پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
عوارض کاشت ناخن چیست؟
کاشت ناخن مصنوعی این روزها در بین خانمها
بسیار رواج پیدا کردهاست. این عمل که با هدف زیباتر شدن دست و ناخن در مراکز
آرایشی انجام میشود ممکن است عوارضی نیز در پی داشته باشد. عوارضی که لازم است
قبل از تصمیم برای کاشتن ناخن از آنها مطلع شویم.
کاشت ناخن مصنوعی چه عوارضی دارد؟
- چسبهایی که ناخنهای پلاستیکی با آنها بر روی ناخن چسبانده میشوند حاوی مادهای حساسیتزا بوده و ممكن است باعث شكاف و ترك ناخن شوند.
- پوشاندن ناخنها به وسیله چسب به دلیل وجود آكریلات در تركیبات آنها از لحاظ طبی و پزشكی عوارضی نظیر پوستهریزی، تغییر بافت ناخن و عفونتهای قارچی را به وجود میآورد.
- سم سیانید و بخار آن که از چسب مورد استفاده در هنگام کاشتن ناخن آزاد میشود، میتواند باعث مسمومیت و حتی فوت فرد آرایشگر شود.
- فرایند کاشت ناخن مصنوعی موجب نرسیدن اکسیژن کافی به بافت زیر ناخن شده و تغییر رنگ ناخن، کدر شدن و رشد کم ناخن را درپی دارد.
- کاشتن ناخنهای مصنوعی باعث التهاب دور ناخن، خط خط شدن و خرد شدن ناخن و کنده شدن لبه آزاد ناخن از بستر (اُنیکولیز) میشود.
- تغییر شکل صفحه ناخن، شکنندگی و حتی از بین رفتن صفحه اصلی ناخن از دیگر عوارض آن است.
- کاشت ناخن در بسیاری از موارد موجب از بین رفتن دایمی ریشه ناخن و شکاف پوستی میشود.
- استفاده طولانی مدت از ناخنهای كاشته شده میتواند باعث واكنشهای دردناك و شدید شامل عفونت پوست اطراف ناخنها و شل شدن ناخنها شود.
- استفاده طولانی مدت از ناخنهای مصنوعی و كاشته شده ممكن است باعث نازكتر و ماتتر شدن ناخنهای طبیعی و در مواردی منجر به عوض شدن جهت و محور ناخن شود.
- اغلب مواد استفاده شده در این نوع کاشت غیر استریل و چند بار مصرف هستند و از راههای انتقال بیماریهای پوستی محسوب میشوند.
- عفونتهای قارچی و بیماریهای ویروسی و اگزمای پوستی از جمله عوارض شایع کاشت ناخن است.
- هم فردی که ناخن روی دستش کاشته میشود وهم فردی که عمل کاشت را انجام میدهد، ممکن است دچار آلرژی و حساسیت شود.
- از آنجا که در طول شبانه روز بطور ناخودآگاه چندین بار دست خود را به اطراف چشم نزدیک میکنیم ممکن است پوست صورت و اطراف چشم نیز به خاطر چسب و مواد اکریلیک موجود در ناخن دچار حساسیت شود.
- گاهی بدلیل از بین رفتن پوست محافظ اطراف ناخن، عوامل قارچی و میکروبی به ناخن نفوذ کرده و ایجاد عفونت میکند.
- برای درمان عفونتهای قارچی حاصل از کاشتن ناخن از آنتی بیوتیکها استفاده میشود اما گاهی ریشه ناخن به حدی آسیب میبیند که شکل طبیعی ناخن به طور کامل از بین میرود.
چند نکته مهم در مورد کاشت ناخن
- ناخن مصنوعی راه حل مناسب برای ناخنهای مریض ومشکل دار نیست بلکه ناخن مصنوعی برای افزایش زیبایی ناخنهای طبیعی است. اگر ناخن شما دچار مشکل وبیماری است بهتر است به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
- لازم نیست با هدف اینکه به ناخنها تنفس بدهید بطور مکرر ناخن مصنوعی خود را برداشته و دوباره بکارید. این کار موجب عوارضی برای شما خواهد شد.
- در هنگام کاشتن ناخن مصنوعی همیشه باید یک فاصله کوچک بین پوست اطراف ناخن و مواد کاشت ناخن مصنوعی وجود داشته باشد. در واقع خیلی از عوارض این عمل در اثر تماس مکرر ومدام مواد ناخن مصنوعی با پوست اطراف ناخن ایجاد میشود.
- برداشتن ناخنهای مصنوعی تکنیک خاص خود را دارد و هرگز نباید ناخنهای مصنوعی را با اعمال زور و فشار برداشت. بهتر است این کار توسط فرد متخصص صورت گیرد چرا که بسته به نوع ناخن مصنوعی روش برداشت آن فرق میکند و اگر ناخن مصنوعی بطور نامناسب برداشته شود، منجربه جدایی ناخن اصلی از بستر میشود (استفاده از آب ولرم روش مناسبی برای برداشتن ناخن مصنوعی نیست زیرا مواد و چسب بکار رفته برای ناخن مصنوعی در آب حل نمیشوند).
چند توصیه برای داشتن ناخنهای سالم و جذاب
- خانمهای خانهدار، هنگام انجام كارهاى خانه و شستوشو باید از دستکش استفاده کنند. چون مواد شوینده قوى و كار با اجسام سخت، به راحتى لایه محافظ ناخن را از بین مىبرند و موجب ترك خوردن آن مىشوند، پس بهتر است در همه حال، حتى زمان جارو كردن، از یك دستكش محافظ استفاده شود.
- سعى كنید حتما بعد از كار با مواد كثیف، ناخنهایتان را با برس ویژه تمیز كنید.
- براى جلوگیرى از شكننده شدن ناخن در زمان سوهان كشیدن، هیچگاه ناخنها را در دو جهت سوهان نكشید.
- از ناخن استفاده ابزارى (مثل خارج کردن منگنه از کاغذ) نکنید و این را به کودکان خود نیز بیاموزید چون به شدت به بافت ناخن صدمه مىزند.
- غذاهاى سرشار از سولفور و سیلیكون مثل گل كلم و ماهی، موجب حفظ طراوت ناخن مىشود (خصوصا افرادى كه با ناخنهاى خود، بیشتر كار مىكنند مثل نوازندگان موسیقى باید بیشتر از این رژیم استفاده كنند).
- نوشیدن آب و مایعات و مخصوصا آب هویج تازه به علت غنى بودن از كلسیم و فسفر سبب استحكام ناخنها مىشود.
- استفاده روزانه از بیوتین (در تخم مرغ و جگر به وفور یافت مىشود) نیز مىتواند در شادابی، نرمى و سلامت ناخن مفید واقع شود.
کاشت ناخن مصنوعی به منظور زیبایی ناخنها انجام میشود و نمیتوان بطور کلی این عمل را رد کرد اما توصیه میکنیم که این کار توسط فردی که آموزشهای اصولی دیده و گواهی انجام این کار را دارد صورت گیرد و برای پیشگیری از عوارض آن حداقل از کاشتهای طولانی مدت و استفاده زیاد از ناخن مصنوعی پرهیز کنید و هر 3 ماه یك بار آنها را برداشته و اجازه دهید تا ناخنهای طبیعی شما استراحت كنند. در ضمن خانمهایی که اعتقادات مذهبی دارند بهتر است قبل از انجام این کار از احکام شرعی کاشتن ناخن نیز مطلع شوند.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست