چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
سعید حدادیان: وزیر خارجه ما غلط کرد با اوباما دست داد
درست وقتی که مجلس روضه خوانی به اوج رسیده است میگوید: "حضرت مسلم (ع) پس از اسارت وقتی وارد مجلس عبیدالله شد به او سلام نکرد، بعد وزیر امور خارجه ما «غلط» کرد که با اوباما دست داد."
اینها عبارتهای یک مداح معروف تهرانی در مراسم شب اول محرم است. نه این مداح معروف اولین مداحی است که شخصیتهای سیاسی را در مداحیهایش نشانه رفته و توهین میکند و نه ظریف اولین سیاستمداری است که نامش در منابر مداحی شنیده میشود. سبکی از مداحیهای سیاسی که پایه گذارش منصور ارضی بود و از دهه ۷۰ وارد حسینیهها و تکایا شد؛ با وجود هشدارها و گوشزدهای مراجع و شخصیتها اما همچنان به کار خود ادامه میدهد.
خود منصور ارضی همین چند وقت پیش و در مراسم دعای عرفه پای سیاست را وسط کشیده بود. او در مراسمی که در حسینیه صنف لباسفروشان تهران برگزار شد، تیم مذاکرهکننده هستهای و برجام را زیر سوال برد. حاج منصور برجام را همانند جام زهر دانست و خطاب به حاضرین گفت: شما از برجام که همان جام زهر است چه میدانید؟ او ضمن اینکه گفت دیگر به کسی امید ندارد، هشدار داد: «مواظب باشید قیامتی هم هست، فریب نخورید.» او این را هم گفته بود که «برجام سازش با دشمن است.». حاج منصور میخواست برجام در مجلس رای نیاورد آنجا که گفته بود: «دعا کنید نمایندگان جایی نروند که در بنبست گیر کنند و مجبور شوند قبول کنند. اگر قبول کنند خیلی مشکلات بهوجود میآید.»
منصور ارضی اما در این مسیر تنها نیست. او شاگردانی دارد که شانه به شانه استاد و گاه حتی چندگام از او جلوتر حرکت میکنند. از جمله سعید حدادیان که در یکی از آخرین توهینهایش به شخصیتهای سیاسی در ماه رمضان روحانی و هاشمی را آماج حملاتش قرار داده بود. او در دومین شب مناجات خوانی ماه رمضان در حسینیه امام حسن مجتبی به سخنان «روحانی» در مورد تحریمها که گفته بود «آنها که میگویند تحریم مهم نیست، گویی که از جیب مردم بیخبرند» واکنش نشان داد و گفت: «آن آقا میگوید بعضیها از جیب مردم خبر ندارند! تو دلت واقعا برای مردم سوخته؟ شما کجا مینشینی؟ زندگیات چطور است؟ استخر را نفر قبلی خراب کرد، شما دوباره ساختید. میگویند رئیسجمهور باید گلف بازی کند و به استخر برود. شما بروید شنایتان را بکنید و جتاسکیتان را بروید. این حرفها که در مورد جیب مردم میزنید از شما خندهدار است».
حدادیان که در کمپین انتخاباتی «محمود احمدینژاد» در سال ۸۸ حضور داشت، خطاب به هاشمی هم گفته بود «من چند حرف با جناب آقای هاشمی دارم. یکی اینکه: در کربلای ۴ فرمانده چه کسی بود؟ خودت بودی! سال ۶۵ شما فرمانده بودی. اگر واقعا دلت برای این مردم میسوزد، سه چهار تا سؤال من را جواب بده! یک: کدام عید به جای کیش پا شدی رفتی جبههها؟ این همه مردم رفتند سر زدند. چطور این مردم میروند به محل شهادت رفقایشان سرمیزنند؟ چطور این پدر و مادرها میروند به محل شهادت فرزندانشان سر میزنند؟ چطور این خواهر و برادرها میروند به محل شهادت عزیزانشان سر میزنند؟ شما میروی جتاسکی!؟».
به علاوه چندی پیش و بعد از بازگشایی سفارت انگلیس در تهران و اعتراض دلواپسان به این موضوع، فایل صوتی از "سیدرضا نریمانی" مداح اهل بیت در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نریمانی در این مداحی که محتوایی سیاسی داشت، مدعی شده بود این سفارتخانه در واقع جاسوسخانه است که دولت در بازگشایی آن بیتدبیری به خرج داده است. اظهاراتی که موجب شد تا محسن طاهری رییس خانه مداحان در اینباره بگوید: من شخصا موافق این کار نیستم. به جهت اینکه برخورد با یک جریان سیاسی، برخورد با یک تصمیم گیری سیاسی در یک کشور کار ما نیست. قوه مجریه یک کشور که ریاست جمهور متولی آن است و هیات دولتی دارد، به جمع بندی رسیدند و تصمیم گرفتند و در وزارت خارجه این سیاست گذاری شده که مثلا سفارت انگلیس باز شود. این کار ما نیست که با سبک مداحی از آن انتقاد کنیم.
با این حال اینگونه اظهارات از سوی مداحان موجب شده تا هر سال در آستانه ایام محرم و صفر مراجع و شخصیتهای مذهبی نسبت به سیاسی و جناحی نشدن مداحیها هشدار دهند. از جمله آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: مجالس حسینی نباید به مباحث سیاسی و جناحی آلوده شود و در اشعار فقط باید مسائل انقلاب و نظام را مورد توجه قرار دهیم.
آیت الله یزدی هم در دیدار مسئولین هیئت خادم الرضا نسبت به جریانهای انحرافی که در مقابل سخن و نهی رهبری سعی در ترویج مسائلی مثل قمه زنی و یا مباحث اختلافانگیز دارند هشدار داد و از هیئات عزاداری خواست که مواظب تحرکات این جریانها باشند.
همچنین حجت الاسلام غرویان نیز در اینباره گفته است: مجلس عزاداری حسینی نباید تولید کینه، نفرت و عداوت بین مومنین و عزاداران کند، اگر مداحان و خطبا بخواهند مسائل جناحی و اشخاص حقیقی و حقوقی را مطرح کنند آن مجلس کینه و عداوت خواهد شد.
حتی حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه بابیان اینکه فضای نقد دولت و مسئولان با فضای مجالس عزاداری تفاوت دارد گفته است: نقد دولت یا مسئولان در دعای ندبه یا مجلس عزاداری به خاکی زدن است و مردم پذیرش این نقدها را در مجالس عزاداری ندارند، زیرا هر سخن جایی دارد.
با وجود این هشدارها اما باز هم اولین روز محرم با حمله و توهین یک مداح به دولت آغاز شد. و این یعنی استفاده جناحی از منابر مداحی قرار نیست به این زودیها پایان یابد.
منبع: خبرآنلاین
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست