یکشنبه, ۳ تیر, ۱۴۰۳ / 23 June, 2024
مجله ویستا
طرز تهیه انواع خورشت آلو با مرغ + خواص آلو
خواص آلو
آلو میوهای پرخاصیت و متنوع است. میوه آلو در انواع رنگهای زرد، سیاه، قرمز، سبز و با طعمهای ترش، شیرین و ملس یافت میشود.
آلو یا همان آلوچه دارای عناصر مفید و متنوعی از جمله آهن، کلسیم، فسفر، منیزیم،منگنز، گوگرد، پتاسیم و قند و همچنین ویتامینهای A,B,C , ... است.
طبع آلوی شیرین، سرد و تر و آلوی خشک سرد و خشک است.
- مصرف آلو برای افرادی که به بیماریهایی نظیر فشارخون و قند مبتلا هستند مفید بوده و همچنین باعث پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان، بیماریهای گوارشی و چربی خواهد شد.
- این میوه تابستانی و پرآب، دارای مقادیر زیادی آنتیاکسیدان است و مصرف آن در این فصل موجب جبران آب ازدسترفته بدن در اثر گرما و تعرق خواهد شد.
- آلو به دلیل داشتن مقادیر مناسبی از فیبر، برای کنترل قندخون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاهگوارش مفید است.
- مصرف آلو به صورت ناشتا برای تقویت عملکرد کلیهها و رفع یبوست بسیار مفید است.
- مالیدن یک آلوی خیسشده به داخل دهان کودکان، باعث بهبود برفک دهان خواهد شد.
- مصرف انواع آلو برای افراد مبتلا به سوهاضمه مزمن و ضعف اعصاب بسیار مفید است زیرا این میوه ملین بوده و باعث تحریک دستگاه گوارش خواهد شد.
- مصرف آلو برای افرادی که مبتلا به انگل معده، جوش، گلودرد، ورم کلیه، سنگ کلیه، کمخونی، یبوست، خشکی معده، نقرس، اسید اوریک، چربیخون، تصلب شرائین، سرطان، جوشسرسیاه، اوره ، خارش پوست، سردرد، ترک لبودهان، بوی بد دهان، آرتروز، تلخیدهان، ناراحتیهای عصبی و کبدی، چسبندگی پلاکتهای خون و مسمومیت میباشند مفید است.
![طرز تهیه انواع خورشت آلو با مرغ + خواص آلو | وب](/web/imgs/34/12/umksw1.jpeg)
خورشت آلو
یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی خورشت آلو است. معروفترین انواع خورشت آلو؛ خورش آلو مرغ، خورش آلو اسفناج، خورشت قیمه آلو و خورشت به آلو هستند. در اینجا تصمیم داریم طرز تهیه خورشت آلو مرغ و خورشت آلو اسفناج را به صورت جداگانه و مفصل به شما آموزش میدهیم.مواد لازم برای تهیه خورشت مرغ آلو:
مرغ (ران یا سینه) | نیم کیلو |
آلو خورشتی | 300 گرم |
پیاز متوسط | 1 عدد |
زغفران | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
شکر(اختیاری) | به میزان لازم |
زرشک (اختیاری) | به میزان لازم |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
![طرز تهیه انواع خورشت آلو با مرغ + خواص آلو | وب](/web/imgs/34/12/umksw2.jpeg)
طرز تهیه خورشت مرغ آلو:
- برای تهیه خورشت مرغ آلو ابتدا مقداری روغن داخل تابه ریخته و تکههای مرغ را در آن تفت دهید تا دو طرف آنها طلایی شود.
- تکههای مرغ را از داخل تابه در آورید و کنار بگذارید و در همان تابه پیاز داغ درست کنید.
- وقتی پیازها کمی سبک شدند، کمی زردچوبه و فلفل به آنها اضافه کرده و تفت دهید.
- رب گوجهفرنگی را نیز میتوانید در این مرحله با پیازداغ تفت دهید تا رنگ باز کند.
- در همین فاصله آلوهایی که از قبل خیس کردهاید را در ظرفی جداگانه بپزید تا اگر لابلای آنها شن وجود دارد خارج شود.
- برخی افراد آلوی خیسانده را از همان اول با پیاز داغ تفت میدهند اما توصیه میشود چنین کاری نکنید زیرا؛ اگر آلوها ترش باشند مرغ سفت میشود و اگر نرم باشند تا انتهای پخت خورشت آلوها له شده و چیزی از آنها باقی نمیماند.
- مرغهای سرخشده را دوباره داخل تابه قرار دهید و روی آنها آب بریزید و شعله را کم کنید.
- زمان بدهید تا مرغ پخته شود سپس آلوها را با مقداری از آبی که در آن پخته شدند روی مرغها بریزید اما دقت کنید که کف ظرف آلوها، شن نباشد و وارد غذا نشود.
- اگر دوست دارید خورشتتان طعم شیرین داشته باشد کمی شکر به آن اضافه کنید در غیر این صورت خیلی کم نمک بریزید تا طعم غذا در حد ترش و شیرینی آلوها باقی بماند.
- اضافهکردن زرشک به این غذا نیز اختیاری است اما اگر خورشت آلو مرغ رابرای مهمانی رسمی آماده میکنید بهتر است زرشک را حذف نکنید.
- نکته: خورشت آلو را با گوشت هم میتوان درست کرد اما در این صورت باید زرشک را حذف و به جای آن سیبزمینی و هویج به خورشت اضافه کنید.
- این خورشت باید کمآب باشد و به روغن بیفتد.
مواد لازم برای تهیه خورشت آلو اسفناج:
اسفناج | 1 کیلوگرم |
مرغ | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
نمک،فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه، پودر سیر | به میزان لازم |
آلو بخارا | 300 گرم |
![طرز تهیه انواع خورشت آلو با مرغ + خواص آلو | وب](/web/imgs/34/12/umksw3.jpeg)
طرز تهیه خورشت آلو اسفناج:
- اسفناجها را بدون آب داخل قابلمه ریخته و روی شعله قرار دهید تا آب آنها تبخیر شود سپس با 2 قاشق غذاخوری روغن تفت دهید.
- اسفناجها را کنار بگذارید و در همان ظرف پیازهای خردشده را با مقداری زردچوبه و پودر سیر تفت دهید.
- آلوهای خیسانده را به روش بالا به صورت جداگانه بپزید.
- تکههای مرغ را به پیاز اضافه کرده و اجازه دهید دو طرف مرغها طلایی شود.
- وقتی رنگ مرغها تغییر کرد، به مقدار لازم آب روی آنها ریخته و شعله را کم کنید تا مرغ پخته شود.
- آب را به مقداری بریزید که نیازی به اضافه کردن آب در اواسط کار نباشد زیرا خورشت آبکی و بیمزه خواهد شد.
- وقتی مرغها نیمه پز شدند، اسفناجهای تفتدادهشده را به همراه آلو به آنها اضافه کنید.
- در پایان نمک غذا را اضافه کنید و در صورتیکه دوست داریدخورشت آلو اسفناجتان مزه ترش داشته باشید، یک قاشق غذاخوری آبغوره به آن اضافه کنید.
- خورشت را روی حرارت کم بگذارید تا جا بیفتد و لعاب بیندازد.
نکته: خورشت آلو اسفناج را با گوشت نیز میتوان درست کرد اما زمان پخت کمی طولانیتر است.
گردآوری: گروه آشپزی وب
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری 1403 مسعود پزشکیان سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم قالیباف انتخابات ایران علیرضا زاکانی مناظره انتخاباتی مناظره پزشکیان
تهران هواشناسی قوه قضاییه قتل دستگیری کلاهبرداری پلیس وزارت بهداشت سلامت سیل آموزش و پرورش سازمان هواشناسی
بانک مرکزی خودرو ایران خودرو قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو سهام عدالت بازار خودرو قیمت سکه حقوق بازنشستگان یارانه بازار سرمایه
عید غدیر تلویزیون سینمای ایران سینما مجید قناد فیلم رسانه ملی کنسرت تخت جمشید سریال کتاب تئاتر
دانشگاه آزاد اسلامی
رژیم صهیونیستی روسیه اسرائیل غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه لبنان حزب الله لبنان چین اوکراین یمن
پرسپولیس فوتبال استقلال یورو 2024 علیرضا بیرانوند باشگاه پرسپولیس لیگ برتر سپاهان کریستیانو رونالدو جواد نکونام نقل و انتقالات لیگ برتر والیبال
هوش مصنوعی وزیر ارتباطات ناسا اینستاگرام فیبرنوری اپل دانش بنیان سامسونگ وزارت ارتباطات ماهواره
واکسن کرونا کاهش وزن بارداری خواب انسولین گرمازدگی دیابت قلب قهوه ماهی اضطراب