چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا
پندهایی از تجارب تاریخی
پدیده <احزاب دولت ساخته> در ۱۸ سال گذشته، بیگمان یک واقعیت تاریخی و سیاسی است. پدیدهای که میتوان درتحلیل آن، به نامطلوبیتهای بسیاری اشاره کرد و از مصائبی سخن گفت که در اثر نضج گرفتن آن حادث شده است. میتوان از بیاعتمادی ذهنیت عمومی جامعه به این احزاب داد سخن سرداد و ...
اما چه حاجت است به تکرار مکررات. آن هم مکرری که تلخ است و شاید هراس آور. هراس از تفوق جزمیت اندیشی و دگماتیسم نقابدار، هراس از ابزار انگاشتن تمایلات غالب اجتماعی و سرمایههای معنوی یک جامعه. این هراس، نه از سر حب و بغض است و نه از سر سیاستورزیهای خاص. بلکه از باب مهر به وطن اسلامی و نظم معنایی دیانت موضوعیت مییابد.
بعد از سوم تیر که به مثابه <تجدید حیات معنوی> جامعه محسوب میشود، توقع ما اخلاقی شدن بیش از پیش عرصه سیاست و فرهنگی شدن آن بود. توقع ما این بود که مطالبات فرهنگی ـ اجتماعی نخبگان اصولگرا جامه عمل بپوشد، مهر خاتمت بر روشهای نامطلوب و فایده گرایانه زده شود. حال اما بهتی به ما مستولی شده که شاید وصف ناشدنی است. عدولهایی را از <ذات معنایی سوم تیر> شاهدیم که قلب را میفشارد و ذهن را میآزارد.
اگر قرار است از خدمت صادقه به <خلقالله> رایحهای طربانگیز برانگیخته شود، چه حاجت به این است که این امر را در سیاست خلاصه کنیم و بلوک قدرت سامان دهیم؟آیا قرار است تجربههای تاریخی احزابی چون کارگزاران و مشارکت در وجهی دیگر تکرار شود؟ برخی طوری رفتار میکنند که گویی اصل و اساس رویداد مهمی چون سوم تیر یکسره به ید قاهره آنان بوده است و ملت به چراغ هدایت آنان از ضلالت رهایی یافتهاند!
کوچکترین نقد و نقادی نسبت به دولت و رئیسجمهور با انواع هجمهها و هتاکیها بیحد و حصر مواجه میشود تا جایی آدمی به یاد لجن پراکنی ورق پارههای شبهاصلاحطلبان در دوران تاریک تفوق اباحهگرایان میافتد.
احمدینژاد <نور چشم> ماست، اما ما به عنوان دوستداران او و دولت <حق> داریم از او انتقاد کنیم، چه آنکه تصریح بیانات رهبر حکیم انقلاب نیز بر <حق منتقد بودن> دلالت دارد و امام(ره) نیز میفرمودند نقد و حتی تخطئه از مواهب الهی است؟ آیا حامیان دولت میخواهند رئیس دولت از موهبت نقد بیبهره باشد؟ و آیا دکتر احمدینژاد عزیز ما نیز میخواهد سخن برخی ناآگاه را بر توصیههای منتقدان اصولگرا ترجیح دهد. البته در این باب، ماحساب منتقدان را از هتاکان جدا میکنیم. بدیهی است که جنگ روانیای که برخی از روزنامهها به راه انداختهاند به هیچ رو با حقیقت و حقگرایی سرسازش ندارد و مطامع سیاسی در پس آن نهفته است. مراد ما این است که چرا دایره اصولگرایی را برخی آن قدر تنگ میکنند که حتی خودیترین خودیها نیز از آن بیرون میمانند و حتی فراتر از آن به تکفیر و توهین دست مییازند؟
اصولگرایان <حق> دارند که در برابر برخی از تطهیرهای شبهناک از عملکرد برخی نهادها لب به اعتراض بگشایند و این <حق> را به واسطه التزام تام به تکالیف خود به دست آوردهاند، نه از اتصال به منابع قدرت.به هر روی واضح و آشکار است که رئیس دولت با آن پشتکار در خور تحسین و روحیه انقلابی و ساده زیست و ذهنیت پویا مورد احترام قاطبه اصولگرایان است و اگر نقدی هم ابراز میشود، از سر همین احترام و نگرانی از خدشهدار شدن جایگاه او است. اما در عین حال بر ذمه ایشان است که دایره مشاوران و نزدیکان را توسیع دهند و از تجارب متراکم تاریخی استفاده بهینه کنند تا انشاءالله <دولت اسلامی> تحقق کامل یابد.
محمدعلی حسینی
منبع : روزنامه سیاست روز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست