چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

آب میوه طبیعی یا مصنوعی


آب میوه طبیعی یا مصنوعی
بسیاری از ما وقتی بیمار می شویم یا به عیادت بیمار و افراد سالخورده می رویم، نوشیدن آب میوه را یک توصیه کلیدی قلمداد می کنیم و برای یکدیگر آب میوه های آماده می خریم در حالی که این نوشیدنی ها باید فقط برای تنوع مصرف شوند. گاهی در مرغوب ترین آنها فقط کمی ویتامین C وجود دارد و نباید انتظار خواص تقویتی یک آب میوه طبیعی که سرشار از مواد مغذی سدیم، پتاسیم، فسفر، آهن، ویتامین های C، B، A و پروتئین را از آنها داشت. بسیاری از مادران جوان به غلط تصور می کنند مصرف آب میوه های آماده برای بچه هایی که میوه نمی خورند می تواند بسیار مفید باشد، درحالی که این نوع نوشیدنی ها نه فقط احتمال چاقی، بلکه پوسیدگی دندان را نیز افزایش می دهند و موجب می شوند کودک به جای میان وعده های مغذی مانند شیر، بستنی یا میوه های تازه، فقط کمی آب ، شکر و اسانس دریافت کند.
● آب میوه های طبیعی
آب میوه های طبیعی با نوشیدنی هایی که به عنوان آب میوه عرضه می شوند، کاملاً متفاوت هستند. آب میوه ای صددرصد طبیعی است که فاقد مواد افزودنی، آب و شکر بوده و حاصل جداسازی آب میوه از تفاله، بر اثر پرس یا فشار دادن باشد. در میان آب میوه ها فرآورده های دیگری هم به نام پوره و نکتار میوه ها وجود دارند و گاهی نکتار با آب میوه اشتباه گرفته می شود. البته گاهی آب میوه های آماده را با مواد مصنوعی کدر می کنند تا شبیه آب میوه طبیعی شوند. همچنین آب میوه شفاف نیز نوع دیگری از آب میوه طبیعی است که به کمک موادی خاص شفاف می شوند. این نوع آب میوه فاقد مواد فیبری میوه بوده و کنسانتره آب میوه نیز همان آب میوه غلیظ شده است که غلظت آن با جدا کردن قسمتی از آب میوه تغییر می کند.علم تغذیه ،تقریباً مصرف یک لیوان آب میوه تازه را معادل مصرف یک واحد میوه تازه و بهترین زمان مصرف آن را هنگام صبحانه می داند. مصرف آب میوه تازه به افراد سالخورده و بیمارانی که قادر به جویدن میوه های تازه نیستند، توصیه می شود.
● آب میوه های آماده
آبمیوه های آماده در حقیقت نوشابه هایی هستند که فقط طعم میوه دارند و در ترکیب آنها، درصد کمی آب یا پوره میوه و مقدار کمی ویتامین C دارندکه این میزان ویتامین نیز نمی تواند نیاز روزانه افراد را تأمین کند. در هر ۲۰۰میلی لیتر آب میوه آماده، تقریباً سه تا چهار قاشق چایخوری شکر وجود دارد که در هر قاشق چایخوری، حدود پنج گرم قند دیده می شود و هرگرم آن معادل چهار کالری انرژی بوده و مصرف این مقدار، معادل ۸۰ کالری انرژی است، یعنی اگر هر روز این مقدار انرژی دریافت شود معادل دریافت تقریباً دو قاشق اضافی روغن مایع است ‎/ افراد چاق و مبتلا به دیابت باید قبل از نوشیدن آب میوه به مواد تشکیل دهنده آن توجه کنند و فقط از آب میوه هایی که به صورت طبیعی تهیه شده اند، استفاده کنند، چراکه قند موجود دراین نوشیدنی ها برای مبتلایان به دیابت بسیار خطرناک است.

فاخته حاجی حسینی
مهندس علوم و صنایع غذایی
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید