چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
قرص اورژانسی اوسیز و چگونگی مصرف آن برای پیشگیری از بارداری
این روزها داروها و ابزارهای مختلفی به منظور پیشگیری از بارداری ناخواسته روانه بازار شدهاند که هر فرد باتوجه به شرایطی که دارد میتواند از هر کدام از آنها استفاده کند. خانمها معمولا به این منظور از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند که این قرصها در دو دسته معمولی و اورژانسی قرار میگیرند. قرص اوژانسی پیشگیری از بارداری تنها در شرایط خاصی قابل استفاده میباشد. قرص اورژانسی اوسیز نمونهای از این داروهاست که در ادامه به معرفی آن میپردازیم.
قرص اورژانسی اوسیز چیست؟
قرص لوونورژسترول (Levonorgestrel) با نام لونژیل یا اووسیز از داروهای ضدبارداری حاوی پروژستین است که باعث مهار تخمکگذاری شده و با ضخیم شدن دیواره رحم و افزایش چسبندگی مخاط دهانه رحم از بارداری و لانهگزینی جلوگیری میکند. در نظر داشته باشید همانظور که از نام آن مشخص است این روش یک روش اورژانسی است؛ یعنی شما زمانی باید از این قرص استفاده کنید که ناخواسته در برابر باردار شدن قرار گرفتهاید، نه اینکه هر بار بیموالات و بیدقت رابطه جنسی برقرار کنید و بلافاصله به روش اورژانسی روی آورید. در واقع اگر نزدیکی بدون حفاظت داشتید یا مثلا کاندوم پاره شده بود و شک به بارداری داشتید باید از این روش استفاده کنید.
نامهای تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی:
نامهای تجاری |
Mirena - Plan B - Kyleena - Skyla |
موارد مصرف |
پیشگیری از بارداری |
عوارض | درد شکم یا گرفتگی، حساسیت پستان (احساس سنگینی)، سرگیجه، حالت تهوع، لکه بینی، پریود نامنظم، افسردگی، ورم و تغییرات وزن |
اختلال دارویی | آمپرنواویر، فوزامدرنیر، کاربامازپین، اتوتین، فبلامات، اکسکروبازپین، فنیتوئین، توپیرامات، مدافینیل، پیوگلیتازون، ریفابوتین، ریفامپین، ریفپنتین، وارفارین |
مقدار و نحوه مصرف مصرف قرص اورژانسی اوسیز
این قرص در دو دوز ۰.۷۵ و ۱.۵ میلیگرم تولید میشود. اگر دوز ۰.۷۵ میلیگرمی را استفاده میکنید، یا ۲ عدد باهم مصرف کنید یا بین هر عدد ۱۲ ساعت فاصله بندازید و اگر دوز ۱.۵ میلیگرمی را استفاده میکنید، ۱ عدد قرص کافی است. به طور کلی بهترین زمان مصرف این قرص در بازه زمانی ۱۲ ساعت بعد از رابطه جنسی حفاظت نشده میباشد.
نکاتی که در ارتباط با مصرف قرص اوسیز باید بدانید
- استفاده از این روش میتواند باعث تغییر در زمان قاعدگی شود؛ لذا اگر تأخیر قاعدگی بیش از ۷ روز شود احتمال بارداری وجود دارد و برای انجام مشاوره و تست بارداری باید به پزشک مراجعه کرد.
- چنانچه به بیماریهایی مثل سرطان سینه یا سرطان رحم، تومورهای کبدی، خونریزی واژینال، فشارخون کنترل نشده، اختلالات ترومبوفلبیت، انفارکتوس مغزی و قلبی مبتلا هستید مصرف این دارو برای شما ممنوع میباشد.
- اگر تا دو ساعت پس از مصرف این قرص استفراغ کردید مجددا این قرص را مصرف کنید. ولی اگر بعد از این زمان استفراغ کردید دیگر نیازی به مصرف مجدد نیست؛ چرا که در این فاصله زمانی قرص جذب بدن شما شده است.
- به هنگام مصرف این قرص سعی کنید گرسنه نباشید.
- درصورت عدم بروز قاعدگی طی ۴۵ روز، انجام آزمون بارداری ضروری است.
- در صورت خونروی بیش از حد یا خونروی بین دورههای قاعدگی، بلافاصله به پزشک اطلاع دهید.
امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این قرص اوسیز و یا دیگر نمونههای قرص اورژانسی را داشتهاید، نظرات و دیدگاههای خود را در اینباره با دیگر خوانندگان مجله "ستاره" در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.
گروه سلامت وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست