یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

گام دوم برای برهم زدن قاعده بازی


گام دوم برای برهم زدن قاعده بازی
«نقشه یی وجود دارد که باید آن را برهم زد، ما باید این بازی را به هم بزنیم به هر صورتی که میسر است.»
این جمله یی است که سیدمحمد خاتمی رئیس جمهوری سابق ایران چند روز پیش از برگزاری هشتمین انتخابات مجلس شورای اسلامی در جمع چهره های شاخص اصلاح طلب بر آن تاکید کرد.
به این ترتیب «مسجد امیرالمومنین شهرک غرب» در روز ۱۹ اسفند ۸۶ به مکان و زمانی برای اعلام دلایل حضور اصلاح طلبان در انتخابات مجلس هشتم تبدیل شد.
«سیدمحمد خاتمی» در میان یارانش گفت با وجود نقشه های مخالفان «با همه وجود در انتخابات مظلومانه اما با نشاط شرکت می کنیم.»
او در تکمیل سخنانش چنین تصریح کرد؛ «خیلی ها نقشه های بزرگی کشیده اند که با حضور مردم در انتخابات خنثی می شود.» خاتمی پس از برخوردهای حذفی صورت گرفته با نامزدهای اصلاح طلب عملکرد مجریان را «فاجعه» و «تسویه حساب عجیب» لقب داده و ادامه آن توسط هیات های نظارت را نیز «فاجعه بزرگ تر» نام نهاده بود. او در این همایش بار دیگر دلایل این اعتقاد خود را مطرح ساخت؛ «کلیه کاندیداهای اصلاح طلبی که در این دوره ردصلاحیت شده اند انسان های مومن، شجاع و دارای سابقه انقلابی هستند که در حساس ترین مقاطع پایبندی خود را به این نظام و انقلاب اثبات کردند و مردم نیز اعتماد خود به این افراد را به انحای مختلف تا به حال نشان داده اند. بر این اساس محروم کردن این افراد از شرکت در انتخابات از بین بردن حق مردمی است که میزان، رای آنهاست و این مساله خطرناکی است.»رئیس جمهور سابق ایران در ادامه بر این اعتقاد خود تاکید کرد که «باید در صحنه ماند»؛ «در حال حاضر برای جریان اصلاح طلب که مورد توجه بخش اعظم جامعه است، در اکثر حوزه های انتخابیه امکان رقابت وجود ندارد. با این وجود معتقدم باید در عرصه ماند و دلیل آن هم موقعیت حساس جامعه بشری، منطقه و تهدیدهای بزرگی است که اگر کارگر شود خشک و تر را با هم می سوزاند. قطعاً انتخابات پرشور و پرتحرک با هر نتیجه یی می تواند جلوی تهدیدها را بگیرد. باید در عرصه بود و جلوی نهادینه شدن رویه نادرستی که انتقاد از حاکمیت را خروج از آن تعبیر می کند، گرفت. شما اگر بیش از دیگران صلاحیت حضور در حاکمیت را نداشته باشید، کمتر از دیگران این صلاحیت را ندارید. باید از حق خود استفاده کنید زیرا عده یی تلاش می کنند به انحای مختلف شما را از صحنه خارج کنند. نباید گذاشت این مساله اتفاق بیفتد.» تاکید دیگر او نیز چنین بود؛ «به هر اندازه باید در عرصه حاکمیت حضور داشت. این حضور را نباید از دست داد. البته با حفظ اصول و ارزش ها نه اینکه برای ماندن در عرصه از مبنایی ترین اصول مان دست برداریم.» او اصول مورد اشاره اصلاح طلبان را نیز برشمرد؛ «ما اصولگرا ترین اصولگرایان را کسی می دانیم که به حق حاکمیت انسان بر سرنوشتش باور داشته باشد زیرا از نظر ما این اصل محکمی است. لذا در برابر روش هایی که بر این اصل خدشه وارد می کند نباید سکوت کرد.» به گزارش سایت ائتلاف اصلاح طلبان رئیس بنیاد بین المللی گفت وگوی فرهنگ ها و تمدن ها در ادامه انتقاداتی را متوجه مسوولان اجرایی کنونی کرده و نسبت به ادعای برخی از آنان گفت؛ «رفع تهدید از کشور هنر است. استقبال از تهدیدها و زمینه سازی برای آنها هنر نیست. برخی می گویند جریانی که در حاکمیت است، جریان اصلی است و هر که موافق آن نباشد از حاکمیت خارج شده است. جلوی این انحراف مخاطره آمیز را باید گرفت. امروز آنها که در زمان طاغوت زندان رفته اند دل شان برای نظام بیشتر از کسانی می سوزد که نمی دانیم کی هستند و از کجا آمده اند. ما از حاکمیت دفاع می کنیم اما باید توجه داشت نباید با انتقادهایی که ما از حاکمیت می کنیم برخورد منفی صورت گیرد.»
