سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا


جلسه پر حاشیه معارفه مخابرات به بورس


جلسه پر حاشیه معارفه مخابرات به بورس
جلسه معرفی شرکت مخابرات برای عرضه در بورس در حالی برگزار شد که شرکت‌های سرمایه‌گذاری و کارگزاری نسبت به وضعیت اطلاعات شرکت، عدم اعلام EPS سود و زیان و تعهدات بازنشستگی اعتراض داشتند و اطلاعات ارایه شده را مبهم توصیف کردند.
در این جلسه پانل پاسخگویی به سوالات کارشناسان و سرمایه‌گذاران تشکیل و به ابهامات و سوالات آنها پاسخ داده شد.
صابر فیضی ـ مدیر عامل شرکت مخابرات ـ در پاسخ به سوالی در مورد سهام طلایی شرکت‌ مخابرات گفت: براساس برنامه‌هایی که سازمان خصوصی سازی و بورس مطرح کرده است این طرح تا کنون در جایی به تصویب نرسیده است.
وی در مورد تضمین قرارداد بلند مدت گفت: بدلیل اینکه شرکت مخابرات دولتی است تمامی قراردادهای آن دولت یکساله است ولی مبلغ و بحث قرارداد براساس تعرفه‌هایی است که در سازمان تنظیم مقررات تعیین می‌کند و این تعرفه‌ها در شرکت مخابرات و زیرساخت‌ برقرار است بنابراین بابت آینده شرکت مخابرات نگرانی وجود ندارد.
وی یادآور شد: انحصار کابل مسی از نظر تکنولوژی برطرف شده و با وجود تکنولوژی‌های جدید کابل مسی انحصار خود را از دست داده است و این انحصار نمی‌تواند برای شرکت مخابرات امتیاز محسوب ‌شود.
● ودایع مخابرات امتیازی برای مشترکین شرکت
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در مورد ودایع شرکت مخابرات و تبدیل آن به سهام با بیان اینکه بحث ودایع امتیازی برای شرکت است توضیح داد: با بررسی‌های زیادی که در این مورد صورت گرفته و نیز عدم امکان تغییر در مصوبه مجلس این نتیجه حاصل شد که ودایع بدهی صورت ودیعه حفظ شده و امتیازی برای مشترکین باشد که در صورت تبدیل این امتیاز از بین می رود.
● فیضی در پاسخ به سوالی در مورد یکجا فروخته شدن شرکت مخابرات اظهار کرد: در مصوبه هیات دولت بیان شده است که باید شرکت مخابرات در قالب شرکت مادرتخصصی و به صورت یکپارچه‌ واگذار شود در حالیکه تفکیک‌ این مجموعه واگذاری آنها را تسهیل می‌کرد ولی بدلیل محدودیت‌های ابلاغی مجبور شدیم تا شرکت را به صورت یکپارچه واگذار کنیم.
وی در مورد وضعیت پست بانک و فرودگاه پیام گفت: شرکت بانک کاملا مستقل از مخابرات بوده و سهام آن متعلق به دولت است و ۵۱ درصد سهام فرودگاه پیام نیز متعلق به شرکت مخابرات ایران است که با شرکت مخابرات واگذار می‌شود.
● ابهامی وجود ندارد
درادامه اسماعیل غلامی ـ معاون سازمان خصوصی سازی ـ گفت: طی جلسات مختلف با مسوولان شفاف سازی حساب‌ها و مسایل سیاسی و امنیتی شرکت مخابرات بر طرف شده و ابهامی در اطلاعات این شرکت وجود ندارد تنها تغییراتی در سرمایه‌ شرکت ایجاد شد که راه‌کارهای اجرایی به این منجر شد که سرمایه‌ شرکت مخابرات کاسته شود و اعداد و ارقام اعلامی با کسر آن سرمایه است.
● قیمت گذاری براساس عرضه و تقاضا است
وی در مورد وضعیت سهام ترجیحی و نحوه قیمت‌گذاری سهم توضیح داد: طبق آیین نامه سهام ترجیحی کسانیکه یکسال شاغل بودند سهام شرکت تعلق گرفته و حتی اگر یکماه حق بیمه آنها کمتر باشد این سهم به آنها تعلق نمی‌گیرد بنابراین این سهام به اکثریت کارکنان شرکت تعلق می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در عرضه‌های اولیه قانون عرضه و تقاضای سازمان بورس حاکم است و قیمت‌ برمبنای عرضه و تقاضا تعیین می‌شود اگرچه سازمان خصوصی سازی هم باید یک قیمتی برای خود تعیین کند و در استانداردهای عرضه سهام کارشناس مربوط می‌تواند با شرایط موجود قیمت سهام را تعیین کند.
● EPS ، بعدا اعلام می شود
در ادامه جلسه و در پاسخ به ابهامات و سوالات بسیاری از حا ضرین در مورد EPS، هشتاد و پنج و ۸۶ که در این جلسه اعلام نشده بود معاون مالی و اداری شرکت مخابرات گفت: EPS سال ۸۶ براساس آنچه که در نیمه اول امسال منتشر است ۱۸۶ است ولی در حال حاضر نمی‌توان رقم دقیقی از آن را برای کل سال اعلام کرد زیرا در حال حاضر صورت‌های مالی گروه در حال رسیدگی بوده حتی گزارش حسابرسی یک شرکت از ۳۲ شرکت زیر مجموعه مشخص نشده است.
بیگدلی خاطرنشان کرد: بدلیل اینکه در مقابل نرخ اعلامی متعهد هستیم میثاق اطلاع رسانی حکم می کند که رقم دقیقی را اعلام کنیم بنابراین تا مشخص نشدن گزارش حسابرسی، EPS شرکت اعلام نمی‌شود.
وی گفت: تا اواسط تیرماه گزارش حسابرسی مجموعه گروه مشخص می‌شود.
بیگدلی در مورد سرمایه‌ شرکت مخابرات اظهار کرد: سرمایه ثبت شده شرکت ۳۶ هزار و ۹ دهم میلیارد است که بابت تصدی‌گری حاکمیتی برای فن‌آوری اطلاعات و زیر ساخت ۸۰ میلیارد از آن خارج می‌شود.
معاون مالی شرکت در مورد سود تقسیمی خاطرنشان کرد: مالکیت فعلی شرکت مخابرات در دست دولت بوده و در این مرحله و هیات مدیره فعلی نمی‌تواند تقسیم سود کند و این سود با سهامداران جدید و در مجمع شرکت برای سرمایه‌گذاران تعیین می‌شود.
● انجام اقدامات نهایی در دو روز آینده
در ادامه اسکندری ـ مدیر عامل کارگزاری بانک صنعت و معدن در پاسخ به سوالی در مورد فرآیند درج و پذیرش شرکت گفت: تلاش این است که در مدت زمان باقی مانده اقدامات نهایی شرکت مانند سپرده‌گذاری سهام نزد شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، اساسنامه انجام شود که انجام این موارد نهایتا در دو روز آینده انجام و این شرکت هفته آینده وارد بورس می‌شود.
● اعتراض حاضرین به ابهامات موجود در شرکت
در این جلسه عباس حقانی نسب از سوی حاضرین در مورد شرکت مخابرات گفت: در حال حاضر سیاست تقسیم سود، وضعیت سود و زیان شرکت و تعهدات صندوق بازنشستگی مشخص نبوده و تنها گفته می‌شود که بعدا اعلام خواهد شد در حالیکه این جلسه شرایط جلسه معارفه را نداشته و ابهامات زیادی در مورد وضعیت شرکت مخابرات وجود دارد که از سوی مسئولین شرکت اعلام نمی‌شود بنابراین جلسه معارفه باید تا زمان اعلام دقیق اطلاعات به تاخیر می‌افتاد.
سپس صابر فیضی ـ مدیر عامل شرکت مخابرات ـ در پاسخ به ابهامات گفت: از شرکت مخابرات براساس عملکرد پروانه و بودجه ۸۷ EPS درخواست شده است که باید سازمان حسابرسی تعیین کند که گفته شده تا هفته آینده و در زمان عرضه ارایه می‌شود.
فیضی در مورد تعرفه شرکت بعد از خصوصی سازی عنوان کرد: طبق قانون اصل ۴۴ که مراحل نهایی خود را طی می‌کند دولت حق دخالت در تعرفه را نداشته و در صورت دخالت به نسبت قیمت تمام شده جبران می کند بنابراین تعرفه فعلی براساس مصوبه مجلس بوده و به غیر از هزینه تعرفه پالس تلفن ثابت مابقی تعرفه‌ها معکوس است.
وی پیش بینی کرد: در زمان رقابتی با همین تعرفه‌ها به بهره مناسبی دست یابیم و افزایش تعرفه اصلا متصور نباشد.
● تا زمان برطرف نشدن ابهامات سهام عرضه نمی شود
دراین جلسه مالمیر ـ نماینده سازمان بورس ـ در پاسخ به واکنش حاضران بدلیل ابهامات موجود در شرکت مخابرات گفت: اطلاعات مهمترین کالایی است که در بازار سرمایه مورد دادو ستد قرار می‌گیرد و به تعیین قیمت سهام شرکت کمک می کند.
وی یادآور شد: شرکت مخابرات به عنوان یک شرکت بزرگ که قرار است براساس اصل ۴۴ واگذار شود اقدمات زیادی انجام داده است و انتظار این بود که قبلا از برگزاری جلسه معارفه اطلاعات شفاف‌تری در اختیار سهامداران قرار گیرد ولی این قول را به سرمایه گذاران می‌دهیم تا زمانیکه اطلاعات شرکت شفاف نشده و انتظارات سازمان‌ بورس برآورد نشود عرضه صورت نگیرد ولی با توجه به پیگیری‌های انجام شده امیدواریم طی چند روز آینده اطلاعات شفاف به سازمان ارسال شده و در زمان کوتاهی به صورت شفاف در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد و به بازار منعکس شود.
در ادامه فیضی توضیح داد: در مورد موضوع مسایل مالی شرکت به هیچ عنوان توقف نداشتیم و حرکت مجموعه با شرایط بورس کار بسیار سختی است که به زودی تراز تلفیقی۳۰ شرکت استانی مخابرات و تاریخچه آن در اختیار بورس قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت مخابرات در پایان تاکید کرد: این شرکت به هیچ عنوان قصد ندارد بدون شفافیت سهام خود را وارد بورس کند بنابراین به زودی و حداقل تا روز شنبه اطلاعات شفاف به سرمایه گذاران ارایه خواهد شد.
منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی ITanalyze


همچنین مشاهده کنید