شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا


مشکلات فراروی شرکت مخابرات


مشکلات فراروی شرکت مخابرات
بخشی از نظرات دکتر نادری، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت در مورد مشکلات پیش­روی شرکت مخابرات و راهکارهای مقابله با این مشکلات در زیر ارائه شده­است.
تغییر مدیریت‌ها در بخش دولتی موجب طولانی شدن اجرای پروژه‌ها است
دولتی بودن شرکت مخابرات تبعات فراوانی را به دنبال دارد ؛ از جمله، طولانی بودن اجرای پروژه‌ها که خود ناشی از وابسته بودن مسایل اجرایی به تصمیم‌گیریهای مدیرانی است که ممکن است هر زمانی عوض شوند و این تغییر و تحول باعث به تعویق افتادن اجرای پروژه­ها می­گردد. این در حالیست که در بخش‌های خصوصی، تغییر مدیریت‌ها تغییر زیادی در روند اجرای امور ایجاد نمی‌کند و ضریب اطمینان و امنیت اجرایی کارها بالا است. در واقع فرمایشی بودن مسئولیت‌ها، حاصل سیاسی بودن مدیریت‌ها به­جای علمی بودن آنهاست و این هر دو نتیجة دولتی‌ بودن شرکت مخابرات است.
مدیران و کارشناسان شرکت مخابرات از دانش روز آگاهی کافی ندارند
سطح علمی نیروی انسانی شرکت مخابرات پایین است؛ بدین معنی که هم تکنولوژی جدید را قبول ندارند و هم اینکه د‌ربارة IT اطلاعات ندارند. تا حدود دو سال قبل، لغت IT برای مسئولین، مانند فیل درون تاریکخانه در داستان مثنوی مولوی بود که هر کسی یک برداشت و یک جهت از IT را ارائه می­داد. در این زمینه باید به آموزش مدیران توجه ویژه نمود؛ به خصوص آنکه یکی از تحولات مهم در زمینه مخابرات کشور، تصویب لایحه تغییر ساختار وزارت در مجلس است که نیاز به تحقیقات گسترده و آموزش نیروی انسانی متناسب با شرایط جدید دارد و این خود محتاج سرمایه­گذاری و برنامه­ریزی مناسب است .
عدم امنیت شبکه­های مخابراتی باعث شکست کلیه فعالیتها در این زمینه است
مسئله امنیت شبکه­های رایانه­ای به حدی مهم است که می­تواند کلیة فعالیت­های شبکه­ای را تحت تاثیر خود قرار دهد. در این زمینه اولین مشکل مسایل قانونی است. در قوانین صحبتی راجع به امنیت شبکه‌های رایانه­ای نشده است و اصولاً شناختی از لحاظ علمی در این مورد وجود ندارد و هر روز نیز مشکلات بیشتر می‌شود. در حال حاضر، مشکلات امنیت شبکه­های رایانه­ای آنقدر زیاد شده است که در این خصوص شعبه‌ای ویژه در قوه قضائیه بوجود آمده است. البته لایحه‌ای نیز در این زمینه در حال تصویب است. مسایل امنیتی کشور که وابسته به شبکه‌های مخابراتی است و همچنین مسئله سرقت اطلاعات که اثرات مخرب آن در جنگ مشاهده شد، ایجاب می‌کند که امنیت ارتباطات مورد توجه قرار گیرد. نکته مهم این است که مسئله اصلی فقط پیاده‌سازی شبکه نیست بلکه باید به مسئله دسترسی‌ها نیز توجه کرد. امروزه نمی­توانیم خود را از دنیای خارج جدا کنیم و دور خودمان دیوار بکشیم. در نتیجه مسئلة سرقت اطلاعات از روی شبکه اهمیت خاصی پیدا می­کند. به عنوان مثال، در سال ۱۳۷۹، آمریکا با استفاده از شنود غیرمجاز شبکه‌های مبادلاتی توانسته حدوداً ۱۰۰میلیارد دلار منافع تجارت جهانی را به سمت خود بکشاند. در حالیکه درکشور ما این مسایل به تازگی مطرح شده است. جنگ الکترونیک در اینجا مطرح می‌شود و اینکه گفته می­شود در جهان امروز اطلاعات قدرت است در این مسایل خود را نشان می­دهد.
مسئول پیامدهای ناشی از تغییر نام وزارتخانه مشخص نیست
به همراه هرگونه تغییر و تحولی، بروز برخی مشکلات و چالشها اجتناب ناپذیر است. بنابراین قبل از آن باید مطالعات و امکان­سنجی­هایی انجام گیرد. در تغییر نام وزارتخانة PTT به ICT ، که تحولات اساسی در عملکرد آن به وجود خواهد آورد، در نظرگرفتن این مسائل و انجام مطالعات قبلی، ضروری است.
از نیروی انسانی موجود استفادة بهینه نمی­شود
با وجود اینکه افرادی که در حال حاضر تحصیل می­کنند از لحاظ علمی بسیار پیشرفته­تر از قبل هستند و از این نظر نگرانی نداریم، ولی روند کارهای اجرایی مطلوب نیست. مشکل اینجاست که استفادة درست و بهینه از متخصصان پرورش­یافته نمی­شود. در دانشگاه­ها رشتة IT و امنیت ارتباطات و رمزنگاری بوجود آمده است ولی به دلیل بی­برنامه بودن، همة این تلاش­ها و کوشش­ها بدون نتیجه می­ماند.
منبع : شبکه تحلیلگران تکنولوژی ایران


همچنین مشاهده کنید