یکشنبه, ۱۹ اسفند, ۱۴۰۳ / 9 March, 2025
مجله ویستا
نکاتی مهم درباره قهوه و دم کردن آن
روش دیگر برای تهیه قهوه، شیوه دیرساز فرانسوی است كه با روندی آرام، به قهوهای تلخمزه و سیاهرنگ می رسد و معمولا آن را با شیر سرو می كنند.
قهوه، از میوه درختی به همین نام به دست می آید. پس از برداشت محصول و طی مراحلی چون خشك كردن، جداسازی غلاف، تفت ( یا اصطلاحا بو ) دادن، تركیدن دانه، و... خلاصه فرآوری محصول، در دو نوع كلی «عربیكا» و «روبوستا» به بازار عرضه میشود كه اولی گران، مرغوب و معطر است و دومی ارزان، پر كافئین و تلخ.
1 - قهوه را به صورت دانه یا آسیاب نگه می دارند، اما هر دو شكلش ( بخصوص اگر دانههای حساس به گرما و رطوبت « عربیكا » باشند )، حتما باید در ظروف بدون درز، تاریك و خنك نگهداری شود تا كیفیت، مزه و عطر آن از بین نرود.
2 - روش های آمادهسازی قهوه همانند اسامی آن متفاوت است، اما معروفترین آن، « اسپرسو » یا دم كردن به شیوه سریع ایتالیایی است. در این روش، آب داغ و تحت فشار را با دستگاه قهوهساز از روی پودر آسیاب شده یا كوبیده شده قهوه میگذرانند تا قهوه دم بكشد.
3 - برای جلوگیری از تلخی نباید اجازه داد قهوه بجوشد. قهوه دم كرده را نیز زمان كمی می توان در كنار اجاق یا درون ظرف مخصوص، گرم نگاه داشت. پس از آن مزه، عطر و كیفیتش از بین می رود و معمولا آن را استفاده یا مجددا گرم نمی كنند.
4 - اختلاط قهوه دم كرده به شیوه اسپرسو با مواد دیگر، انواعی از قهوه اسپرسو را پدید میآورد. وقتی می گویید « یك فنجان اسپرسو » یعنی فقط قهوه خالی و دمكشیده به روش اسپرسو می خواهید، اما « كافی لاته » یا كافه لاته، تشكیل شده از لایههای قهوه غلیظ اسپرسو در پایین، سپس شیر داغ و زیاد با لایهای دیگر از كف شیر روی آن؛ « موكا » اسپرسو است با لایههایی از شكلات مایع موكا، شیر و خامه ( كرِم زدهشده )؛ « كاپوچینو » اسپرسو با كمی شیر داغ و لایهای از كف شیر است كه گرد كاكائو یا ادویهجاتی مثل دارچین هم روی كف آن می باشند؛ « آمریكانو »، اسپرسو است با مقدار زیادی آب داغ برای رقیق كردن قهوه و....
5 - روش دیگر برای تهیه قهوه، شیوه دیرساز فرانسوی است كه با روندی آرام، به قهوهای تلخمزه و سیاهرنگ می رسد و معمولا آن را با شیر سرو می كنند. قهوه فرانسوی همان طور كه دیرتر به دست می آید، دیرتر هم خاصیتش را از دست می دهد. پس می توان برای مدت بیشتری ( حتی چند ساعت ) از آن استفاده كرد.
6 - قهوه یونانی، قهوه ترك، شیرقهوه، ماكیاتو، آیس كافی و... با طعم ادویهجاتی چون هل، وانیل، جوزهندی، دارچین و مانند اینها نیز از انواع دیگر قهوه است كه هر كدام طرز تهیه، مزه، بو، مواد، مقادیر و شیوه مصرف متفاوتی دارد.
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع : jamejamonline.ir
مطالب پیشنهادی :
گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
www.seemorgh.com/lifestyle
منبع : jamejamonline.ir
مطالب پیشنهادی :
طرز تهیه لیموناد زمستانی
نوشیدنی هایی خوش طعم برای فصل پاییز
آب این سبزی بنیه را تقویت می کند!
آشنایی با روش تهیه شربت ترخون
5 نوشیدنی شفابخش
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست