دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا
کترینگ چیست؟
شاید این نام برایتان ناآشنا باشد اما امروزه بسیاری از صنایع روز دنیا به آن نیاز دارد تا بتواند کار خود را به درستی انجام دهد. یکی از آنها صنعت هواپیمایی است. برای اینکه بدانید کترینگ چیست و چه کاری انجام میدهد تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
شركتهای هوایی چنانچه خود دارای تاسیسات كترینگ باشند محمولههای خود را ۳ تا ۱۲ ساعت قبل از پرواز و با استفاده از خودروهای یخچالدار با دمای استاندار به محل فرودگاه حمل نموده و پس از قرارگیری در كانتینر مخصوص به داخل هواپیما منتقل میکنند. در این هنگام بخش اول كترینگ نسبت به توزیع و قرار دادن نشریات و مطبوعات برای هر صندلی اقدام مینماید. در اکثر کیترینگها به ویژه در کیترینگ هواپیمایی تولیدات غذایی به صورت وکیوم و در ظروف یک بار مصرف آماده و تهیه میشوند.
قبل از پرواز به جهت كنترل فشارخون و تسكین اعصاب از طریق مهمانداران به مسافران شكلاتهای نیمهشیرین توزیع میشود. پس از پرواز هواپیما و سپری شدن ۱۰ دقیقه از این زمان بستههای كترینگ در بین مسافران توزیع شده و نیز هدایایی از طرف شركت هواپیمایی به آنها اهدا میشود.
اما در کترینگهای هتلی و قطاری تنوع غذاها بیشتر و از انواع چلوها، خورشها، کبابها و حتی غذاهای سنتیتر همچون آبگوشت و آش به همراه ادویهجات مختلف با میزان چربی و نمک متفاوت استفاده میشود. در مورد کترینگهای بیمارستانی و رژیمی شرایط کمی متفاوتتر بوده و بر اساس نوع بیماری، غذا باید از مواد اولیه اورگانیک و سالم با کیفیت بالا تهیه و انرژی حاصل از آن محاسبه شود.
سرویسهایی که توسط کترینگها ارائه میگردد شامل موارد زیر است:
کترینگ چیست؟
شاید دانستن معنی کترینگ برایتان جالب باشد. کلمه کیترینگ در زبان انگلیسی (Catering) به طور کلی معرف صنعت آمادهسازی و تهیه و طبخ نوشیدنی و غذا در محلی مشخص و سرو غذا در محلی دیگر جهت پذیرایی میباشد، به عنوان مثال میتوان از کیترینگ هواپیمایی، کیترینگ قطار، کیترینگ بیمارستانی، کترینگ هتلها و کترینگ کشتیرانی نام برد. به زبان ساده میتوان گفت امروزه از صنعت کترینگ برای ارائه خدمات بهتر غذایی و پذیرایی به مهمانان و مشتریان و ایجاد رقابت سالم در مسیر ارائه خدمات باکیفیت و متنوع استفاده میشود.تاریخچه صنعت کترینگ
کیترینگ به عنوان یک صنعت غذایی از حدود سال ۱۸۲۰ میلادی در امریکا، توسط امریکاییهای افریقاییتبار رشد و نمو کرد و به عنوان صنعت سودآور غذایی توسعه پیدا کرد، پس از آن در حدود سالهای ۱۹۳۰ میلادی موسسات دولتی در اتحاد جماهیر شوروی با منوهای ساده شروع به توسعه موسسات دولتی پذیرایی به عنوان بخشی از سیاستهای اشتراک منابع خود کردند، به تدریج با توسعه صنعت غذا، از حدود سال ۱۹۶۰ میلادی غذاخوردن در کیترینگهای دولتی و پذیرایی فراگیرتر شد.کترینگ در صنایع هواپیمایی
در صنعت هواپیمایی هم تاریخچه كترینگ به ابتدای استفاده از هواپیماهای مسافربری باز میگردد. در كترینگ مسافران با توجه به نوع پرواز (داخلی یا خارجی) زمان پرواز و كلاس پروازی مورد پذیرایی میهمانداران قرار میگیرند. كترینگ علاوه بر بخش پذیرایی به ارائه خدمات جانبی پروازی نظیر اهدای هدایا ، مجلات و روزنامههای منطقهای و كشوری میپردازد. درواقع میتوان با جرات گفت در سفرهای هوایی یكی از اولویتهای هر شركت هواپیمایی به نحوه پذیرایی مناسب از مسافرین در حین پرواز بستگی دارد و هر چه نحوه ارائه این سرویسها مطلوبتر باشد رضایتمندی از آن شركت نیز بیشتر خواهد بود.شركتهای هوایی چنانچه خود دارای تاسیسات كترینگ باشند محمولههای خود را ۳ تا ۱۲ ساعت قبل از پرواز و با استفاده از خودروهای یخچالدار با دمای استاندار به محل فرودگاه حمل نموده و پس از قرارگیری در كانتینر مخصوص به داخل هواپیما منتقل میکنند. در این هنگام بخش اول كترینگ نسبت به توزیع و قرار دادن نشریات و مطبوعات برای هر صندلی اقدام مینماید. در اکثر کیترینگها به ویژه در کیترینگ هواپیمایی تولیدات غذایی به صورت وکیوم و در ظروف یک بار مصرف آماده و تهیه میشوند.
قبل از پرواز به جهت كنترل فشارخون و تسكین اعصاب از طریق مهمانداران به مسافران شكلاتهای نیمهشیرین توزیع میشود. پس از پرواز هواپیما و سپری شدن ۱۰ دقیقه از این زمان بستههای كترینگ در بین مسافران توزیع شده و نیز هدایایی از طرف شركت هواپیمایی به آنها اهدا میشود.
تفاوت کترینگ غذاهای هوایی و زمینی
معمولا کترینگ غذاهای هوایی شرایط ویژهتری نسبت به سایر کترینگها دارند. بیشتر غذاهای هواپیمایی از نوع نیمه آماده، کنسروی و کمحجم است و شرایط هوایی و ارتفاعی که روی ذائقه مسافران تاثیر میگذارد باید در این کترینگها در نظر گرفته شود. کترینگ غذایی در پروازهای صبحگاهی، میانه روز، ظهرگاهی، عصر و شبانه مطابق با فصول سال متغیر است. معمولا در پروازهای صبحگاهی مواد با درصد شیرینی بالاتر به جهت تامین انرژی بیشتر، در پروازهای ظهر از غذاهای ترکیبی از قندها و پروتئینها و هنگام شب مواد فیبری و کمحجم و سهلالهضم پروتئینی مورد توجه قرار میگیرد. معمولا در مسیرهای خروجی از مبدا، به غذاهای گرم و در مسیرهای بعدی از غذاهای سرد استفاده میشود و در تهیه غذاها از حداقل چربی و ادویهجات استفاده میکنند و در ارتفاعات زیاد هوایی، غذاها ویژهتر میشود.اما در کترینگهای هتلی و قطاری تنوع غذاها بیشتر و از انواع چلوها، خورشها، کبابها و حتی غذاهای سنتیتر همچون آبگوشت و آش به همراه ادویهجات مختلف با میزان چربی و نمک متفاوت استفاده میشود. در مورد کترینگهای بیمارستانی و رژیمی شرایط کمی متفاوتتر بوده و بر اساس نوع بیماری، غذا باید از مواد اولیه اورگانیک و سالم با کیفیت بالا تهیه و انرژی حاصل از آن محاسبه شود.
سرویسهایی که توسط کترینگها ارائه میگردد شامل موارد زیر است:
- رستورانهایی با سرویسدهی کامل
- امکانات نوشیدنی و غذای هتلها
- سالنهای کترینگ
- تهیه کنندگان غذای مستقل
- باشگاههای اختصاصی
- تغذیه قراردادی
لازم به ذکر است که استفاده از خوراکیهای بومی هر کشور در منوی پذیرایی (به عنوان مثال در مورد ایران غذاهای سنتی نظیر چلوکباب، چلو خوشهای مختلف، شربتهای تهیه شده از عرقیجات گیاهی، شیرینیهای محلی از نوع سوهان قم، باقلوا و قطاب یزد، کلمپه و کماچ کرمان، گز اصفهان و …) و اطلاع رسانی محلی در مورد آنها میتواند ابزار موثری برای شناساندن فرهنگ اصیل به یکدیگر به شمار آید.
گردآوری: مجله اینترنتی وب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست