چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
بی طرفی به سبک شبکه سوم سیما؟!
اجرای برنامه های کاملا جانبدارانه صدا و سیما به نفع یک کاندیدای محترم ریاست جمهوری انتقادات گسترده ای را در میان شخصیت های سیاسی، نویسندگان و احزاب و گروه ها پدید آورده است. رسانه ملی چنان از مسیر بی طرفی خارج شده است که آقایان میرحسین موسوی، کروبی و محسن رضایی سه کاندیدای دیگر چندین مرتبه به این روند اعتراض نمودند. اما گویا در این رسانه آنچه به جائی نخواهد رسید فریاد معترضین است. سایت های خبری در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ماه از قول آقای عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صداو سیما چنین نوشتند که: «مقام معظم رهبری در جلسه خصوصی به من تاکید داشتند که صدا و سیما بی طرفی خود را در انتخابات حفظ کند.»
اعلام این خبر از زبان رئیس رسانه ملی نیز نتوانست مانع تداوم حاکمیت یکجانبه گرایی در برخی از برنامه های سیما در رابطه با انتخابات گردد. انتشار نتایج نظرسنجی ها و همچنین استقبال پرشور توام با شعور و آگاهی مردم استان های مختلف از مهندس موسوی، نشان می دهد که مقبولیت و محبوبیت وی در میان اقشار گوناگون مردم رشد روزافزونی به خود گرفته و با اختلاف معناداری از آقای احمدی نژاد پیشی گرفته است. ظاهرا افزایش گرایش و ایجاد موج مردمی به سوی مهندس میرحسین موسوی باعث گردیده تا بعضی از آقایان فراموش کنند که در رسانه ملی حضور دارند و لذا شمشیر مخالفت را از رو بسته اند.
علی الظاهر هدف صدا و سیما از راه اندازی برنامه هایی همچون ایران ۸۸ در شبکه سوم سیما، تلاش برای فراهم نمودن زمینه حضور بیشتر مردم در پای صندوق های رای بوده است اما هر چه به زمان روز رای گیری نزدیکتر می شویم این برنامه ها هم از هدف اولیه فاصله گرفته و نه تنها از جاده بی طرفی خارج شده اند بلکه حالت تهاجمی نسبت به یک کاندیدا نیز پیدا می کنند. تازه ترین دسته گل برنامه ایران ۸۸ در روز پنجشنبه ۸۸/۲/۳۱ به آب انداخته شد. مجری خطاب به میهمان برنامه آقای سید شهاب الدین صدر که از طیف اصولگرای مجلس هستند، بیان داشت آقای صدر، خانم کولایی عضو حزب مشارکت طی مصاحبه ای اعلام کرده است که بیشترین آرای آقای خاتمی به خاطر عمامه سیاه ایشان بوده است. سپس ادامه داد که: آیا استفاده از سیادت به جایگاه اعتقادات دینی و مذهبی مردم لطمه نمی زند؟ مجری برنامه ایران ۸۸ شبکه سوم سیما به همین مقدار بسنده ننمود و آدرس کاندیدایی که از نظر ایشان در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری از معتقدات مذهبی برای رسیدن به قدرت به اصطلاح وی سو»استفاده می نماید، بیشتر گفت و یکراست به سراغ نمادهای انتخاباتی مهندس میرحسین موسوی یعنی رنگ سبز رفت. ظاهرا این مقدار را هم کافی ندانست و خیلی راحت گفت: شال سبز برگردن یا دست بند سبز بر دست بستن و مانند اینها آیا اعتقادات مردم را خدشه دار نمی کند؟!
با مجری برنامه کاری نداریم; او حرف دل خود را می زند و تلاش دارد تا شخصیتی به نام مهندس میرحسین موسوی رای نیاورد، اما روی با سخن با آقای ضرغامی است. بینی و بین الله اینگونه سخن گفتن در یک برنامه زنده تلویزیونی از رسانه ای که از جیب ملت ارتزاق می کند، در راستای عمل به تذکر مقام معظم رهبری است؟! جناب ضرغامی همه می دانند که رنگ انتخاباتی ستاد آقای موسوی سبز و او تنها کاندیدای این دوره انتخابات است که افتخار فرزندی خاندان نبوت را دارد و به همین دلیل شال سبز را در بر دارد، به نظر جنابعالی آیا این کاندیدای محترم ریاست جمهوری توسط برنامه ایران ۸۸ تخریب نشده است؟! آیا به او حق و اجازه می دهید تا ایشان یا نماینده اش در همین شبکه حاضر و از خویش دفاع نماید؟! آقای ضرغامی آنانی که برنامه های ۱۲ سال پیش صدا و سیما را دیده اند و برنامه ایران ۸۸ شبکه سوم سیما را با آن تطبیق می دهند کمترین تفاوتی را بین آنها نمی بینند الا اینکه از نظر برخی از مجریان ۱۲ سال پیش آقای سید محمد خاتمی نباید رای می آورد و امروز میرحسین موسوی نباید رای بیاورد!
ظاهرا بعضی از آقایان خود را قیم رای و نظر مردم دانسته و رسالت خویش را در این می بینند که حتما رای دهندگان را به راه راست هدایت کرده و اجازه ندهند به کسی غیر از کاندیدای موردنظرشان رای دهند؟! این اقدامات براساس کدام قانون و منطبق با کدام عقل و منطق حاکم بر مبارزات انتخاباتی صورت می گیرد؟ رئیس محترم سازمان صدا و سیما، عده ای بر این باورند که حضور چنین مجریان و پخش چنان برنامه هایی در رسانه ملی بدون رضایت و چراغ سبز مسوولین آن سازمان امکانپذیر نمی باشد، آیا واقعا جنابعالی با حرکت و برنامه هایی که بی طرفی صدا و سیما را در منظر افکار عمومی زیر سوال می برد، موافق هستید؟ اگر نیستید انتظار می رود همانگونه که رهبر فرزانه و بزرگوار انقلاب اسلا می تذکرات لازم را به صورت صریح و شفاف به جنابعالی داده اند، تا دیر نشده است جنابعالی نیز این نظر صریح مقام معظم رهبری را به مجموعه تحت مسوولیت ابلاغ و بر اجرای دقیق آن نظارت نمایید. آقای ضرغامی از قرائن و شواهد پیداست که اکثریت ملت تصمیم خود را گرفته اند و به فضل خدای قادر متعال مهندس میرحسین موسوی را حائز اکثریت آرا نموده و ایشان را به عنوان رئیس جمهور اسلا می ایران در نهاد ریاست جمهوری مستقر خواهند کرد. این را می توانید با گفتگو بامردم کوچه و بازار در یابید با رفتن به مراکز آموزش عالی حتی دانشگاه هایی که اخیرا و در آستانه انتخابات در خوابگاه هایشان پول توزیع شده است با سخن گفتن با کارکنان زحمتکش دولت و فرهنگیان گرانقدری که پس از یک سال و نیم قانون نظام هماهنگ حقوق را درست در آستانه انتخابات برای آنان اجرا و با عجله احکام کارگزینی آنها را صادر نمودند با نشستن پای درد دل روستائیان شریفی که بخشی از آنها این روزها در صف دریافت سهام عدالت قرار دارند، با نظرسنجی از ایثارگران و رزمندگان این قهرمان دیروز میدان های عزت و شرف و ... در خواهید یافت که بخش اعظم آنها از مهندس میرحسین موسوی حمایت می کند و تصمیم گرفته اند تا در ۲۲ خرداد به او رای دهند. آقای ضرغامی اجازه ندهید، برخی از مجریان آن رسانه بااقدامات جانبدارانه خود نسبت به یک کاندیدا و رویه تخریبی نسبت به کاندیدای دیگر رسانه ملی را در برابر اراده ملت قرار دهند.
اقدام تامل برانگیز دیگر سیمای جمهوری اسلا می ایران این است که هنگام بردن نام آقای احمدی نژاد به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری دهم، از او به عنوان کاندیدایی که طی چند روز اخیر برنامه ای برای تبلیغات نداشته ذکر می شود در حالی که در همین روزی که حداقل دو بار چنین از وی یاد شد بیش از ۱۵ دقیقه خبر و گزارش درباره سفر ایشان به استان سمنان در بخش های مختلف خبری (۶ دقیقه ساعت ۱۴ شبکه اول، ۳ دقیقه ساعت ۱۹ شبکه اول، ۱ دقیقه بخش خبری ۳۰:۲۰ شبکه دو و ۵ دقیقه ساعت ۲۱ شبکه اول) پخش گردید. این مقدار تبلیغ جدای از تبلیغ اقدامات دولت نهم در شبکه های مختلف صدا و سیما می باشد.
از منظر بعضی از دست اندرکاران رسانه ملی هیچ کس نباید از سیاست ها و اقدامات دولت نهم انتقاد نماید و اگر چنین کند باید مانند آقای مسجد جامعی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلا می و عضو فعلی شورای اسلامی شهر تهران برنامه زنده تلویزیونی اش از شبکه پنجم قطع گردد.
مقاله را با ذکر بخشی از سخنان آیت الله هاشمی رفسنجانی که در کسوت امامت جمعه تهران در تاریخ ۸۸/۳/۱ در خصوص لزوم رعایت بی طرفی رسانه ملی بیان داشته اند به پایان می برم که می گویند: «صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی که اعتبار آن با رضایت مردم به دست میآید از این به بعد و در روزهای باقی مانده باید سعی کند منصفانه و بدون جانبداری از هیچ کس و با رعایت قانون طوری عمل کند که مردم با اطمینان پای صندوق ها حاضر شوند و اعتماد جدیدی در جامعه خلق شود».
نویسنده : کرم محمدی
منبع : روزنامه مردم سالاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست