دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه خورشت گردن گوسفند با آلو
به جرأت می توان گفت که لذیذترین قسمت گوشت گوسفندی گردن آن است و با آن می توان خوشمزه ترین غذاها مانند خورشت ماست مخصوص اصفهان، چلو گوشت مجلسی، و انواع خوراک را تهیه کرد. گوشت گردن گوسفند یکی از قسمت های مقوی و کم چرب است که حاوی مقادیر زیادی امگا 3 و پروتئین مفید برای بدن بوده و از نرمی و طعم عالی نیز برخوردار است. گوشت گردن گوسفند را می توان در انواع خورشت استفاده نمود. یکی از خورشت های خوشمزه و مجلسی، خورشت گردن گوسفند با آلو است که به عنوان نهار یا شام و در میهمانی ها سرو می شود. در این مقاله شما را با طرز تهیه این خورشت و خواص بی نظیر آن آشنا می کنیم.
این غذا برای 3 نفر مناسب است، زمان آماده سازی مواد 15 دقیقه، و زمان انتظار و پخت حدود 2 ساعت است. |
مواد لازم برای تهیه خورشت گردن گوسفند با آلو
گردن گوسفند | 600 گرم |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیر | 1 حبه |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 عدد |
برگ بو | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
رب انار | 1 قاشق غذاخوری |
آلو بخارا | 1 فنجان |
زردچوبه، نمک و فلفل | به میزان لازم |
طرز تهیه خورشت گردن گوسفند با آلو
- پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید، سپس آن را با کمی روغن سرخ کنید.
- یک حبه سیر را له کنید و به پیاز اضافه کنید، کمی با هم تفت دهید و سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.
- گردن را به پیاز و سیر اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و آب آن کشیده شود.
- فلفل، چوب دارچین و برگ بو را به مواد اضافه کرده و در حد دو سه دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید.
- 3 لیوان آب جوش به مواد اضافه کرده و هم بزنید، درب قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.
- آلوها را خوب بشویید و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.
- وقتی گوشت نیم پز شد، آلو را به آن اضافه کنید و برگ بو و دارچین را از آن خارج کنید.
- در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید تا رنگ آن قرمز شده و بوی خامی آن گرفته شود.
- وقتی گوشت کاملا پخت، نمک، رب انار و رب گوجه تفت داده شده را به آن اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت خورشت جا بیفتد.
- خورشت را در ظرف مناسب بکشید و با برنج سرو کنید.
در این مطلب طرز تهیه خورشت گردن گوسفند با آلو ارائه شد که غذایی بسیار مغزی است و دارای خواص زیادی می باشد. از خواص آلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آلوی مورد استفاده در این غذا منبع آنتی اکسیدان است و مقادیر زیادی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن دارد که با خنثی کردن رادیکال های آزاد اکسیژن از رسوب چربی در رگ ها و بروز بیماری های قلبی عروقی می کاهد و احتمال تولید سلول های سرطانی در بدن را کاهش می دهد.
- آلو دارای فیبر زیادی است و برای کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است و سوربیتول موجود در آن خاصیت ملین دارد.
- آلو منبع پتاسیم است و می تواند در کنترل فشار خون موثر باشد.
- آلو مقدار زیادی فیبر دارد که رشد و تکثیر باکتری های مفید را افزایش می دهد و از رشد باکتری های مضر در روده جلوگیری می کند. تخمیر فیبر در روده باعث تولید اسید بوتیریک می شود که برای سلول های روده انرژی تولید می کند و منجر به حفظ سلامتی دستگاه گوارش می شود.
- آلو منبع آهن گیاهی است و از کم خونی جلوگیری می کند.
پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با طرز تهیه چلو گوشت نذری نیز به لینک زیر مراجعه کنید:
طرز تهیه چلو گوشت نذری (چلو گوشت به سبک پسران کریم) |
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست