پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
ماهوارههای جاسوسی رژیم صهیونیستی
رسانه های رژیم صهیونیستی خبر دادند این رژیم به منظور پیگیری دقیق تر فعالیتهای هسته ای ایران، به زودی یک ماهواره پیشرفته دیگر را در مدار زمین قرار می دهد. این ماهواره قرار است در پاییز سال جاری با یک فروند راکت ساخت هند از یک پایگاه فضایی پرتاب گردد.
ماهواره مذکور ۳۰۰ کیلوگرم وزن دارد و یکی از سبک ترین ماهواره هایی است که تاکنون به فضا پرتاب می شود.
علی رغم اینکه رژیم صهیونیستی فعالیتهای مربوط به پرتاب ماهواره های جاسوسی را دیر شروع کرده (سال ۱۹۸۹) اما در این زمینه پیشرفت های زیادی داشته است. این رژیم میلیونها دلار برای ساخت ماهواره های صنعتی که هزینه ساخت یکی از آنها به بیش از ۵۲ میلیون دلار می رسد، اختصاص داده است.
ماهواره های جاسوسی در ارتفاعات پایین تری مستقر می شوند. ارتفاعی که معمولاً به هزار متری سطح زمین نمی رسد. این ماهواره ها متحرک بوده و نقاط مختلفی را زیر نظر دارند. کار عمده آنها عکسبرداری است. عکسها به یک ایستگاه کنترل هوایی در زمین فرستاده می شود. این ایستگاه عکسها را بررسی می کند و اطلاعات را برای مراجع ذیصلاح می فرستد.
رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۵۹ برای راه اندازی پروژه های ماهواره ای خود«کمیته ملی مطالعات ماهواره ای« را تأسیس کرد تا کمیته مذکور امکان راه اندازی برنامه ماهواره ای این رژیم را بررسی کند.
این کمیته تمامی مراکز مطالعاتی رژیم صهیونیستی در زمینه فضانوردی را به منظور آغاز اجرای یک برنامه یکپارچه، تحت مدیریت واحدی درآورد.
۱) ماهواره افق ۱:
پرتاب ماهواره جاسوسی «افق »۱ در تاریخ ۱۹/۹/۱۹۸۸ سرآغاز نخستین فعالیتهای عملی مربوط به برنامه فضانوردی این رژیم به شمار می آید.علی رغم پرتاب اولین ماهواره صنعتی (افق- ۱ ) به فضا، این رژیم باز هم در زمینه منابع اطلاعاتی به ماهواره های صنعتی آمریکا تکیه می کرد.اگرچه ماهواره «افق۱»در مأموریت خود موفق بود.اما در سال ۱۹۸۹ بر اثر آتش سوزی در فضا منهدم شد و به دنبال آن«صنایع تسلیحات اسراییل» خود را برای ارسال ماهواره ای دیگر با همین مأموریت آماده کرد.
۲) ماهواره افق۲:
در آوریل سال ۱۹۹۰ ماهواره «افق ۲ » به فضا پرتاب شد، اما پس از گذشت ۳ ماه به سرنوشت ماهواره پیشین دچار شده و در ژوئیه همان سال سقوط کرد.
در فاصله سالهای ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۵ که جنگ دوم خلیج فارس به وقوع پیوست، ماهواره های صنعتی آمریکا در ارسال اطلاعات- پیش از شلیک موشکهای عراق به سرزمین های اشغالی- ناتوان ماندند که این امر اعتماد رژیم صهیونیستی به توانمندی راهبردهای مشترک برای مقابله با خطر را بیشتر کرد.
۳) ماهواره افق۳و۴
برنامه های فضانوردی رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۹۵ میلادی با ساخت و پرتاب ماهواره صنعتی- جاسوسی «افق ۳» وارد مرحله پیشرفته ای شد که این امر توان خودکفایی این رژیم در زمینه اطلاعاتی را- که پیشتر آنها را از طریق ماهواره های جاسوسی آمریکا کسب می کرد- بالا برد.ماهواره «افق ۳» در ارتفاع ۶۰۰ کیلومتری می چرخید و از فضای برخی پایتختهای کشورهای عربی عبور می کرد.وزن این ماهواره ۲۲۵ کیلوگرم و مجهز به تمامی سیستمهای حرکتی که با نور خورشید کار می کرد، بود. در این ماهواره همچنین سیستمهای شنود الکترونیکی پیشرفته وجود داشت. این ماهواره، اطلاعات دریافتی خود را هر روز ۶ بار به پایگاه زمینی ارسال می کرد.علاوه بر امکانات بالای این ماهواره که تمامی تحرکات ادوات نظامی، موشکی، بی سیم و ارتباطات را کنترل و مکالمات تلفنی را ضبط می کرد، مسئولان صنایع تسلیحاتی رژیم صهیونیستی طی اظهارات غلوآمیزی مدعی شدند که این ماهواره همچنین مجهز به سیستمی است که می تواند شماره پلاک خودروهای بغداد را بخواند.تل آویو در سال ۱۹۹۸ در پرتاب موشک« افق ۴» ناکام ماند و علل این ناکامی اعلام نشد. این امر موجب شد تا مسئولان صنایع تسلیحاتی رژیم صهیونیستی برای تمدید مدت مأموریت ماهواره «افق ۳» تلاش کنند. کارشناسان اسراییل موفق شدند که مأموریت این ماهواره را از سال ۱۹۹۸ به مدت ۳ سال دیگر یعنی تا پایان سال ۲۰۰۱ تمدید کنند و سرانجام ذخیره سوختی آن (گاز) تمام شد و سیستمهایش از کار افتاد.
۴) ماهواره افق۵:
در سال ۲۰۰۱ تا زمان پرتاب ماهواره جاسوسی « افق ۵» (۲۰۰۵) سرویسهای اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی از ماهواره صنعتی ویژه ای موسوم به ایروس استفاده می کردند.تل آویو با ارسال ماهواره «افق ۵» مجموعه ماهواره های پنجگانه افق را تکمیل کرد.این ماهواره یک تحول بی سابقه در صنایع نظامی این رژیم به شمار می رود، زیرا با توجه به توانمندیهای بالای جاسوسی که این ماهواره دارد، می توان آن را سرآغاز نسل جدیدی از ماهواره های جاسوسی دانست. این ماهواره در ارتفاع ۲۷۰ کیلومتری حرکت می کند و این امکان را دارد تا ارتفاع ۶۰۰ کیلومتری هم صعود کند.
این ماهواره مساحت گسترده ای از کشورهای عربی و خاورمیانه را تحت پوشش قرار می دهد و شامل شمال آفریقا، ایران، افغانستان، پاکستان، شمال ترکیه و سودان می شود. تصاویری که این ماهواره دریافت می کند به قیمت بالایی به کشورهای هند و ترکیه فروخته می شود. رژیم صهیونیستی این کشورها را همکیش و دوست خود قلمداد می کند و این فعالیت، منبع درآمد عظیمی برای رژیم صهیونیستی به شمار می آید.
۵) ماهواره افق ۶:
ماهواره افق ۶ درسال ۲۰۰۴ به فضا پرتاب شد که مدت کوتاهی پس از پرتاب در چند صد کیلومتری بندر اشدود رژیم صهیونیستی در آبهای دریای مدیترانه سقوط کرده و علت آن نقص فنی در موشک حامل ماهواره عنوان شد. خسارت مالی ناشی از سقوط ماهواره افق ۶ بیش از پنجاه میلیون دلار برآورد شده است. پرتاب ماهواره افق ۶ و سقوط آن همزمان با سفر سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به سرزمین های اشغالی فلسطین صورت گرفت.
۶) ماهواره افق۷:
ماهواره تجسسی افق ۷ در تاریخ ۲۴/۳/۱۳۶۸در مدار قرار گرفت.هدف این ماهواره نیز جاسوسی درباره برنامه های هسته ای ایران است.
۷) ماهواره اروس A
ماهواره مذکور ماهواره شناسایی منابع زمینی است که اولین سیستم تصویربرداری از مجموع ماهواره های اکتشافی غیرنظامی محسوب می شد.این ماهواره نیز پس از سپری شدن دوره ماموریتش منهدم شد.
۸) ماهواره اروس B
پرتاب این ماهواره در یکی از مراکز فضایی روسیه انجام پذیرفت. این ماهواره جدید رژیم صهیونیستی ۳۵۰ کیلوگرم وزن دارد و در هر ۹۰ دقیقه یک بار به دور زمین می گردد. ماموریت این ماهواره تهیه اطلاعات امنیتی به ویژه در مورد برنامه هسته ای ایران است. این ماهواره تحولات برنامه هسته ای ایران را در روی زمین به ویژه در مورد ساخت تأسیسات غنی سازی اورانیوم و ساخت تونل ها در زیرزمین پیگیری می کند.
● نتیجه گیری:
۱) اخبار منتشر شده پیرامون توانمندیهای ماهواره های جاسوسی رژیم صهیونیستی دارای بار اغراق آمیزی است که با مشاهده بی خبری این رژیم از فعالیتهای حزب الله پیش ازجنگ ۳۳روزه می توان به آن پی برد.
۲) ممکن است در پاره ای از مواردنیز برخی از قابلیت های ماهواره به دروغ مطرح شوند. برای مثال پیش از ساخت ماهواره تکاستار درباره ناتوانی ماهواره های جاسوسی این رژیم جهت عکسبرداری درشب یا هوای ابری سخن بسیار بود. شاید طرح چنین نقائصی منجر به هوشیاری حزب الله لبنان در استتار برنامه هایش شده باشد. شاید هم نگرانی از تکرار چنین تجاربی موجب تبلیغات دروغین پیرامون قابلیتهای ممتاز برای ماهواره اخیر رژیم صهیونیستی شده باشد.
۳) نکته بسیار مهمتر به مسئله مشارکت دولت هند با رژیم صهیونیستی دراقدامی بر خلاف منافع و امنیت ملی کشورمان باز می گردد.اقدامی که نه تنها برخلاف سوابق مطلوب روابط فیما بین بوده بلکه در تعارض با منافع ملی کشورمان قرار دارد.
صبح صادق
مهدی ترحمی
مهدی ترحمی
منبع : سایت بصیرت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست