شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
مجله ویستا

طرز تهیه خورش گل کلم با مرغ؛ خوشمزه و مجلسی


خورش گل کلم، یکی از خورش های اصیل ایرانی است که در تهیه آن می توان از انواع گوشت سفید و قرمز استفاده کرد. گل کلم و فواید آن برای سلامتی، باعث شده که خورش گل کلم دارای خواص درمانی بالایی باشد و به عنوان یک ترکیب ضد سرطانی از آن یاد شود. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه این خورش عبارتند از گوشت مرغ، کلم، و لپه که در کنار هم طعم و فواید بی نظیری دارند. پیشنهاد می شود برای آشنایی با خواص لپه در طب سنتی به لینک زیر مراجعه کنید:
بیشتر بدانید: خواص لپه در طب سنتی
 برای طبخ خورش مجلسی و خوشمزه نکاتی باید رعایت شود که در این مقاله به آن پرداخته شده است. همچنین به منظور تهیه این خورش در همه فصول، آشنایی با نحوه نگهداری گل کلم ضروری به نظر می رسد، لذا در این مقاله با این مطلب آشنا خواهید شد.  
 

مواد لازم برای تهیه خورش گل کلم با مرغ مجلسی

گل کلم کوچک  1 عدد
گوشت مرغ بدون استخوان  400 گرم
لپه  1/3 پیمانه
گوجه فرنگی  2 عدد
رب گوجه فرنگی  2 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط  2 عدد
ادویه  به میزان لازم
آبلیمو  4-5 قاشق غذاخوری
روغن  به میزان لازم
زعفران دم کرده  1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل قرمز  به میزان لازم
 


این خورش برای 5 نفر مناسب است، زمان انتظار و پخت حدود 2 ساعت می باشد.  

 

طرز تهیه خورش گل کلم با مرغ مجلسی

  1. لپه را از قبل به مدت 6-5 ساعت خیس کرده و در این مدت 3 بار آب آن را عوض کنید. سپس لپه را به مدت نیم ساعت بپزید.
  2. پیاز را ریز خرد کرده و سرخ کنید تا طلایی شود و نیمی از آن را کنار بگذارید.
  3. کمی نمک و زردچوبه به پیاز داغ اضافه کرده و تفت دهید. 
  4. قطعات مرغ را به پیاز اضافه کرده و کاملا تفت دهید.
  5. گوجه فرنگی را رنده کرده و به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید تا آب آن کشیده شود، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و با مرغ تفت دهید. در این مرحله فلفل قرمز را هم اضافه کنید.
  6. لپه ای که از قبل نیم ساعت پخته شده، با نیمی از پیاز داغ که کنار گذاشته بودید تفت داده و به خورش اضافه کنید.
  7. 2 لیوان آب جوش به خورش اضافه کرده، حرارت را کم کنید و اجازه دهید بپزد.
  8. گل کلم را به قطعات مناسب (نه زیاد ریز و نه زیاد درشت) خرد کرده و پس از شستن با دو قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید، آب لیموی تازه فراوان، نمک و ادویه کاری به آن اضافه کنید و با هم تفت دهید.
  9. نیم ساعت آخر پخت خورش، گل کلم را به آن اضافه کرده و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
  10. در انتها زعفران آب کرده را به خورش اضافه کنید، خورش را بچشید و نمک و ترشی آن را (با افزودن آبلیمو) میزان کنید.


    طرز تهیه خورش گل کلم با مرغ؛ خوشمزه و مجلسی | وب


آشنایی با نحوه انتخاب و خرید گل کلم

در انتخاب گل کلم به تمیزی، سفیدی و بهم پیوستگی گلچه های آن دقت داشته باشید و از خرید گل کلم‌هایی که سیاه شده‌اند و یا لکه‌های سیاه دارند یا گل‌های کوچکی در آن‌ها ظاهر شده است خودداری کنید.
 

آشنایی با نحوه نگهداری گل کلم

  1. نگهداری گل کلم در یخچال: برای نگهداری گل کلم در یخچال، آن را به صورت خام و تکه نشده و بدون اینکه شسته شود داخل پلاستیک قرار داده و تا حدود یک هفته در یخچال نگهداری کنید. اما گل کلم پخته زود فاسد می شود و نمی توان آن را بیشتر از سه روز در یخچال نگهداری کرد.
  2. نگهداری گل کلم در فریزر: بلانچ کردن، بهترین روش برای نگهداری گل کلم در فریزر است. برای بلانچ کردن گل کلم: 
  • گل های گل کلم را به اندازه دلخواه از هم جدا و آن را پره پره کرده و به مدت 2 دقیقه در آبجوش جوشانده، بلافاصله در آب سرد بریزید، سپس در صافی بریزید و اجازه دهید آب آن کاملا گرفته شود.
  • گل کلم را در کیسه فریزر قرار داده، آن را بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری کنید. با این روش می توانید ضمن حفظ خواص کامل گل کلم، آن را به مدت شش ماه نگهداری کنید.

اطلاعات تغذیه ای 100 گرم گل کلم

میزان کالری 25
چربی 0.28 گرم
کربوهیدرات 4.97 گرم
فیبر 2 گرم
پروتئین 1/92
 
گروه آشپزی وب