جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

طرز تهیه حلوا با شیره انگور یا خرما


حلوا نوعی دسر یا شیرینی خوشمزه و مشهور ایرانی است که انواع مختلفی دارد و مواد لازم برای تهیه آن برحسب نوع حلوا متفاوت هستند. برای مثال حلوای آرد گندم از مخلوط آرد سفید گندم با روغن آفتابگردان، شکر، هل، گلاب و زعفران تهیه می‌شود اما نوع دیگری از حلوا نیز هست که به جای شکر، در آن از شیره انگور یا شیره خرما استفاده می‌شود و به دلیل نداشتن شکر سفید، بسیار سالم‌تر و مقوی‌تر از سایر حلواهاست و به آن حلوا شیره یا حلوا با شیره می‌گویند.
در اینجا شما را با طرز تهیه حلوا با شیره انگور آشنا می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه حلوا با شیره انگور:

شیره انگور یا دوشاب1.5 پیمانه
آرد2 پیمانه
روغن یا کره3/4 پیمانه
زعفران دم‌کرده1 ق غذاخوری
هل آسیاب شدهبه میزان لازم
گلابنصف پیمانه



	طرز تهیه حلوا با شیره انگور یا خرما | وب

طرز تهیه حلوا با شیره انگور:

  1. برای تهیه حلوا با شیره انگور ابتدا طبق روال تهیه انواع حلوا، آرد را الک کرده و داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شده و کمی تغییر رنگ بدهد. 
  2. وقتی رنگ آرد تغییر کرد، دوباره آن را الک کرده و به تابه برگردانید. 
  3. کره ذوب‌شده یا روغن را به آرد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا روغن به خورد آرد برود. 
  4. در این مرحله، شیره انگور را کم‌کم به تابه اضافه کنید. 
  5. سریع مواد را هم بزنید تا نسوزد و شروع به جمع‌شدن کند.
  6. گلاب، زعفران دم‌کرده و هل را به تابه اضافه کنید.
  7. دوباره کمی مواد را با سرعت تفت دهید وبعد حرارت را خاموش کنید. 
  8. تابه را از روی حرارت برداشته و باز مواد را هم بزنید. 
حلوا با شیره شما آماده است. این حلوا مانند دیگر انواع حلواها به صورت کامل از ظرف جدا نمی‌شود و کمی حالت کش‌دار دارد. شما می‌توانید حلوا را داخل ظرف ریخته و به سلیقه خود تزیین نمایید. 


چند نکته درباره تهیه حلوا با شیره:

  • برای تهیه حلوا با شیره هم از شیره انگور و هم از شیره خرما می‌توان استفاده کرد.
  • شیره انگور کمی ترش است پس در صورت تمایل می‌توانید مقداری شکر به مواد اضافه کنید در غیر این صورت یک حلوای خوشمزه ترش و شیرین خواهید داشت. 
  • شیره خرما کاملا شیرین است و به افزودنی نیاز ندارد. 
  • بسیاری از افراد برای لذیذتر شدن حلوا با شیره، مقداری گردو و شیر نیز اضافه می‌کنند که این مورد کاملا سلیقه‌ای است. 
  • در صورتی که بخواهید حلوای سفت‌تری داشته باشید که بتوان آن را در قالب ریخته و یا با قیف و ماسوره شکل داد، می‌توانید 2/3 شیره‌ای که باید به حلوا اضافه شود را شیره انگور ریخته و مابقی را شکر بریزید. 
امیدواریم از این آموزش استفاده لازم را برده و بتوانید یک حلوا شیره یا حلوا با شیره خوشمزه و خوش عطر تهیه کنید و از طعم و مزه یک دسر اصیل و سالم لذت ببرید. نوش جان.


گروه آشپزی وب