سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

تاریخ سیاه قاچاقچیان اسرائیلی در سینا


تاریخ سیاه قاچاقچیان اسرائیلی در سینا
در سال های اخیر، اسرائیل بارها از قاچاق اسلحه و مواد مخدر در مرز شرقی خود با مصر و تهدید آن برای امنیت خود سخن به میان آورده و از این موضوع ابراز نگرانی کرده است.
بر این اساس در ماه های اخیر، اسرائیل با همه توان خود، اقدام به محاصره کامل غزه و فشار آوردن و گرسنگی دادن به مردم آن به بهانه تثبیت امنیت در مرزهای شرقی مصر کرده است.
با وجود این دولت مصر با رد ادعای اسرائیل در مورد قاچاق اسلحه به غزه، اسرائیلی ها را به قاچاق مواد مخدر متهم کرده است.
روزنامه الاهرام در گزارشی، موضوع قاچاق مواد مخدر توسط اسرائیل به سرزمین های عربی و به خصوص مصر را مورد بررسی قرار داده است که با هم می خوانیم.
قاچاق سلاح و مواد مخدر، موضوعی است که احتیاج به بازگشت به دهه های گذشته برای بررسی نقش اسرائیل دارد. روزنامه ساندی تایمز چاپ انگلیس در زمستان سال ۱۹۹۶ و بدون اطلاع رسانی قبلی اقدام به چاپ مطلبی در این مورد با عنوان «موفقیت طرح اسرائیل برای قاچاق مواد مخدر به مصر در دهه های اخیر» در صفحه اول خود کرد.
افشاکننده این موضوع «عوزی ماحانایمی» روزنامه نگار اسرائیلی الاصل و خبرنگار روزنامه انگلیسی در منطقه بود.
تعدادی از روزنامه نگاران اسرائیلی و در مقدمه آنها دکتر «اسرائیل شاماک» در این مورد به اظهارنظر پرداخته بودند که اهمیت افشاگری های مربوط به «ماحانایمی» به خاطر اینکه فرزند ژنرال «جید عون ماحانایمی» بود از همه بیشتر بود.
ژنرال جیدعون ماحانایمی از افراد برجسته بخش عربی تشکیلات امنیتی ارتش اسرائیل بود که در مورد او شاحاک یادآور شد: ژنرال جیدعون به خاطر اختلافاتش با «موشه دایان» حتی بدون دریافت درجه ژنرالی مرد.
عوزی ماحانایمی در این افشاگری که اطلاعات آن از هشت افسر اسرائیلی جمع آوری شده بود، در مورد طرحی که اسرائیل در دهه ۶۰ با عنوان «النصل» سخن به میان آورده است و به گفته وی این طرح حتی تا دهه هشتاد نیز ادامه داشت.
براساس مستندات اسرائیلی طرح «نصل» متضمن قاچاق مقادیر زیادی از حشیش از مرکز آن در سرزمین های لبنان (تحت اشغال اسرائیل) به قلب مصر برای رواج اعتیاد به مواد مخدر ارزان و ضربه زدن به جوانان مسلمان به خصوص نیروهای نظامی مصر بود. یکی از افسرانی که در دهه هفتاد مسئولیت پی گیری حمل و نقل (قاچاق) محموله های مواد مخدر را برعهده داشت تصریح کرد: من از این کار پشیمان نیستم، چرا که این عملیات باعث شد کنترل قاچاق مواد مخدر در اسرائیل را به دست بگیریم و آن را در بین مصری ها گسترش دهیم. اما در مورد چگونگی پیداشدن این طرح به ذهن اسرائیلی ها، یکی از افسران بلندپایه به روزنامه انگلیسی ساندی تایمز گفت: ارتش اسرائیل همه تلاش های خود را به کار برد تا قاچاق مواد مخدر که به طور سنتی از طریق بقاع انجام می شد را قطع کند . براین اساس شناورهای دریایی اسرائیلی در دریای مدیترانه به گشتزنی پرداختند. در این موقع بود که اسرائیلی ها متوجه شدند که این یک فرصت طلایی برای آنهاست، بنابراین تصمیم دخالت در جابه جایی محموله (قاچاق) موادمخدر از لبنان به مصر به صورت مستقیم در مقابل دریافت مبالغی از قاچاقچیان مواد از سوی مقامات بالا اتخاذ شد. این مبالغ به حساب های مخفیانه ای که متعلق به ارتش بود واریز می شد، تا منابع مالی برای عملیات مخفیانه دیگری تأمین شود. ارتش اسرائیل در واکنش به افشاگری های افسران، این موضوع را تکذیب کرد.
روزنامه ساندی تایمز نیز در مقابل ساکت ننشست و برای اثبات مطالب خود سخنان شش افسر دیگر را که گفته های افسران قبلی را مورد تأکید قرار می دادند به چاپ رساند.
یکی از این افراد، افسری بود که در یک پایگاه اسرائیلی در شهر «نهاریا» در شمال خدمت می کرد و شاهد انتقال مواد مخدر به مصر از طریق دریا در آغاز دهه هفتاد بود.
یکی دیگر از این افسران، کسی بود که به مجموعه «طرح النصل» در سال های ۱۹۷۷ و ۱۹۸۷ پیوسته بود. به گفته این افسر، عملیات قاچاق مواد مخدر به مصر از لبنان و به وسیله خودروهای اسرائیلی انجام می شد و نظامیان اسرائیلی تا رسیدن محموله ها به مرز مصر آن را همراهی می کردند. او می گوید: «گاهی وقت ها که عملیات قاچاق مواد مخدر از طریق دریا انجام می شد قایق های متعلق به نیروی دریایی اسرائیل بار قاچاق کشتی های حامل مواد مخدر را به نهاریا منتقل کرده تا از آنجا به مقصد مصر ارسال شود.
یک افسر دیگر نیز به ساندی تایمز گفت: «من در آن زمان، دستور جابه جایی یک محموله مهم از لبنان به مرز مشترک مصر و اسرائیل را دریافت کردم، اما قبل از اینکه اقدام به جابجایی آن کنم، از من خواسته شد که یک برگه را امضاء کنم که در آن نوشته شده بود، در صورت کشف محموله و فاش کردن اسرار عملیات حداقل با مجازات ۲۰ سال زندان مواجه خواهم شد.»
«در آغاز این عملیات یک ژنرال اسرائیلی که یعقوب نامیده می شد، مرا تا قلب سرزمین های لبنان همراهی کرد و اوامری برای حمل و بارگیری آن که بسته های حشیش بود صادر کرد.»
روزنامه انگلیسی ساندی تایمز تأکید کرد که مجریان طرح «النصل» تعدادی از اماکن را برای ملاقات ها و برنامه ریزی عملیات قاچاق محموله موادمخدر به قاچاقچیان در قلب مصر تعیین کرده بودند.
همچنین به این قاچاقچیان تأکید شده بود که موادمخدر را به قیمت ارزان با این اولویت که در منطقه بین وادی نیل و قاهره از یک طرف و کانال سوئز از طرف دیگر توزیع شود در بین رزمندگان مصری به فروش برسانند.
منبع: الاهرام چاپ مصر
مترجم: محمد معرفی
منبع : روزنامه کیهان


همچنین مشاهده کنید