جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا

برای بهبود در روابط خانوادگی این روش‌ها را به‌کار گیرید


برای بهبود در روابط خانوادگی این روش‌ها را به‌کار گیرید
۱) پیش از گفتگو با همسرتان، موضوعی را که باعث دلخوری شما شده، از ابتدا تا انتهاء بر روی کاغذ بنویسید. این کار نه تنها باعث آرامش نسبی شما می‌شود بلکه به‌علت اصلی ماجرا نیز بهتر واقف می‌شوید.
۲) پیش از صحبت سعی کنید خود را به‌جای همسرتان بگذراید. با این کار بهتر به مشکلات او پی‌می‌برید.
۳) پیش از گفتگو با همسرتان هرگز موضوع را با دیگران مطرح نکنید. زیرا ممکن است آنها گفته‌های شما را وارونه یا با شاخ و برگ به همسرتان تحویل دهند و وی را علیه شما بشورانند.
۴) در ابتدای صحبت، تأکید کنید قصد شما را مطرح کردن رنجش، رسیدن به حُسن تفاهم است زیرا قهرهای طولانی و جنگ و جدال‌ها، کاری بیهوده است و راه به‌جائی نمی‌برد.
۵) دوستانه و با مهربانی صحبت کنید.
۶) تمام مدت گفتگو، مواظب باشید خشمگین نشوید و حرفتان را با زخم‌زبان، کنایه، تحقیر و تمسخر بیان نکنید.
۷) هرگز همسرتان را با شخص دیگری مقایسه نکنید. و مزایای دیگران را به رُخش نکشید. اگر می‌خواهید مقایسه‌ای در کار باشد، او را با خودش یعنی خطای احتمالی او را با رفتار خوب خودش در موقعیت‌های مختلف بسنجید.
۸) هنگام صحبت فقط موضوع اخیر را مطرح کنید و از گذشته‌های دور یاد نکنید.
۹) پس از رفع دلخوری، او را وادار نکنید به گناهش اعتراف کند. و از شما عذر بخواهد زیرا این امر غرورش را جریحه‌دار می‌کند و اثر منفی خواهد داشت.
۱۰) اگر ضمن صحبت شما، همسرتان خواست حرفی بزند، مانع او نشوید، به وی فرصت بدهید تا اظهارنظر کند زیرا با این رفتارتان ثابت می‌کنید که او نیز حق و حقوقی دارد. در ضمن در نظر بگیرید که همسرتان با حرف زدن در واقع تخلیه روانی می‌شود.
اگر این‌گونه عمل کنید به صلحی نسبتاً طولانی می‌رسید.
آشتی‌های اجباری که ناشی از آمدن مهمان و ... باشد، بنیانی سست دارد زیرا ریشه اختلافات همچنان ناشناخته و دست‌نخورده باقی می‌ماند و چون روش آتی برخورد هم مشخص نشده است، پس ناگریز همه چیز به شکل نخست خود برمی‌گردد.
منبع : ماهنامه طمطراق