چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه دلمه پیاز یا پیاز شکم پر
دلمه یکی از خوراکیهای مخصوص ناحیه خاورمیانه و مناطق اطراف آن مانند بالکان، قفقاز، روسیه و آسیای مرکزی میباشد. کلمه دلمه یک کلمه ترکی و به معنی "پُرشده" است. دلمه تنوع بسیار زیادی دارد و میتوان آن را استفاده از برگ انگور، فلفل دلمه، کدو، پیاز، کلم برگ، گوجه فرنگی و بادمجان تهیه کرد.
دلمه بسته به ذایقه افراد با طعمهای متفاوتی سرو میشود. برخی افراد این خوراک را با چاشنی ترش و شیرینی مثل ربانار که مناسب برای دلمه برگمو میباشد میپسندند و برخی با چاشنی رب گوجهفرنگی که برای انواع دلمه سبزیجات مناسب است.
در ادامه قصد داریم طرز تهیه دلمه پیاز که یکی از خوشخوارکترین و سادهترین انواع دلمه است را به شما آموزش دهیم.مواد لازم برای تهیه دلمه پیاز
پیاز متوسط | 4 عدد |
برنج نیم دانه یا بلغور | 1 پیمانه |
گوشت چرخکرده | 250 گرم |
لپه | نصف پیمانه |
نمک،فلفل، زردچوبه | به میزان لازم |
سبزی دلمه | نصف پیمانه |
سماق | 1-2 ق غذاخوری |
کره | 1 ق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1-2 ق غذاخوری |
آب | نصف پیمانه |
طرز تهیه دلمه پیاز
- برای تهیه دلمه پیاز مثل بقیه انواع دلمه ابتدا باید لپه و برنج را از شب قبل خیس کنید.
- فردای آن، برنج (یا بلغور) و لپه خیسخورده را در ظروفی جداگانه نیمپز کنید.
- دو قاشق سماق را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و کنار بگذارید.
- سپس مواد میانی دلمه را تهیه کنید. برای این کار ابتدا؛ یک عدد پیاز را رنده کرده و با کمی روغن تفت دهید.
- مقداری زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و تفت دهید.
- گوشت چرخکرده را به مواد اضافه کنید و خوب تفت دهید.
- حدود 1 ق غذاخوری از رب گوجه را اضافه کرده و صبر کنید تا مواد کمی پخته شوند.
- در انتها برنج و لپه نیمپز شده، نمک و سبزی دلمه را اضافه کنید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
- در صورت تمایل کمی سماق نیز به مواد اضافه کنید و ظرف را از روی حرارت بردارید.
- کمی صبر کنید تا از حرارت بیفتند.
- در این فاصله، 3 عدد پیاز متوسط را داخل آب جوش بیندازید و با کمی نمک بپزید تا اندکی نرم شوند.
- وقتی مواد میانی دلمه آماده شد، پیازهای پخته شده را از ته فشار بدهید تا لایهلایه بیرون بیاید سپس داخل هر لایه را با موادی که آماده کردید، پر کنید و آنها را کف قابلمه بچنید.
- حالا سماق خیسشده را صاف کنید و آب آن را روی پیازها بریزید.
- حالا کره را با یک قاشق رب گوجه فرنگی و نمک تفت بدهید و روی پیازها بریزید.
- در نهایت نصف لیوان آب روی پیازها ریخته و صبر کنید تا دلمهها بپزند.
دلمه پیاز خوشمزه شما آماده است. طعم این دلمه با هر دلمه دیگری که تابحال خوردهاید متفاوت است و بسیار خوشمزه و لذیذ است. امیدواریم این نوع دلمه خوشمزه را امتحان کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.
چند نکته درباره طرز تهیه دلمه پیاز
- شما برای تهیه دلمه پیاز میتوانید به جای سبزی دلمه فقط از ریحان خردشده استفاده کنید.
- همچنین برنج و لپه را حذف کرده و بلغور را جایگرین کنید.
- اضافه کردن رب گوجه فرنگی و سماق به مواد میانی دلمه دلخواه است اما برای تهیه سس نباید آنها را حذف کرد.
- سعی کنید پیازها را زیاد آبپز نکنید زیرا در این صورت خیلی له میشوند و قابل پرکردن با مواد میانی نخواهند بود.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست