یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا
خورش غوره بادمجان با گوشت
بادمجان یکی از مواد غذایی پرطرفدار است که غذاهای خوشمزه ای با آن طبخ می گردد، که از آن نمی توان چشم پوشی کرد. غذاهایی مانند سوفله بادمجان، خورشت بادمجان، بادمجان شکم پر و ... غذاهای وسوسه انگیزی هستند که در تهیه آنها از بادمجان استفاده می شود. خورش غوره بادمجان، یک غذای محلی است که مواد اصلی تشکیل دهنده آن، بادمجان، غوره، و گوشت می باشد و به علت وجود غوره در آن، ترش مزه است. بنابراین برای افرادی که علاقه به خوردن غذاهای ترش دارند گزینه مناسبی می باشد. اگرچه زمان طبخ این غذا بیشتر در فصل تابستان است که غوره تازه در دسترس می باشد ولی می توان غوره را در فریزر نگهداری کرد و در سایر فصول هم این خورش خوشمزه را تهیه کرد. در این مقاله سعی داریم شما را با روش تهیه غوره بادمجان با گوشت و خواص غوره آشنا سازیم.
مواد لازم برای تهیه خورش غوره بادمجان
بادمجان | 1 کیلوگرم |
گوشت مغز ران یا سردست گوسفندی | 400 گرم |
غوره | 200 گرم |
پیاز بزرگ | 3 عدد |
نمک | به میزان لازم |
فلفل قرمز | به میزان لازم |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاسق سوپ خوری |
زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
این خورش برای 6 نفر مناسب است، و مدت زمان پخت و انتظار حدود 2:30 می باشد. |
تلخی گیری بادمجان
- بادمجان را پس از شستن، پوست گرفته و آن را نصف کنید.
- آب را جوش آورید، در یک ظرف بزرگ ریخته و مقدار زیادی نمک به آن اضافه کنید، سپس بادمجان ها را در آب جوش و نمک بریزید و حدود یک ساعت بعد، آب آن را بریزید.
- 2 مرتبه دیگر، بادمجان را در آب بدون نمک بریزید و هر بار اجازه دهید به مدت یک ساعت در آب بماند تا تلخی بادمجان گرفته شود.
- وقتی تلخی بادمجان گرفته شد، در یک قابلمه آب را جوش آورده، نمک، آبلیمو، شکر و سرکه از هر کدام یک قاشق غذاخوری به آب جوش اضافه کنید و بادمجان ها را به مدت 15 دقیقه در آن بپزید، سپس بادمجان ها را بشوئید، در صافی قرار داده و اجازه دهید تا خشک شوند.
طرز تهیه غوره بادمجان با گوشت
- 2 الی 3 عدد زرده تخم مرغ را با محلول زعفران مخلوط کرده، کمی وانیل و کمی نمک به آن اضافه کنید و با چنگال از یک طرف هم بزنید .
- بادمجان ها را در زرده تخم مرغ غلطانده، در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
- پیاز را سرخ کرده، یک حبه سیر له شده به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود.
- قطعات گوشت را به پیاز داغ اضافه کرده و کاملا تفت دهید، سپس رب را به همراه کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دهید.
- گوجه ها را رنده کرده و به گوشت اضافه کنید، کمی با گوشت تفت دهید، فلفل قرمز را هم اضافه کنید.
- کمی آب جوش به مواد اضافه کنید، حرارت را کم کرده و اجازه دهید گوشت بپزد.
- 15 تا 30 دقیقه قبل از پایان پخت، بادمجان ها را به همراه قوره اضافه کرده و نمک غذا را بچشید، اگر کم بود نمک اضافه کنید، حرارت را کم کرده و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
نکات تکمیلی در تهیه غوره بادمجان
- این خورش را می توان با گوشت چرخ کرده و گوشت مرغ هم تهیه کرد، که در اینصورت زمان پخت کمتری لازم است.
- برای تهیه این خورش با گوشت، بهتر است از گوشت مغز ران یا سردست گوسفندی استفاده شود.
- بهتر است برای خورش های سبز رنگ و تیره از فلفل سیاه، و برای خورش های قرمز که در آن از رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی استفاده می شود، از فلفل قرمز استفاده کنید.
- میزان غوره برای این خورش باید نصف مقدار گوشت باشد.
با خواص غوره آشنا شوید
غوره، میوه نارس انگور است که طعم ترشی دارد و از نظر طب سنتی سرد و قابظ است. غوره حاوی انواع اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند می باشد. این میوه خواص زیادی دارد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برای درمان رماتیسم و سیاتیک موثر است.
- برای درمان چربی خون مفید است و ضدعفونی کننده بدن می باشد.
- لاغر کننده است و برای درمان چاقی موثر است.
- ورم مخاط دهان و نرمی لثه را درمان می کند.
- به دلیل دارا بودن ویتامین C، برای درمان بیماری اسکوربیت مفید است.
- غوره حاوی تارتارات پتاسیم است و برای درمان سیاتیک و رماتیسم مفید می باشد.
- زردی را از بدن دفع می کند.
- قاعده آور است.
- صفرا را از بدن دفع می کند و ضدعفونی کننده روده هاست.
- کبد را تقویت می کند.
- قرقره کردن آب غوره، ورم گلو را درمان می کند
- برای دفع کرم روده و تقویت معده مفید است.
- در درمان پا درد و کمر درد موثر است.
در استفاده از غوره محتاط باشید
- خوردن غوره با معده خالی، تاثیر سوء روی معده دارد، بنابراین هرگز غوره را با معده خالی نخورید.
- غوره ادرار آور است و مصرف بیش از حد آن ممکن است منجر به سقط جنین شود، بنابراین زنان باردار از خوردن زیاد آن پرهیز کنند.
پیشنهاد می شود برای آشنایی با طرز تهیه خورشت گردن گوسفند با آلو به لینک زیر مراجعه کنید:
طرز تهیه خورشت گردن گوسفند با آلو |
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران شورای نگهبان حسین امیرعبداللهیان امیرعبداللهیان دولت حجاب انتخابات مجلس شورای اسلامی جنگ دولت سیزدهم حسن روحانی انتخابات مجلس دوازدهم
تهران هواشناسی شهرداری تهران سیل یسنا شهرداری باران فضای مجازی سازمان هواشناسی هلال احمر آتش سوزی سامانه بارشی
قیمت دلار یارانه قیمت خودرو خودرو دلار مسکن قیمت طلا بانک مرکزی تورم بازار خودرو حقوق بازنشستگان ارز
تلویزیون نمایشگاه کتاب رسانه مسعود اسکویی صدا و سیما رهبر انقلاب مهران غفوریان موسیقی صداوسیما سریال سینمای ایران تئاتر
فسیل
اسرائیل رژیم صهیونیستی فلسطین جنگ غزه حماس روسیه نوار غزه اوکراین انگلیس ایالات متحده آمریکا یمن طوفان الاقصی
فوتبال استقلال پرسپولیس رئال مادرید سپاهان مهدی طارمی لیگ برتر جواد نکونام بارسلونا باشگاه استقلال علی خطیر بازی
هوش مصنوعی اینستاگرام گوگل اپل ناسا پهپاد تبلیغات عکاسی کولر
دیابت چای توت فرنگی کودک چاقی آلرژی