پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا
طرز تهیه شیره خرما در منزل (شیره خرما خانگی)
شیره خرما یا عصاره غلیظشده خرما یکی از سالمترین و مفیدترین عصارههای دنیاست. شیره خرما را مانند شیره انگور، هم به روش سنتی و هم صنعتی در کارخانجات تهیه میکنند. در روش سنتی، مقدار فراوانی خرما را در محوطه پاکیزه و سرپوشیدهای بر روی هم انبار میکنند، پس از مدتی بر اثر فشردهشدن، شیره به شکل مایعی غلیظ از زیر توده خرما روان میشود.
در کارخانجات نیز با استفاده از دستگاههای مخصوص و فشار زیاد این شیره حاصل میشود. شیره خرما را در منزل و به مقدار کم نیز میتوان تهیه کرد که این کار نیاز به کمی صبر و حوصله و تجربه دارد. پیشنهاد میشود برای تهیه این ماده در منزل، با مقدار کم این کار را امتحان کنید و در صورت دست یافتن به نتیجه مطلوب، به مقدار بیشتر از این شیره خوشمزه تهیه کنید و داخل یخچال نگهداری کنید.
با آموزش طرز تهیه شیره خرما در مزل همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه شیره خرما در منزل:
خرمای بدون هسته و شیرین | به میزان لازم |
آب | هموزن خرما |
طرز تهیه شیره خرما در منزل:- برای تهیه شیره خرما خانگی ابتدا خرماهای شیرهدار را کمی شسته و هسته آنها را جدا کنید.
- خرماها را همراه با مقداری آب داخل قابلمه بزرگی ریخته و روی حرارت قرار دهید.
- آب باید به اندازهای باشد که روی خرماها را کاملا بپوشاند.
- صبر کنید تا آب به جوش بیاید و خرماها حسابی له شوند. در این مرحله درب قابلمه را نباید بگذارید.
- بعد از جوش آمدن آب، حرارت را کم کرده و کف روی ظرف را بگیرید و درب قابلمه راببندید.
- حدود 45 دقیقه صبر کنید تا آب و خرماها بجوشند و خرماها نرم شوند.
- بعد از این مدت زمان، شعله را خاموش کرده و صبر کنید تا از حرارت بیفتند.
- بعد از سردشدن خرماها را داخل یک کیسه نخی ریخته و یک کاسه بزرگ زیر دستتان قرار دهید و با دست خوب خرماها را فشار دهید تا شیره آنها خارج شود.
- پارچهای که از آن به عنوان صافی استفاده میکنید نباید خیلی نازک باشد زیرا گوشت خرماها به راحتی از آن رد میشود.
- شیره خارجشده را داخل یک تابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کمکم جوشیده و به غلظت برسد.
- دقت کنید که حرارت باید کم باشد تا رنگ شیره به رنگ دلخواه یعنی سیاه دربیاید. در غیر اینصورت رنگ شیره قهوهای میشود.
- مدت زمان جوشیدن و قوام آمدن شیره متغیر است اما حدودا بین 1 تا 1.5 ساعت زمان میبرد تا شیره به قوامی برسد که نه شل و نه خیلی سفت بشود.
شیره خرما خانگی شما آماده است. شما میتوانید این شیره سالم و خوشمزه را به عنوان چاشنی روی فرنی ریخته و نوش جان کنید.
چند نکته درباره تهیه شیره خرما خانگی:
- فراموش نکنید که نوع خرما و میزان حرارت، در رنگ و کیفیت نهایی شیره اثر میگذارد.
- برای تهیه شیره خرما از خرماهای ریز و دفرمهشده استفاده کنید.
- بهتر است از خرمایی که شیره زیادی دارد برای اینکار استفاده کنید. استفاده از خرمای بدون شیره و خشک برای این کار مناسب نیست.دقت کنید اگر خرما خشک باشد مدت زمان پخت طولانی تر خواهد شد.
- شیره بعد از سردشدن غلیظار و سفتتر از قبل میشود پس موقع جوشاندن شیره به این نکته توجه داشته باشید.
- اگر شیرهای که تهیه کردید سفتتر از حد مورد انتظار شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید و دوباره برای مدت کوتاهی آنرا بجوشانید.
- برعکس مورد بالا، اگر شیره رقیقتر از حد مورد نظر شد باز آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
- سعی کنید در تمام مدت کار، کف روی شیره را جمع کنید تا یک شیره خالص و شفاف داشته باشید.
- اگر غلظت شیره کم باشد، شیره خیلی زود کپک میزند. بنابراین سعی کنید یا غلظت شیره را بیشتر کنید و یا اینکه به مقدار کم از آن تهیه کنید.
- شیره خانگی که با این روش تهیه میشود را میتوان در جای خشک و خنک و داخل ظرف در بسته تا یک سال نیز نگه داری کرد.
همانطور که میدانید شیره خرما به روش صنعتی و کارخانهای تحت فشار بالا و درون دستگاههای مخصوص تهیه میشود اما نگران نباشید زیرا این روش تضمینشده است و شیرهای که به دست میآید چیزی از نوع خریداریشده کم ندارد و در عوض بدون مواد افزودنی و شکر تهیه شده و 100% سالم و خانگی است. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید.
گروه آشپزی وب
چند نکته درباره تهیه شیره خرما خانگی:
- فراموش نکنید که نوع خرما و میزان حرارت، در رنگ و کیفیت نهایی شیره اثر میگذارد.
- برای تهیه شیره خرما از خرماهای ریز و دفرمهشده استفاده کنید.
- بهتر است از خرمایی که شیره زیادی دارد برای اینکار استفاده کنید. استفاده از خرمای بدون شیره و خشک برای این کار مناسب نیست.دقت کنید اگر خرما خشک باشد مدت زمان پخت طولانی تر خواهد شد.
- شیره بعد از سردشدن غلیظار و سفتتر از قبل میشود پس موقع جوشاندن شیره به این نکته توجه داشته باشید.
- اگر شیرهای که تهیه کردید سفتتر از حد مورد انتظار شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید و دوباره برای مدت کوتاهی آنرا بجوشانید.
- برعکس مورد بالا، اگر شیره رقیقتر از حد مورد نظر شد باز آن را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
- سعی کنید در تمام مدت کار، کف روی شیره را جمع کنید تا یک شیره خالص و شفاف داشته باشید.
- اگر غلظت شیره کم باشد، شیره خیلی زود کپک میزند. بنابراین سعی کنید یا غلظت شیره را بیشتر کنید و یا اینکه به مقدار کم از آن تهیه کنید.
- شیره خانگی که با این روش تهیه میشود را میتوان در جای خشک و خنک و داخل ظرف در بسته تا یک سال نیز نگه داری کرد.
همانطور که میدانید شیره خرما به روش صنعتی و کارخانهای تحت فشار بالا و درون دستگاههای مخصوص تهیه میشود اما نگران نباشید زیرا این روش تضمینشده است و شیرهای که به دست میآید چیزی از نوع خریداریشده کم ندارد و در عوض بدون مواد افزودنی و شکر تهیه شده و 100% سالم و خانگی است. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست