یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه پولکی زنجبیلی خانگی
پولکی یکی از شیرینیهای معروف شهر اصفهان میباشد که به عنوان سوغات مخصوص این شهر نیز شناخته شده است. این شیرینی خوشمزه در واقع نوعی آبنبات است که به علت شباهت آن به سکه، به این نام معروف شده است. پولکی معمولا به عنوان طعم دهنده در کنار چای، قهوه یا انواع دمنوشهای گیاهی استفاده میشود و در صورتی که جویده نشود، نسبت به قند عوارض کمتری دارد. انواع مختلفی از این شیرینی وجود دارد و به طور کلی در دو نوع ساده و طعم دار تهیه میشود. پولکی ساده تنها با آب و شکر و بدون افزودن طعم دهنده درست میشود، در صورتی که اگر به مواد فوق اسانس، مغزها یا میوههای خشک اضافه گردد، پولکی طعم دار حاصل میشود.
پولکی را میتوان با استفاده از کمترین مواد و صرف مقداری صبر و حوصله، در منزل تهیه کرد. مواد مورد استفاده برای درست کردن این شیرینی، آب، شکر و سرکه میباشد و برای طعم دار کردن آن میتوان از انواع طعم دهندهها مانند زنجبیل، کنجد، لیمو عمانی، زعفران، دارچین، بهارنارنج، به لیمو و ... استفاده کرد. همانگونه که با انواع مغزها مانند گردو، خلال بادام و خلال پسته میتوان طعم آن را تکمیل کرد.
در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه پولکی زنجبیلی خانگی آشنا سازیم. زنجبیل دارای طبیعت گرم و خشک بوده و برای درمان بسیاری از بیماریها از جمله درد مفاصل مفید میباشد. برای آشنایی با خواص زنجبیل میتوانید به مقاله زیر مراجعه کنید:
پولکی را میتوان با استفاده از کمترین مواد و صرف مقداری صبر و حوصله، در منزل تهیه کرد. مواد مورد استفاده برای درست کردن این شیرینی، آب، شکر و سرکه میباشد و برای طعم دار کردن آن میتوان از انواع طعم دهندهها مانند زنجبیل، کنجد، لیمو عمانی، زعفران، دارچین، بهارنارنج، به لیمو و ... استفاده کرد. همانگونه که با انواع مغزها مانند گردو، خلال بادام و خلال پسته میتوان طعم آن را تکمیل کرد.
در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه پولکی زنجبیلی خانگی آشنا سازیم. زنجبیل دارای طبیعت گرم و خشک بوده و برای درمان بسیاری از بیماریها از جمله درد مفاصل مفید میباشد. برای آشنایی با خواص زنجبیل میتوانید به مقاله زیر مراجعه کنید:
بیشتر بخوانید: خواص دارویی زنجبیل برای سلامتی

طرز تهیه پولکی زنجبیلی خانگی
مواد لازم برای تهیه پولکی زنجبیلی خانگی
آب
125 میلی لیتر (1/2 پیمانه)
شکر
250 گرم (1/3+1 پیمانه)
سرکه سفید
8-9 قاشق غذاخوری
زنجبیل
1/2-1 قاشق مرباخوری
مواد لازم برای تهیه پولکی زنجبیلی خانگی | |
آب | 125 میلی لیتر (1/2 پیمانه) |
شکر | 250 گرم (1/3+1 پیمانه) |
سرکه سفید | 8-9 قاشق غذاخوری |
زنجبیل | 1/2-1 قاشق مرباخوری |
دستور تهیه:
- آب، شکر و سرکه را در یک ظرف ترجیحا دسته دار (مانند شیرجوش) ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود.
- دقت داشته باشید که در حین حرارت دادن به آب و شکر نیازی به هم زدن با قاشق نیست و فقط کافی است ظرف محتوی را با دسته به صورت دورانی بچرخانید تا شکر حل شود.
- پس از اینکه شکر حل شد، اجازه دهید به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه بجوشد تا کاملا قوام یابد. مایه پولکی حاصل تا این مرحله، پایه انواع پولکی است.
- سپس پودر زنجبیل را اضافه کرده، کمی با قاشق هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند و اجازه دهید روی حرارت بماند تا به غلظت مناسب برسد. دیگر نیازی به هم زدن با قاشق نیست، زیرا شیره شکری که قصد درست کردن آن را داریم باید حالت کاراملی داشته باشد و هم زدن با قاشق مانع ایجاد چنین حالتی خواهد شد.
- پس از اینکه پودر زنجبیل را اضافه کردید، اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه دیگر بجوشد و رنگ آن کاراملی شود.
- یک لیوان آب سرد کنار دست خود قرار دهید، کمی از مایه پولکی در آن بریزید و سپس با دندان تست کنید. اگر ترد و شکننده بود پولکی آماده است و میتوانید آن را از روی حرارت بردارید، ولی اگر به دندان چسبید باید حرارت بیشتری ببیند.
- یک کاغذ آلومینیومی، از قبل کف سینی پهن کنید که آماده باشد و مایه پولکی را در حالی که داغ است، با یک قاشق به مقدار سکههای هم اندازه روی کاغذ آلومینیومی بریزید و اجازه دهید تا خنک شوند.
- اگر مایه پولکی به غلظت مناسب رسیده باشد، با ریختن آن روی فویل پخش و روان نمیشود؛ بنابراین اگر روان شد باید حرارت بیشتری ببیند تا قوام یابد.
- اجازه دهید پولکیها کاملا سرد شده و به راحتی از روی فویل جدا شوند، سپس آنها را در ظرف دربسته نگهداری کنید. اگر پولکیها کاملا سرد نشده باشند و حتی مقدار کمی گرما داشته باشند، روی هم انباشته شده و به هم میچسبند.
نکات مهم و اصولی در تهیه پولکی زنجبیلی خانگی
- اگر مایه پولکی بیش از حد لازم حرارت ببیند، میسوزد و مزه آن تلخ میشود.
- اگر مایه پولکی به اندازه لازم حرارت نبیند، حالت ترد و شکننده پیدا نمیکند.
- سرکه مورد استفاده در تهیه پولکی باید از نوع سرکه انگور سفید باشد.
- اضافه کردن سرکه به آب و شکر ضروری است، زیرا نسبت آب به شکر مورد استفاده در تهیه پولکی کم است و سرکه مانع شکرک زدن پولکی خواهد شد.
- میزان زنجبیل را میتوانید بسته به ذائقه خود، کم و زیاد کنید. با توجه به اینکه طعم زنجبیل تند است هر چه میزان آن بیشتر باشد، پولکی طعم تندتری پیدا میکند.
گروه آشپزی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست