سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
علت درد شکم در بارداری چیست؟
اگر شما در هفته سی ام بارداری به سر میبرید، هنوز برای آنکه این درد شکم مربوط به درد زایمان باشد زود است. در ادامه چند دلیل محتمل برای ایجاد ناراحتی در ناحیهی شکم آورده شده است:
رشد رحمی: رحم شما همچنان برای تطبیق با فرزند به سرعت در حال رشدتان، به رشد ادامه میدهد و این میتواند باعث درد شکم در بارداری و احساس ناراحتی گردد. این ناراحتی میتواند گسترهی متنوعی، از یک احساس پری شکم تا دردی مثل فرو رفتن چاقو به درون شکمتان (مثلا در اثر بلند شدن ناگهانی از تخت خواب) را در بر بگیرد. این درد به دلیل کشیدگی رباطهایی که در اطراف رحم قرار دارند ایجاد میشود؛ شما میتوانید با تغییر دادن حالت نشستنتان به آرامی همراه تنفس عمیق برای رساندن اکسیژن کافی به عضلات، این درد را تسکین دهید یا تمرینات کششی مربوط به لگن را انجام دهید: با قرار دادن دستها بر روی میز یا نردهی پلهها برای خودتان تکیه گاهی پیدا نمایید و سپس با خم کردن زانو، یک پایتان را کمی از زمین بلند نمایید تا ده بشمارید و پایتان را پایین بیاورید. این کار را ده بار برای هرکدام از پاها تکرار نمایید.
جدایی عضلات شکم: همزمان با رشد رحم شما، رشتههای بلند عضله که در وسط قسمت پایینی شکمتان قرار گرفتهاند، برای هماهنگی با ابعاد جدید رحم از همدیگر جدا میشوند. فاصله گرفتن عضلات از یکدیگر باعث بوجود آمدن حس درد شکم در بارداری و ناراحتی در شما میگردد. این عضلات معمولا پس از تولد نوزاد به جای اصلیشان باز میگردند.
یبوست در بارداری: یکی دیگر از علل درد شکم در باردرای یبوست در بارداری است. هورمونهای بارداری سرعت عمل هضم در بدن شما را پایین میآورند؛ علاوه براین وزن رحم باعث فشار آوردن بر روی رودهی بزرگ شده و مجموع این موارد باعث میشود مواد دفعی بدنتان با سرعت کمتری حرکت نمایند. این مساله در صورت بروز یبوست میتواند منجر به دردهای شکمی در شما گردد. مصرف مقادیر زیاد مایعات و خوراکیهایی از قبیل سبوس و سبزیجات ترد میتواند به رفع این مشکل کمک نماید.
حالت قرارگیری جنین: اگر حالت قرارگیری فرزند شما حالت تولد باشد، به فرمی که دستها به سمت پایین رحم قرار گرفته و پاهایش رو به بالا باشد ممکن است با لگد زدن به دندهها و یا ضربه زدن با دست به مثانهی شما باعث بروز ناراحتی و به تبع آن درد شکم در بارداری گردد. در این مواقع حالت قرارگیریتان را تغییر دهید؛ سعی کنید حواس فرزندتان را با آواز خواندن برای او پرت نمایید.
درد زایمان غیر واقعی: گاهی اوقات ممکن است با یک درد و فشار در اطراف کمر و شکمتان مواجه شوید، انگار که یک طناب به دور شما پیچیده و در حال فشرده شدن است. این دردها، انقباضات Braxton Hicks (انقباضات باکستون هیکس) نامیده میشوند. اگر به طور مدام این دردها را احساس نمایید ممکن است به اشتباه فکر کنید درد زایمان تان شروع شده است. تشخیص بین درد زایمان حقیقی و غیر واقعی میتواند سخت باشد: درد زایمان غیر واقعی بیشتر در جلوی شکم اتفاق میافتد، با زمان شدیدتر نمیشود و بیشتر احساس فشار دارد تا درد و معمولا اگر پاهایتان را در جای بلندی قرار دهید و مقادیر زیادی آب بنوشید کاهش پیدا میکنند. اگر این احساس فشار باقی ماند با پزشکتان تماس بگیرید. بررسی دهانهی رحم راهی سریع برای تشخیص حقیقی یا غیر واقعی بودن درد زایمان است.
پره اکلامپسی: چیزی در حدود 7 تا 10 درصد کسانی که اولین بارداریشان را تجربه میکنند در سه ماهه سوم بارداری با پره اکلامپسی مواجه میشوند. دلیل بروز این پدیده که با نام toxemia نیز شناخته میشود مشخص نشده است. علائم این مشکل شامل بالا رفتن فشار خون مادر ( معمولا بالاتر از 90/140) و مشاهدهی پروتئین در ادرار و یا بروز تورم در صورت و دستها و پاهای اوست. بیشتر خانمهایی که با پره اکلامپسی مواجه هستند مشکل خاصی نخواهند داشت اما در برخی موارد حاد، نشانههایی همچون سردرد، نقطه بینی، تاری دید، درد در قسمت بالایی شکم (درد شکم در بارداری) و تشنج نیز مکن است بروز نماید. خانمهایی با فشار خون مزمن، مشکلات کلیوی دیابت، چاقی و باردایهای متعدد در معرض خطر بالاتری قرار دارند. تنها درمان برای پره اکلامپسی، به دنیا آوردن نوزاد است. اگر شما با بیماری شدید مواجه شوید، پزشک برای سلامت شما رای به زایمان (حتی اگر فرزندتان هنوز نارس باشد) میدهد. اگر مشکلات شما ملایمتر باشد، شما را به وسیلهی آزمایش خون و ادرار مورد سنجش قرار میدهند و در هنگام آماده بودن جنین زایمان جلو میاندازد.
تهیه و ترجمه: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست