یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

کنترل سود در مرسریزاسیون


کنترل سود در مرسریزاسیون

مرسریزاسیون فرایندی تکمیلی بویژه در مورد پنبه می باشد که خواص نخ از قبیل استحکام مقاومت در برابر اب رفتگی جلا وجذب رنگ را افزایش می دهد سود مولکول های سلولوز را برای بهبود خواص دوباره ارایی می کند پارچه های مخصوص ممکن است دویا سه بار برای افزایش خواص فوق مرسریزه شوند

● مقدمه

مرسریزاسیون فرایندی تکمیلی(بویژه در مورد پنبه) می باشد که خواص نخ از قبیل استحکام مقاومت در برابر اب رفتگی جلا وجذب رنگ را افزایش می دهد.سود مولکول های سلولوز را برای بهبود خواص دوباره ارایی می کند.پارچه های مخصوص ممکن است دویا سه بار برای افزایش خواص فوق مرسریزه شوند.

مرسریزاسیون موثر نیازمند توجه به متغیرهایی از قبیل غلظت سود دما سرعت تغذیه پارچه وخنثی سازی است.سرعت تغذیه پارچه ممکن است توسط استحکام و وزن پارچه محدود گرددومعمولا ۸۰ تا ۱۲۰یارد (۷۳ تا ۱۲۰متر)در دقیقه است.

● فرایند

پارچه ابتدا در سود با غلظت ۲۳%ودمای۶۰ تا۹۰ فارنهایت (۱۶_۳۲ درجه سانتیگراد)فرو برده میشود.سپس از بین غلطک هایی که ان را صاف وپهن نگه میدارند به همراه کنترل زمان فرایند عبور می دهند.سپس با اسپری اب وبعد با محلول خنثی سازی اماده رنگرزی می شوند.فرایند مقداری باعث اب رفتگی پارچه می شود بنابرین پارچه قبل از رفع سود تحت کشش قرار گیرد.زمان موثر فرایند بین ۴۵ ثانیه تا ۵دقیقه بسته به نوع پارچه می باشد.نخ ها متورم وپیچ الیاف تحت کشش باز می شوند.

کنترل غلظت سود برای یکنواختی وکیفیت محصول حایز اهمیت می باشد.کنترل دقیق سود در مورد مصرف سود و یکنواختی به ما اطمینان می دهد.همچنین در مرحله خنثی سازی از ازدیاد بیهوده زمان فرایند جلوگیری می کند.

● تجهیزات


کنترل سود در مرسریزاسیون

کنترل سود در مرسریزاسیون

کنترل سود در مرسریزاسیون

کنترل سود در مرسریزاسیون

کنترل سود در مرسریزاسیون

ولی عباس زاده