پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مشکل ۳۰ تا ۴۰ درصد شیرخواران
اگزمای شیرخواران بسیار شایع است و ۳۰ تا ۴۰ درصد بچهها در این سنین به این نوع حساسیت مبتلا هستند. گونههای بسیار حساس که پر از دانههای قرمزرنگ و خارشدار است و ناحیه نشیمن قرمز شده که منظرهای شبیه کهیر دارد، برای والدینی که کودکشان به اگزما مبتلاست، آشناست.
اگزما، بیماری خطرناکی نیست و جای هیچ نگرانیای ندارد. تنها کاری که باید انجام داد، شناسایی عامل پدیدآورنده این آلرژی و دورکردن آن عامل آلرژن از کودک است.
اگر کودک شیرخوار است و از شیر شما تغذیه میکند، باید مراقب تغذیهتان باشید و از خوردن موادغذایی آلرژیزا مانند گوجهفرنگی و ادویه و... بپرهیزید چون هر آنچه میخورید، در شیرتان ترشح میشود و میتواند اگزمای کودک را تشدید کند. اگزما همیشه با دورههای پشتسر هم عود و افت همراه است. هر ماده آلرژیزایی که حس میکنید باعث اگزمای کودک میشود، بشناسید و حذف کنید. در بچههای ۲ تا ۴ ساله، عود آلرژی و اگزما به دلیل بازی کودک با اسباببازیهای آلرژیزا اتفاق میافتد. علت دچارشدن بچهها در مهدکودک یا خانه به حساسیت پوستی، بازی با خمیرهای رنگی یا رنگهای مخصوص مجسمهسازی است. در بعضی کودکان که دوچرخهسواری میکنند، کف دستها قرمز و دچار خارش ناشی از اگزما میشود. مواد پلاستیکی و رنگیای که در دستههای دوچرخه به کار برده میشود، عامل این اگزماست. بهترین کسانی که میتوانند عامل ایجادکننده اگزما را بشناسند، والدین هستند.
اگر کودک شما اگزما دارد، باید به لباسی که میپوشد، دقت و لباسهای نخی و لطیف برای او تهیه کنید. پتوی او نباید از پشمشیشه یا مواد مصنوعی و آلرژیزا باشد. دقت کنید بچههای مستعد حساسیت پوستی بیشتر از بقیه بچهها مستعد ابتلا به تنگینفس، آسم و عفونتهای تنفسی هستند. پس نباید در هوای آلوده آنها را با خود بیرون ببرید و باید بیشتر حواستان به تغذیه آنها باشد.
تغذیه خوب، سیستم ایمنی بدن را بهبود میبخشد و هر چه ایمنی بدن بالاتر باشد، دورههای عود اگزما کمتر اتفاق میافتد. گاهی کودک به دلیل خارش ناشی از اگزما از نظر روحی به هم میریزد. اگر خیلی کوچک است و مثلا به علت خارش و سوزش نشیمنگاه، بیقراری میکند، پوشک او را باز و بدنش را با وازلین یا اوسرین چرب کنید. حتی گاهی لازم است از پمادهای حاوی کورتون بسیار ضعیف استفاده کنید تا آرام شود. اگر هم بزرگتر است و از اگزما شکایت دارد، او را قانع کنید مشکلش خیلی حاد نیست. نباید بزرگنمایی کنید، اگر میگوید بچههای دیگر درباره التهاب پوستش کنجکاوی میکنند، بدون بزرگکردن مشکل، توضیح دهید به یک ماده خاص خوراکی یا محیطی حساسیت دارد. اگر کودک شما به اگزما مبتلاست، اجازه ندهید پوستش خشک شود. به خصوص به پسربچهها که در محیط مدرسه یا بیرون بیشتر بازی میکنند لازم است تذکر دهید با وازلین دستهای خود را نرم نگه دارند. همانقدر که تغذیه مناسب برای تقویت سیستم ایمنی اهمیت دارد، تقویت روانی و روحیه شاد و خوب کودک هم موثر است. بچههایی که با بزرگنمایی والدین یا حساسیت وسواسگونه آنها در مورد اگزمایشان مواجه میشوند، از خارش و دیگر علایم اگزما بیشتر عذاب میکشند.
دکتر اکبر کوشانفر
متخصص کودکان و فوقتخصص نوزادان و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست