شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا
ویتامینها هم سرطانزا هستند!
استفاده طولانیمدت از بتاکاروتن و سایر ترکیبات حاوی کاروتنوئید که به عنوان مکملهای رژیم غذایی مورد استفاده قرار میگیرند، ممکن است باعث افزایش خطر بروز سرطانهای ریه شوند. این مطالعه توسط پژوهشگران دانشگاهی در کارولینای شمالی در ایالات متحده به انجام رسیده است...
این مطالعه که علاوه بر این ترکیبات روی اثرات رتینول، ویتامین A، لیکوین و لوتئین هم بررسی انجام داده به تازگی در نشریه اپیدمیولوژی ایالات متحده به چاپ رسیده است. پژوهشگران این طرح توسط پرسشنامهای به بررسی ۷۷ هزار آمریکایی که به مدت بیش از ۱۰ سال از مکملهای غذایی مانند مولتیویتامینها و سایر مکملهای غذایی استفاده کرده بودند، پرداختند. نتایج حاصل از این بررسی با میزان بقا و اپیدمیولوژی اطلاعات مراکز سرطانی به منظور یافتن میزان بروز سرطانهای ریه در این افراد مورد مقایسه قرار گرفت. این مطالعه نشان داد که افرادی که از مکملهای غذایی استفاده میکنند که حاوی ترکیبات کاروتنوئید هستند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطانهای ریه هستند.
میزان این خطر در افراد سیگاری به مراتب بیشتر خواهد بود. دکتر جسی سایتا، استاد اپیدمیولوژی و تغذیه و سرپرست این طرح تحقیقاتی در این باره میگوید: «از دهه ۸۰ به بعد مطالعات بسیاری برای بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و سرطانها صورت گرفته است. نتایج تمامی این تحقیقات نشان دادند که استفاده از میوههای تازه و سبزیجات میتواند باعث کاهش خطر بروز سرطانها و از جمله خطر سرطان ریه شود.» وی افزود: «بر این اساس پژوهشگران ترکیبات مصنوعی تهیه شده از میوهها و سبزیجات را برای کاهش خطر بروز سرطانها به افرادی که در معرض خطر بیشتری قرار داشتند، تجویز کردند. به عنوان مثال افرادی که سیگاری بودند و خطر سرطان ریه در آنها افزایش داشت کاندید بسیار مناسبی برای مصرف این ترکیبات به شمار میرفتند.» دکتر سایتا عنوان کرد: «کارآزماییهای بالینی که به تازگی به انجام رسیده نشان دادند که مکملهای حاوی بتاکاروتن باعث افزایش خطر سرطان ریه میشود.» دکتر سایتا و همکارانش توسط پرسشنامهای در مورد مصرف (میزان دوز و مدت مصرف) مکملهای غذایی در افراد بین ۵۰ و ۷۶ سال اطلاعاتی را جمعآوری کردند. سپس این افراد به مدت چند سال مورد پیگیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد مصرف طولانیمدت مکملهای غذای که حاوی بتاکاروتن، رتینول و لوتئین باشند شانس بروز سرطان ریه (به خصوص در افراد سیگاری) را افزایش میدهد. هر چه مدت مصرف این مکملها بیشتر باشد، میزان بروز خطر سرطان ریه هم بیشتر خواهد شد. اگرچه بتاکاروتنها خواص آنتیاکسیدانی دارند، اما مصرف بیش از حد آن باعث بروز اثرات پرواکسیدانی میشود که خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
دکتر سحر میرپور
منبع : هفته نامه سپید
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران دولت حجاب رئیس جمهور پاکستان گشت ارشاد رئیسی دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی کارگران رهبر انقلاب سریلانکا
سیل سلامت قتل کنکور تهران سردار رادان سازمان سنجش آتش سوزی شهرداری تهران پلیس اصفهان زنان
قیمت دلار دلار سایپا خودرو قیمت خودرو تورم قیمت طلا بازار خودرو ارز مسکن بانک مرکزی ایران خودرو
کیومرث پوراحمد خودکشی تلویزیون سینمای ایران فیلم ترانه علیدوستی سریال گردشگری موسیقی مهران مدیری کتاب
اینترنت کنکور ۱۴۰۳ عبدالرسول پورعباس
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه روسیه چین حماس طالبان اوکراین ایالات متحده آمریکا طوفان الاقصی
فوتبال پرسپولیس جام حذفی آلومینیوم اراک استقلال فوتسال بازی تراکتور بارسلونا باشگاه پرسپولیس تیم ملی فوتسال ایران لیگ برتر انگلیس
هوش مصنوعی سامسونگ گوگل الماس همراه اول ناسا فیلترینگ
سازمان غذا و دارو مالاریا کاهش وزن آلزایمر زوال عقل