خاتمی در ادامه نسبت به ترویج خرافه از تریبون های عمومی هشدار داد و مولفه های اسلام مورد نظر اصلاح طلبان را چنین تشریح کرد؛ «اسلام مورد نظر اصلاح طلبان، اسلامی ضدخرافه و ظاهرپرستی است.» او گفت؛ یکی از بزرگ ترین خطرها مردم فریبی است و اگر مجلس در جایگاه خود قرار گیرد و از واقعیت حضور مردم در صحنه حمایت کند می توان از فریب ها جلوگیری کرد.
پس از آن او عازم شهرستان اسلامشهر شد تا با حضورش در این نقطه از حوالی تهران یک بار دیگر با هواداران اصلاحات سخن بگوید. او گفت؛ «اگر بخواهیم به کشور الگو در منطقه تبدیل شویم، باید آزادی سیاسی داشته باشیم و از رای مردم صیانت و حمایت کنیم و اصلاح طلبی واقعی چیزی غیر از این نیست.» به گفته خاتمی «باید کسانی مسوولیت بپذیرند که به شعارها و ارزش های انقلاب پایبند باشند.» او در ادامه با طرح سوال «کدام ارزش ها؟» افزود؛ «یکی از این ارزش ها و شعارها دوری از شعارزدگی و تحریف شعارهاست. مردم باید ببینند چه کسانی پایبند به این شعارها هستند و آنها را انتخاب کنند.»
وی سپس با اشاره به ایجاد موج تحریف مواضع و افتراهایی که علیه یارانش در روزهای نزدیک به برگزاری انتخابات به راه افتاد، گفت؛ خوشبختانه بداخلاقی ها موجب محبوب تر شدن افراد در میان مردم شده است.
وی افزود؛ امروز صدای ما به مردم نمی رسد. کسانی هم هستند که صدای ما را با تحریف و بداخلاقی به مردم می رسانند در صورتی که این افتراها ضد نظام جمهوری اسلامی است.
بخش دیگری از سخنان خاتمی در جمع هواداران اصلاحات در اسلامشهر به گلایه های او گذشت؛ در فضای تبلیغاتی فعلی بسیاری از یاران امام(ره) و افراد کارآمد و ارزشی و جریان هایی که برای خدا قیام کردند، زجر کشیدند، به زندان رفتند و برای مصالح ملت اهل سازش نبودند و با مستکبران مبارزه می کردند را طرفدار امریکا و ضدانقلاب جلوه می دهند که اینها باعث تاثر و تاسف است. خاتمی گفت؛ باید کسانی بیایند که به این مردم اعتقاد داشته باشند وگرنه با تظاهر و هوچی گری و تحجر مسائل این کشور حل نمی شود.
رئیس جمهوری سابق ایران هرچند در این سخنرانی بنا به گفته اش قصد نداشت به تهمت ها و بدگویی ها پاسخ دهد اما در عین حال به کسانی که دفاع از آزادی را مترادف ولنگاری می پندارند، چنین پاسخ داد؛ «طرفداران آزادی ولنگارانه بداخلاق و دروغگو هستند، آزادی یعنی حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان تا از حکومت شان بازخواست کنند، اگر آن حکومت را نپسندیدند بدون توسل به زور آن را عوض کنند.» او در پایان این سخنرانی که ۲۲ اسفند در اسلامشهر انجام شد از مردم دعوت کرد در انتخابات شرکت کنند. او با بیان اینکه «همه باید در انتخابات شرکت کنیم»، شرکت در انتخابات را باعث تقویت نظام و شکل گیری مجلسی معقول و باتدبیر، شجاع، نظارت کننده بر ارکان حکومت و پیاده کننده خواسته های مردم دانست و تاکید کرد؛ دشمنان انتخاباتی بی رمق می خواهند بگویند مردم از اصل نظام بریده اند و آنها مجلس ضعیف می خواهند که حضور مردم این سحر را باطل می کند و حضور مردم سحر تنگ نظری هایی که در غیاب مردم با حضور کم آنها در انتخابات می خواهد سلیقه یی خاص را حاکم کند، باطل می کند.
منبع : روزنامه اعتماد


همچنین مشاهده کنید