سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
داستان جالب پیدایش متل قو
متل قو یکی از شهرهای استان مازندران است که نام اصلی آن سلمان شهر است. این شهر در روزهای معمولی معمولاً حدود 13 هزار نفر جمعیت دارد که البته در مواقع تعطیلی و یا آخر هفتهها با جهش چشمگیری، جمعیت آن به بالای 100 هزار نفر میرسد. سلمان شهر بخشی از شهرستان عباس آباد است که ارتفاع آن از سطح دریا -20 متر است و سالانه 1500 میلیمتر باران در آن میبارد.
بیشتر بدانید: با جاذبه های گردشکری مازندران آشنا شوید
وسعت شهر زیاد نیست و فقط 750 هکتار است، اما به دلیل قرار داشتن در مسیر مناسب و موقعیت طبیعی منطقه توانست رشد فوقالعاده زیادی را تجربه کند. سرمایه گذاران و ثروتمندان نیز در طول سالهای گذشته وقتی استقبال مردم از این شهر کوچک را مشاهده کردند آرام آرام شروع به خرید زمینها و ایجاد مناطق تفریحی، هتل و گردشگری در این شهر نمودند و همین امر باعث رونق فراوان متل قو شد. اینجا در واقع یکی از معدود شهرهای شمالی است که دقیقاً در کنار ساحل دریا قرار گرفته است.
داستان پیدایش یک شهر
اگر شما هم به این شهر بیایید شاید تعجب کنید که چرا چنین شهر کوچکی انقدر امروزه معروف شده است و اصلاً دلیل این همه هجوم گردشگر به یک شهر معمولی چیست؟ اصلاً پایه متل قو از کجا بنا نهاده شد؟ از محلیها که سؤال کنید داستان مردی را میگویند که در قدیم به او ارباب میگفتند و معتقد هستند که او پایهگذار این شهر و مالک بیشتر زمینهای این منطقه بوده است. نام آن فرد جمشید جوانشیر است، او متولد سال 1303 در تهران است، جوانشیر که در جوانی علاقهمند به طبیعت میشود و برای اولین بار به شمال سفر میکند و پس از دیدن دریا، جنگل و زیباییهای شمال به شدت شیفته منطقه شده و فکر تهیه یک باغ در شمال وارد ذهنش میشود.
او قبل از 20 سالگی پدر خود را از دست داد و با ارثی که از پدرش مانده بود تصمیم به سرمایه گذاری در این منطقه گرفت. در همین روزها شنیده بود که شخصی در کلارآباد جنگلهای مخروبه خود را برای فروش گذاشته است. جوانشیر معامله را پذیرفت و خود را در کلارآباد که آن روزها یک روستای بزرگ بود مستقر کرد و شروع به تبدیل کردن آن جنگلهای خراب به باغ مرکبات کرد. کار پاک سازی جنگل به سختی انجام شد اما دیگر کارها مانند کاشت صیفی جات و یا پنبه کاری با شکستهای بزرگی همراه بود اما چه اتفاقی باعث شد تا فکر ساخت یک متل در ذهن او افتاد؟
جوانشیر در اینباره در کتابی که سال 1380 از خاطرات و یادداشت نگاریهایش چاپ شده نوشته بود:
آن زمان که ما کار میکردیم فقط 3 هتل در شمال وجود داشت که هیچکدام در مجاورت دریا نبودند، روزی در کنار دریا چشمم به چند قو افتاد، از همان روز ترکیب دیدن آن قوها و فکر ساخت یک هتل در کنار دریا ذهنم را به خودش مشغول کرد. برای این کار فقط 6 ماه زمان داشتم تا عید فرا برسد!! تنها چیزی که از متلها میدانستم این بود که میشد اتومبیل خود را در کنار اتاق آن پارک کرد. جوانشیر که گویی فردی با پشتکار فراوان بود با همین اطلاعات کم کار را آغاز کرد و تا عید همان سال موفق شد یک سالن بزرگ 220 متری 12 اتاق و 2 ویلا را شیک را بسازد. اجاره هر اتاق در آن زمان 10 تومان و هر ویلا را نیز به قیمت شبی 25 تومان تعیین کرد و اینگونه بود که در عید 1338 هتل قو تأسیس شد. ساعت 11 صبح روز اول عید نوروز بود که تمام اتاقها اجاره رفت و جوانشیر از این اتفاق شگفتزده شده و انگیزهای زیاد برای توسعه کار گرفت.
آهسته آهسته شهرت متل قو همه جا پیچیده میشد و روزهای آخر هفته این منطقه را به شدت شلوغ میکرد، جوانهایی هم که به دنبال کسب درآمد از گردشگران بودند کم کم وارد این منطقه شدند و این آغازی بود برای رشد این روستای کوچک. یک تابلو نئونی شبیه به قو تبدیل به نماد این متل شده بود و شبها زیبایی خاصی به اطراف هتل میداد. اما در طی سالهای بعد این روستا به شهری تبدیل شد و عناصر مختلفی مانند بانک، مدرسه، شهرکهای ساحلی و ویلا سازیها در آن پیشرفت چشمگیری داشت. این شهر در ابتدا ساقی کلایه نام داشت که ترکیبی بود از نام ساقی (اسم دختر جوانشیر) و کلایه به معنای محله در زبان گیلکی. پس از افتتاح شهرداری ساقی کلایه و کلارآباد به صورت مشترک، همسر جوانشیر به عنوان اولین شهردار زن تاریخ ایران این پست را بر عهده گرفت و رفته رفته این شهر را به یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری شمال تبدیل کرد.
هتل قو الماس خاورمیانه
هتل دولوکس و 5 وب الماس خاورمیانه که در 35 طبقه ساخته شده و 377 اتاق در رنجهای مختلف را درون خود جای داده است. این هتل زیبا دارای 3 باند هلیکوپتر، امکانات تفریحی ورزشی، آکواریوم، رستوران، سالنهای کنفرانس و جنش و کلیه امکانات لازم برای یک اقامت راحت و خوش را برای مسافران مهیا میکند.
چطور به متل قو برویم؟
اگر میخواهید به متل قو بروید میتوانید از مسیرهای مختلفی این کار را انجام دهید. بهتر است از تهران به جاده چالوس بروید، سپس از چالوس و به سلمانشهر بروید تا به متل قو برسید.
گروه گردشگری وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست