واقع چنین شرایطی مانند زمانی است که شما بخواهید مستقیم و به راحتی هرآنچه در ذهن دارید را بیان کنید. صداهای مغلوب بر عکس در چنین مواردی گام صدای خود را در پایان جملات افزایش میدهند.
زمانهایی که صدایتان به سمت مغلوب شدن میرود را شناسایی کنید. عموما افراد درمواجهه با خانمها و اعضای ارشد مجموعه کاریشان به سمت مغلوب شدن صدا پیش میروند. صدای شما زمانی ضعیف میشود که احساس اضطراب دارید و حس میکنید موقعیت پایینتری نسبت به طرفتان دارید.
تمرینی برای ایجاد یک صدای غالب
صدای خود را به صورت غالب و مغلوب ضبط کنید. به تغییرات نامحسوسی که در پیچ صدایتان ایجاد شده دقت کنید و به حسی که منتقل میکنید توجه نمایید. اینقدر تمرین کنید تا بتوانید صدای غالبتان را تثبیت نمایید.
از صدای سینهتان استفاده کنید نه صدای سرتان:
اکنون که تفاوت بین آهنگهای صدایی را دریافتید باید بتوانید به درستی صدای خود را تولید کنید. تولید صحیح صدا به شما کمک میکند تا صدای غالبتان را تقویت نمایید. دو وسیله برای تولید صدا در انسان وجود دارد: سر شما و قفسه سینه شما
سینه از دیافراگم شما برای تولید صدا استفاده میکند. استفاده از سینه و دیافراگم باعث میشود شما صدای جذاب تر و عمیقتری داشته باشید. چنین صدایی در فضا به خوبی منتشر میشود و شما نیازی به داد و جیغ برای رساندن صدایتان به دیگران نخواهید داشت.
از سوی دیگر سر شما از گلو برای ایجاد صدا استفاده میکند. چنین حالتی باعث ایجاد صدایی زیرتر، ملایمتر و تیزتر تولید میشود. چنین صدایی برد کمی دارد و به خاطر همین، افرادی که از سر برای تولید صدا استفاده میکنند همیشه برای شنیده شدن مشکل دارند و تلاش میکنند با داد زدن و یا جیغ زدن کمبود برد صدای خود را جبران نمایند که این روش موجب آسیب دیدن تارهای صوتیشان میشود.
یاد بگیرید چگونه از طریق دیافراگم خود تنفس کنید. بسیاری از افراد به تنفس کم عمق عادت دارند. تنفس کم عمق باعث میشود که افراد مجبور شوند از سرشان برای تولید صدا استفاده نمایند. زمانی که بتوانید به صورت صحیح تنفس کنید، میتوانید صدای جذاب خود را نیز به بهترین نحو تولید نمایید.
راههایی برای این که بتوانید بهترین صدای خود را تولید کنید
1- شمرده صحبت کنید.
تقریبا اکثر افراد سعی میکنند بسیار سریع صحبت کنند. آنها فکر میکنند اگر بتوانند سریع صحبت کنند، میتوانند توجه شنونده را جلب و او را بر روی صحبتهایشان متمرکز کنند. اما در واقع صحبت سریع باعث میشود تا دیگران به سختی حرفهای شما را متوجه شده و سردرگم شوند و در نهایت از شنیدن حرفهای شما منصرف شوند. کلمات و عبارات خودرا صحیح و کامل ادا کنید. تمرین کنید تا بتوانید هدفمند و شمرده صحبت کنید.
2- بلندتر صحبت کنید.
شاید فکر کنید که صدای بلندی دارید در حالی که اینگونه نیست. اگر حتی یک بار کسی به شما بگوید که حرفهای شما را متوجه نشده و از شما خواسته که حرفتان را تکرار کنید، صدای کمی دارید! یکی از راههای دیگر که میتواند بسیار کارساز باشد این است که نزدیک افراد صحبت نکنید و با فاصله از آنها صحبت نمایید. این فاصله میتواند از حدود 90 سانتیمتر تا 180 سانتیمتر متغیر باشد.
3- سریعا پاسخ ندهید.
به خودتان چند ثانیه زمان بدهید تا متوجه شوید دقیقا دیگران چه میگویند. کسی که به خود اطمینان داشته باشد به این چندثانیه تأمل شما واکنش نشان نخواهد داد. تلاش برای پاسخ سریع و بدون دقت باعث میشود تا شما مضطرب به نظر برسید و این باعث میشود نتوانید آنچنان تأثیرگذار باشید.
4- از مکثهای تأثیرگذار استفاده کنید.
کلمات را شمرده بیان کنید. نه تنها در پایان جملات، بلکه در میانه آنها نیز از مکثهای متناسب بهره ببرید. باید بررسی کنید که اگر جملات شما نوشتاری بودند، چه زمانی میتوانستید از کاما استفاده کنید. در چنین زمانهاییست که شما میتوانید برای یک یا چند ثانیه بیشتر مکث داشته باشید. چنین مکثهایی به خصوص در بیان داستان شنونده را درگیر مطلب میکند.
5- با شور و اشتیاق صحبت کنید.
با تمام اشتیاقتان صحبت کنید. صداهای یکنواخت حوصله دیگران را سر میبرد. کلمات گوناگونی که در جملاتتان بیان میکنید را سعی کنید با قدرت تلفظ کنید و به وسیله آن احساساتتان را بروز دهید. از حالتهای مختلف صورت و حرکات دست برای بهبود بیان خود بهره بگیرید. اگر شما با اشتیاق صحبت کنید، شنوندگان شما نیز با اشتیاق گوش خواهند داد.
بیشتر بدانید: 8 توصیه برای افزایش توانایی حرف زدن در جمع
آیا شما نیز تجربه ای از تاثیر صدایتان بر دیگران یا تاثیر صدای دیگران بر خودتان دارید؟ تاکنون از چه راه حلی برای تقویت صدای خود و داشتن صدای جذاب بهره بردهاید؟ تجربیات خود را با مخاطبان وب در میان بگذارید.
برگرفته از : nicknotas
گروه روانشناسی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست