جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

راهنمای انتخاب و تعویض کارت گرافیک


راهنمای انتخاب و تعویض کارت گرافیک

امروزه بازی ها به طور روز افزونی به کارت گرافیکی وابسته می شوند در این مقاله ابتدا به بررسی مشخصات سیستم شما برای انتخاب یک کارت گرافیک جدید و سپس بررسی نتایج چند کارت گرافیک قدرتمند, متوسط و ضعیف در بازی F E A R و در آخر به نحوه نصب کارت گرافیک جدید می پردازیم

امروزه بازی ها به طور روز افزونی به کارت گرافیکی وابسته می شوند. در این مقاله ابتدا به بررسی مشخصات سیستم شما برای انتخاب یک کارت گرافیک جدید و سپس بررسی نتایج چند کارت گرافیک قدرتمند، متوسط و ضعیف در بازی F.E.A.R و در آخر به نحوه نصب کارت گرافیک جدید می پردازیم.

در بازی ها جدید مانند Call of Duty ۲ و یا F.E.A.R یک کارت گرافیک پرقدرت سرعت و کیفیت تصاویر را بسیار بیشتر از یک CPU پرقدرت افزایش می دهد. بازی های جدید همچنین پیش فرض های گرافیک را در صورت تشخیص یک کارت گرافیک ضعیف کاهش می دهند. هنگامی که یک بازی مانند Battlefield ۲ از کارت گرافیک های هم سطح Geforce ۴ و یا قدیمی تر پشتیبانی نمی کند، زمان آن فرا رسیده که به فکر یک آپگرید باشید.

● من PCI Express دارم یا AGP؟

قبل از اینکه اقدام به خرید کارت گرافیک کنید، باید ببینید سیستم فعلی شما از یک کارت گرافیک جدید پشتیبانی می کند. نیازهای کارت های گرافیک در طی این سال ها تغییرات بسیاری کرده است، و سیستم های قدیمی تر ممکن است امکانات لازم برای کار کردن با آنها را نداشته باشند.

نگاهی به مادربرد خود بیندازید تا متوجه شوید که سیستمان یک شکاف AGP یا PCI Express دارد (این بالاترین شکاف می باشد و کابل مانیتور شما هم اکنون به کارت درون آن متصل است). سیستم های قدیمی تر دارای شکاف AGP می باشند اما سیستم های جدیدی که در دو سال اخیر تولید شده اند دارای PCI Express می باشند. البته هنوز هم مادربردهای با AGP تولید می شوند و این به علت ارزانتر بودن تکنولوژی آن و همچنین ارزانتر بودن کارت های گرافیک این نوع می باشد. در صورتی که قصد خرید یک بورد جدید را دارید سعی کنید حتما بردی با این مشخصه تهیه کنید. لازم به ذکر است PCI Express سرعتی دو برابر AGP دارد. البته اگر سیستم شما بیش از ۵ سال عمر دارد احتمال دارد هیچ یک از این دو شکاف را نداشته باشد در آن صورت بهتر است کلا به فکر یک سیستم نو باشید.

در هر صورت اگر مادربورد شما دارای PCI Express است شانس آورده اید. کلیه کارت های جدید از این شکاف استفاده می کنند. انتخاب شما در صورت وجود نداشتن این شکاف بسیار محدود تر خواهد شد. اکثر کارت های که با PCI Exp عرضه می شوند ماه ها طول می کشد تا یک نسخه محدود شده AGP آنها به بازار عرضه شود. در چنین حالتی بهتر است مادربرد خود را نیز عوض کنید.

توجه کنید که بعضی از مادربردها ممکن است دو شکاف PCI Exp برای پیکربندی دو کارت گرافیکی مانند SLI از NVIDIA داشته باشند، که در اینجا ما چنین حالتی را در نظر نمی گیریم زیرا کسی که چنین مادربردی داشته باشد خود احتمالا کارت گرافیک های مناسب آن را نیز تهیه کرده و به راحتی می تواند F.E.A.R را در دقت ۱۶۰۰x۱۲۰۰ با بالاترین تنظیمات گرافیکی به جای خواندن این راهنما بازی کند.

هنگامی که شکاف کارت گرافیکی خود را نگاه می کنید، دقت کنید که چه مقدار فضا در زیر کارت خالی است زیرا برخی از آنها دارای سیستم خنک کننده ایی دو برابر بزرگ تر از خود در زیرشان می باشند. اگر فضا فقط به اندازه یک کارت گرافیک با اندازه معمولی دارید، می توانید کارت پایین آن را به چند شکاف پایین تر منتقل کنید و اگر چنین امکانی وجود ندارد باید این نکته را نیز هنگام خرید در نظر بگیرید.

● چه مقدار توان دارم؟

پس از تعیین این دو موضوع، نوبت به بررسی مقدار توان منبع تغذیه سیستم تان می رسد. کارت گرافیک های امروزی مصرف های بالایی دارند و برخی از منابع تغذیه نمی توانند این مقدار را برای آنها فراهم کنند که ممکن است باعث صدمه زدن به سیستم شود. اگر خوش شانس باشید ممکن است این را بر پشت منبع تغذیه نوشته باشد در غیر این صورت کیس خود را باید باز کنید.

کمترین توانی که باید به دنبال آن باشد ۳۵۰W است، اما شما می توانید کارت های قدرتمند تر با داشتن یک منبع ۴۰۰W یا ۴۵۰W تهیه کنید. برای یک سیستم با دو کارت گرافیک حداقل به یک منبع ۵۰۰W نیاز خواهید داشت. برای برداشت درستی از منبع مورد نیاز می توانید توان مصرفی هر یک از وسایل کنونی خود مانند CPU، HDD و ... را پیدا کرده و مصرف کارت گرافیک جدید را به آنها اضافه کنید.

● بررسی چند کارت در F.E.A.R

همانگونه که قبلا اشاره شد، F.E.A.R یک کارت گرافیک را می خورد و بعد هم دنبال کارت گرافیک دوم می گردد. اگر دقت را پایین بگذارید می توانید با یک کارت گرافیک پایین بازی کنید، اما هنگامی که به دقت بالای ۱۶۰۰x۱۲۰۰ بروید هیچ چیز جز دو کارت گرافیک پر قدرت شما را نجات نمی دهد.


راهنمای انتخاب و تعویض کارت گرافیک
High Quality Video, Maximum Computer Setting, ۱۰۲۴x۷۶۸

راهنمای انتخاب و تعویض کارت گرافیک
High Quality Video, Maximum Computer Setting, ۱۶۰۰x۱۲۰۰

راهنمای انتخاب و تعویض کارت گرافیک
Mid Range Video Card Tests

راهنمای انتخاب و تعویض کارت گرافیک
Low End Video Card Tests

حالا کیس را ببندید و سیم مانیتور و برق را وصل کرده و سیستم را روشن کنید.