سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

حزب مردم سالاری و انتخابات مجلس هشتم


حزب مردم سالاری و انتخابات مجلس هشتم
▪ انتخابات مجلس هشتم نزدیک است و طبیعتا فعالیت احزاب و گروه ها برای کسب کرسی های سبز رنگ پارلمان دو چندان شده است - حزب مردم سالاری نیز از این قاعده مستثنی نیست- در این زمینه توجه به چند نکته خالی از لطف نیست :
۱) حزب مردم سالاری حزبی است مردمی که از بطن مردم ایران زمین تشکیل شده است و هیچگاه به هیچ دولتی وابستگی نداشته است . لذا آزادانه همه دولتهای پس از انقلاب را نقد می کند و البته میان آنها تمایزاتی جدی قائل است، به هر حال اعضای این حزب از فعالین ستاد انتخاباتی جناب آقای خاتمی در دوم خرداد ۱۳۷۶ بوده اند و طبیعی است که به اندیشه ها و دیدگاه های ایشان نزدیک باشند .
این حزب در اکثر استانهای کشور دفتر دارد و اعضای آن هر ساله از سراسر کشور جمع می شوند و در کنگره حزب به عنوان عالی ترین رکن تصمیم گیری ، تصمیات اساسی و راهبردهای کلان حزب را بررسی و تصویب می کنند. خوشبختانه دبیرکل حزب نیز از نیروهای پر تحرک، جسور و با انگیزه حزب است که همواره مورد حمایت قاطبه اعضای حزب بوده است .
آنچه بر حزب مردم سالاری حکم فرماست، مردم سالاری به معنای واقعی کلمه است به گونه ای که هیچ تصمیم کلانی بدون مجوز کنگره و سپس شورای مرکزی اتخاذ نمی شود- اعضای حزب نیز در انتخاب شورای مرکزی کاملا آزادانه رفتار می کنند به گونه ای که در انتخابات شورای مرکزی حتی سخنی از یک مورد رد صلاحیت نیز از سوی هیات موسس به میان نیامده است. حزب مردم سالاری حزبی است از پایین به بالا که تنها با کمکهای اعضا اداره می شود و به رغم قطع یارانه اش توسط دولت نهم ، با قاطعیت تمام به راه دشوار خود ادامه می دهد.
اعضای این حزب جمعی از نیروهای با سابقه جمهوری اسلامی هستند که از لحاظ ایثارگری و حضور در دفاع مقدس و دفاع از آرمان های انقلاب در جمع نیروهای پیشتاز به شمار می روند. لیکن امروز انتقاداتی به برخی مسائل کشور دارند که معتقدند با اصلاح امور می توان ، آینده بهتری را برای مردم ایران به ارمغان آورد .
به نظر آنان کشور نیازمند برخی تغییرات اساسی در سیاست های داخلی و خارجی است تا بتواند مطالبات انباشته شده ملت ایران را پاسخگو باشد .
۲) حزب مردم سالاری با وجود نزدیکی دیدگاه هایش با آقای خاتمی، نسبت به برخی عملکردهای دولت ایشان نیز نقد داشته و دارد - بی تردید این عملکردها با مشی اصلاح طلبانه نبوده است. بلکه حزب اعتقاد داشته است که در برخی موارد با شیوه هایی بهتر می شده مطالبات بیشتری از مردم را محقق کرد- لذا هیچگاه انتقادات حزب مردم سالاری به دولت اصلاحات به منزله رد مشی کلی اصلاح طلبی نبوده است. بلکه کاملا در جهت تایید و تقویت اصلاحات بوده است.
۳) بدیهی است اگر همه احزاب اصلاح طلب در همه زمینه ها اشتراک نظر داشته باشند هیچ نیازی به حضور چند حزب اصلاح طلب نیست و بهتر است همگی در سایه یک حزب فعالیت کنند- اما واقعیت این است که در مواردی میان احزاب اصلاح طلب نیز اختلاف دیدگاه وجود داشته است- این اختلافات تنها در دیدگاه بوده است و هیچگاه حزب مردم سالاری حاضر به نقض حقوق شهروندی دوستان احزاب دیگر نبوده است و نیست . لذا حزب مردم سالاری به عنوان یک حزب اصلاح طلب همانگونه که با احزاب محافظه کار مرز بندی مشخص و شفاف دارد، با برخی احزاب اصلاح طلب نیز مرزبندیهایی دارد که مربوط به شیوه های تحقق مطالبات مردم است . اما اگر تحقق اصلاحات نیازمند اتحاد و همدلی احزاب اصلاح طلب باشد ، حزب مردم سالاری همواره و با تمام توان حاضر به همکاری با سایر احزاب اصلاح طلب است در جهت تحقق مطالبات اصلاح طلبانه ملت ایران; حتی در بسیاری از موارد حزب مردم سالاری بدون چشمداشت و با گذشت و فداکاری پایبند اتحاد بوده است و انشا» الله از این پس نیز چنین خواهد بود .
۴) حزب مردم سالاری معتقد است که ائتلاف و اتحاد احزاب اصلاح طلب ضامن حضور موفق آنان در انتخابات مجلس هشتم و تضمین کننده تلاش هایی است که برای نجات کشور صورت می گیرد. در این راه نیز حزب مردم سالاری ضمن بیان دیدگاه هایش ، به اتحاد و همدلی پایبند بوده است . هر چند معتقدیم این پایبندی در مواردی توام با گذشت و فداکاری حزب بوده است و انتقاداتی به روند ائتلاف داشته و داریم اما حزب و سران آن به صراحت اعلام کرده اند به رغم این انتقادات حاضر نیستند که منافع بلند مدت ملت ایران را قربانی منافع حزبی خود کنند و به شدت از اتحاد و همدلی احزاب اصلاح طلب طرفداری می کنند .
در همین راستا باید اعلام کنیم ، تمامی خوشحالی هایی که در این باره توسط برخی رسانه های نزدیک به محافظه کاران مطرح می شود بی اساس است و هیچ گاه حزب مردم سالاری بانی تضعیف اتحاد و همدلی اصلاح طلبان نخواهد شد و برعکس اعلا م کرده است درصورت ائتلا ف حداکثری حزب مردم سالاری یک پای ثابت اتحاد است و حتی اگر انتقادی هم داشته باشد این انتقادات را انتقاداتی درون خانوادگی میان اعضای یک خانواده می داند که هم طبیعی است و هم قابل حل شدن . لذا هیچ جای نگرانی برای دوستان اصلاح طلب و هیچ جای خوشحالی برای رقبای محافظه کار وجود ندارد. حتی در صورتی که تصمیم حزب به حضور مستقل در انتخابات باشد، قطعا با دیگر احزاب اصلاح طلب اتحاد خواهیم داشت و بیش از ۹۰ درصد نامزدهایمان مشترک خواهد بود .
البته امیدواریم که نیازی به حضور مستقل نباشد و لذا تصمیم حزب بر این است که انتقادات خود را با اعضای خانواده و در میان خود آنان مطرح کنیم و البته ضمن احترام برای رسانه های اختلاف انداز ، از اینکه برخی از آنان به جای انجام رسالت حرفه ای خود در دام های غیر اخلاقی گرفتار آمده اند ابراز تاسف می کنیم و صراحتا خطاب به آنان می گوییم که از بابت حزب مردم سالاری خیالتان راحت باشد که هیچ نشانه اختلافی میان آنان و دوستان اصلاح طلبشان را نمی توانید علم کنید .
ذ عضو کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخاباتی حزب
نویسنده : فرشته زندگانی
منبع : روزنامه مردم سالاری


همچنین مشاهده کنید