چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
8 نکته طلایی برای داشتن ارتباط خوب با همسر
ازدواج نوعی ارتباطی موقتی عاشقانه نیست بلکه ارتباطی عملی و جدی است. ازدواج براستی خوب بسیار ارزشمند است. چنین ازدواجی شور و نشاطی است که باید حفظ شود. ازدواج موفق و شاد بر مبنای مصالحهی زن و شوهر شکل میگیرند و زوج در عین حال که در زندگی یکدیگر حضور دارند و مشارکت میکنند، زندگی یکدیگر را اداره یا مدیریت نمیکنند. در ادامه هشت نکته مهم در این زمینه را بخوانید.
1- تا حد امکان انتقاد نکنید
برای داشتن یک ارتباط خوب با همسر، اگر همسرتان کاری انجام داد که خوشایند شما نبود به جای اینکه انتقادی عمل کنید، از او بخواهید در آینده به گونهای دیگر رفتار کند. از این رو، به جای «وقتی جلوی "سوزی" و "جان" به "سالی" گفتی که باید از "جو" طلاق بگیرد کار احمقانهای کردی»، بهتر است بگویید: «در آینده به نظرم اگر میخواهی نظر شخصیات را به هر کسی بگویی، به طور خصوصی بگویی بهتر است.»
2- از نه گفتن اجتناب کنید
هر وقت امکان پذیر بود، سعی کنید جواب مثبت بدهید. اشخاصی که به طور خودکار پاسخ منفی میدهند باعث رنجش و آزردگی میشوند. هر همسری میخواهد مورد محبت پذیرش و قدردانی قرار بگیرد. نه گفتن به خواستههای معقول بسیار سمی است. اگر نمیتوانید جواب مثبت بدهید موقعیت را به طور کامل توضیح دهید. «من نمیتوانم قبل از ساعت ۶ بعدازظهر به خانه خواهرت بیایم چون رئیسم از همه ما خواسته است که از ساعت ۵ تا ۷ در جلسه انتخاب وسایل حضور داشته باشیم.»
3- برای داشتن ازدواج موفق قدردانی کنید
ارتباط باید تقویت شود. بیان قدردانی و تحسین و تمجید برای حفظ ازدواج موفق و در مسیر رشد ضروری است. وقتی شرایط خوب پیش میرود اشخاص زیادی سکوت میکنند و چیزی نمیگویند. اما لحظهای که چیزی باب میل آنها نیست زبان به انتقاد و شکایت میگشایند. تقویت مثبت برای ازدواج و داشتن ارتباط خوب با همسر مانند روغن و بنزین برای خودرو مهم و حیاتی است.
4- بی جهت توصیه نکنید
بیشتر اشخاص وقتی به آنها توصیهای میشود که خواهان آن نیستند، عصبانی و آزرده میشوند. اگر از شما خواسته میشود نظرتان را بگویید، خوب است آنچه را باور دارید همسرتان باید احساس، فکر یا عمل کند مطرح کنید. اگر نه، میتوانید از او پرسیده آیا مایل است که نظرتان را در آن مورد خاص بشنود یا نه. اگر جواب منفی بود اظهار نظر نکنید!
5- ذهن خوانی نکنید
این اشتباهی جدی است که به کسی بگویید در چه فکری است یا چه احساسی دارد. "تام": «تو خیال میکنی که برادرت خیلی بهتر از تو است.» "سو": «چطور به چنین نتیجهای رسیدی؟ حرفت نادرست است.» "تام": «نمیتوانی من را فریب بدهی.» این نوع حرف زدن مشکل ساز است و مانع ارتباط خوب با همسر میشود. بهتر است بپرسید: «آیا درست میگویم که تو خیال میکنی برادرت از تو بهتر است؟» سپس جواب طرف مقابل را بپذیرید مگر اینکه بتوانید شواهدی روشن ارائه دهید که عکس نظر او باشد.
6- اشتباهات گذشته را رها کنید
رها کردن گذشته از ضروریات داشتن ازدواج موفق است. اگر به تجربههای منفی گذشته بچسبید و از آنها برای سرکوفت زدن استفاده کنید به طور حتم به دردسر خواهید افتاد. موارد کمی هست که مثل یادآوری اشتباهاتی که کسی انجام داده یا مطالب ناخوشایندی که گفته است، میتواند باعث آزردگی و فاصله بین آدمها شود. گذشته رفته و تمام شده است آن را فراموش کنید اما خاطرات و رویدادهای خوشایند رو یادآوری کنید.
7- سلطه جو نباشید
آدمهای کمی هستند که از کنترل شدن از طرف دیگران و گذران زندگی تحت نظر آنها لذت میبرند. البته تعداد چنین آدمهایی اندک است. آدمهای سلطه جو باید همیشه دستور بدهند. آنها سفارش میکنند، قانون وضع میکنند، کارها را تنظیم میکنند، حکم میدهند، دستور صادر میکنند و توقع دارند و طلبکارانه رفتار میکنند. وقتی دو فرد سلطه جو با هم ازدواج کنند بحث و جدل حتمی است. اینکه پیوسته به کسی بگویید چه کار کند و چه کار نکند خودخواهی است. برای چنین رفتاری باید بهای گزافی بپردازید و قید ارتباط خوب با همسر و داشتن ازدواج موفق را بزنید.
8- نامهربانی را تقویت نکنید
بیشتر اشخاص به اشتباه تصور میکنند که اگر در قبال کسی که بدرفتاری و بدجنسی میکنند مهربان باشند و خوب رفتار کنند، باعث میشود که فرد خاطی بهتر و خوبتر عمل کند. اما عکس این قضیه درست است! اگر در پاسخ به رفتار زشت و ناپسند چه کسی رفتاری مهربانانه در پیش بگیرید، رفتار او را تقویت میکنید، نه خاموش. مهربانی تنها باعث میشود که فرد را به بدرفتار بودن تشویق کنید. چرا او باید تغییر کند؟ اما اگر در پاسخ رفتارهای دوستانه، همدلانه و مهربانانه دیگران درست مثل خود آنها واکنش نشان دهید، این احتمال وجود دارد که عدم توافقها کاهش یابد و زندگی مشترک به سمت ارتباط خوب با همسر و یک ازدواج موفق پیش برود.
برگرفته از: کتاب 23 باور مخرب در ازدواج
گروه روانشناسی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست