سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 14 May, 2024
مجله ویستا

طرز تهیه سوفله بادمجان خوشمزه با سس سفید


سوفله بادمجان یا موساکا، یکی از غذاهای یونانی پرطرفدار است اگر چه غذايي ايراني نيست، ولي به خاطر وجود بادمجان و گوشت چرخ‌كرده، با ذائقه ما ايراني‌‌ها هماهنگي زيادي دارد. در ضمن، به جهت آنكه نسبتا سريع آماده مي‌شود و ظاهر زيبايي هم دارد، انتخاب خوبي براي مهماني‌هاست.

دستور پخت اين سوفله به همراه سس سفيد داده شده، بنابراين مرحله آماده‌سازی سس سفيد هم به صورت مجزا آمده است.

سوفله بادمجان را مطابق ذائقه خود می توانید به همراه حلقه های آب پز شده سیب زمینی هم درست کنید یا این که اگر می خواهید غذایتان کاملا گیاهی باشد می توانید سوفله بادمجان بدون گوشت به همراه سویا درست کنید که در ادامه طرز تهیه آن به صورت مجزا آورده شده است.

در صورتی که به دنبال دستور پخت های دیگر بادمجان هستید می توانید طرز تهیه گراتن بادمجان را در مقاله دیگر وب مشاهده نمایید.


 مواد لازم جهت تهیه سوفله بادمجان با گوشت چرخ کرده


گوشت چرخ کرده

نیم کیلو

بادمجان

2 کیلو

پیاز درشت

1 عدد

رب گوجه فرنگی

1 تا 2 قاشق سوپخوری

پنیرپیتزای رنده شده

100 گرم

روغن مایع

برای سرخ کردن

نمک ، فلفل و زردچوبه

به میزان لازم

 طرز تهیه سوفله بادمجان با گوشت چرخ کرده

1. بادمجان‌ها را شسته و پوست بگیرید، سپس آنها را به صورت حلقه حلقه برش دهید و کمی نمک روی آنها بپاشید و در سبدی بریزید و کنار بگذارید تا تلخی‌شان گرفته شود.

2. در تابه مقداری روغن بریزید. پس از داغ شدن روغن، بادمجان‌ها را در آن سرخ کنید.

3. پیاز را پوست گرفته و پس از شستن، داخل گوشت چرخ کرده، رنده کنید. سپس کمی نمک و فلفل و زردچوبه به آن بیفزایید.

4. در یک تابه دیگر، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید و مخلوط گوشت و پیاز را در آن سرخ کنید. یا می توانید پیاز داخل گوشت چرخ کرده را به همراه کمی زردچوبه در روغن تفت دهید؛ سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کرده و به همراه آن سرخ کنید و بگذارید تا کمی بپزد. اگر می‌خواهید به آن رب گوجه فرنگی اضافه کنید، زمان آن در همین مرحله است.

6. پس از آن، نوبت به درست کردن سس سفید می‌رسد.

7. فر را روی حرارت 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. حالا یک ظرف پیرکس یا ظرف مخصوص فر را آماده کنید و بادمجان های سرخ شده را کف ظرف بچینید.

8. سطح بادمجان‌ها را با لایه ای از گوشت چرخ کرده بپوشانید. حالا سس سفید را روی گوشت ریخته و روی آن پنیر پیتزا بپاشید. لایه های بعدی راهم به همین ترتیب ادامه دهید.

9. ظرف را در طبقه وسط فر قرار داده و 30 تا 45 دقیقه صبر کنید تا مواد بپزد. پس از طی این مدت، شعله بالای فر را روشن کنید و به مدت 10 دقیقه حرارت دهید تا سطح سوفله، طلایی رنگ شود.



	طرز تهیه سوفله بادمجان خوشمزه با سس سفید | وب


 مواد لازم جهت تهیه سس سفید


کره

50 گرم

شیر

1 پیمانه

آرد سفید

2 ق س

خامه

2 ق س

نمک و فلفل

به میزان لازم

 طرز تهیه سس سفید

کره را در یک قابلمه بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا آب شود. سپس آرد را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید. پس از آن، شیر را کم کم افزوده و مرتب با چنگال هم بزنید. حالا خامه و نمک و فلفل را اضافه کنید و مقدار دیگری حرارت دهید تا سس غلیظ شود.


	طرز تهیه سوفله بادمجان خوشمزه با سس سفید | وب


مواد لازم جهت تهیه سوفله بادمجان بدون گوشت


بادمجان سرخ شده و خرد شده

3 عدد

تخم مرغ

5 عدد

پنیر پیتزا

100 گرم

سویای ریز

100 گرم

پیاز رنده شده

1 عدد

نمک و فلفل و زردچوبه

به میزان لازم

سس سفید

1 پیمانه

روغن مایع

1 تا 2 قاشق غذاخوری


	طرز تهیه سوفله بادمجان خوشمزه با سس سفید | وب

 طرز تهیه سوفله بادمجان بدون گوشت

1. سویا را خیس کرده همراه با پیاز تفت می دهیم و نمک ،فلفل و زردچوبه را اضافه می کنیم.

2. تخم مرغ ها را شکسته و زرده را از سفیده جدا می کنیم. 5 زرده تخم مرغ را می زنیم و با بادمجان مخلوط کنید سپس مایع سویا و پیاز تفت داده شده را اضافه کنید.

3. از سفیده تخم مرغ ها 3 تا سفیده را می زنیم تا پف کند و سبک شود. سس سفید را به مخلوط اضافه می کنیم. در انتها سفیده زده شده را اضافه می کنیم.

4. در ظرف مناسب را چرب می کنیم و مواد را ریخته و سطح آن را صاف می کنیم و پنیر پیتزای رنده شده را در سطح می پاشیم و در در فر 170 درجه سانتیگراد به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت به صورت بن ماری طبخ می کنیم.


گروه آشپزی وب