پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا

جین سینگ از راه می رسد


جین سینگ از راه می رسد
●شاید پس از ۵۰ سالگی بیاید
براساس آمار موجود در آمریكا تقریباً در هر دو دقیقه یك زن آمریكایی مبتلا به سرطان سینه شناسایی می شود. نشریه انجمن پزشكی آمریكا موسوم به جاما به این مطلب به شكل وسیعی پرداخته و افزوده است كه پژوهش های تطبیقی سال گذشته برروی زنان سیاه آفریقایی تبار ساكن آمریكا نشانگر آن است كه این نوع سرطان (سرطان سینه ای كه گروه زنان سیاهپوست را درگیر می كند) در مقایسه با همتایان سفید پوست آنان بدتر و سخت تر و نوع متاستاز احتمالی آن نیز شدیدتر است. در تحقیقی پژوهشگران دانشگاه شیكاگو به مقایسه زنان بیمار در كشورهای سنگال و نیجریه با كشورهای كانادا و آمریكا پرداخته اند.یكی از گرفتاران نوع باسیلی این نوع سرطان كه در حال حاضر درمان شده و بهبود یافته است در همین زمینه می گوید: وقتی كه از بیماری ام آگاهی پیدا كردم حس كردم كه حكم مرگ من امضا شده است، وحشت بی حدی داشتم .مهم ترین عاملی كه پزشكان بر آن تاكید می ورزند، تشخیص زود هنگام این نوع سرطان است كه با كمك و هوشیاری خود بیماران امكان پذیر است.یكی دیگر از بهبود یافته گان سرطان سینه از نوع باسیلی نیز در همین زمینه می گوید: از معاینه سینه هایتان نهراسید و مرتب این كار را انجام دهید. از پرسیدن واهمه نداشته باشید و خجالت نكشید و هر كاری را برای بهبودی و تندرستی بدنتان انجام دهید چرا كه ارزش هیچ چیز بالاتر از سلامتی نیست. در حقیقت پزشكان و پژوهشگران مشغول بررسی و آزمودن داروهای جدیدی هستند كه بتوانند با نوع باسیلی سرطان سینه مبارزه كنند.محققان می گویند عامل اصلی سرطان هنوز شناخته نشده است.
اما در این میان مواردی وجود دارد كه خطر ابتلا به این نوع سرطان را افزایش می دهند ؛ این موارد عبارتند از وراثت، بلوغ زود هنگام، بارداری دیر هنگام، اضافه وزن، كشیدن سیگار و مصرف زیاد الكل. نكته جالب این است كه پزشكان علت اصلی را وراثت می دانند اما مسأله ای كه پیش می آید این است كه بیش از هشتاد درصد زنانی كه به این نوع سرطان مبتلا هستند سابقه خانوادگی سرطان نداشته اند. اما به هرحال آنچه كه بدیهی است این است كه هر چه سن زنان بالاتر می رود خطر ابتلا به سرطان هم بیشتر می شود.در كل بانوان باید به این نكته توجه داشته باشند كه بالای پنجاه، سنی است كه احتمال ابتلا به سرطان را بسیار افزایش می دهد این گونه سرطان اگر به موقع تشخیص داده شود در بسیاری از موارد می توان به درمان آن خوش بین بود و حتی می توان به درمان قطعی رسید.
یافته های جدید حاكی از آن است زنانی كه گیاه جین سینگ مصرف می كنند مقاومت بیشتری در مقابل سرطان سینه دارند، به عبارت بهتر، درصد بیشتری از آنان از سرطان سینه نجات می یابند و پس از درمان نیز زندگی بهتری دارند.
در یك مطالعه كه در آمریكن ژورنال اپیدمیولوژی به چاپ رسیده است، هزار و ۴۵۵ زن چینی تحت درمان برای سرطان سینه، مورد مطالعه قرار گرفتند و پس از درمان هم به مدت ۶ سال، تحت نظر بودند.
نتایج تحقیق نشان داد، زنانی كه قبل از ابتلا به سرطان سینه، جین سینگ مصرف می كردند. ۳۰ درصد بیشتر از دیگران شانس بقا و بهبودی داشتند.
در مورد زنان بهبود یافته از سرطان سینه هم، زنانی كه پس از تشخیص بیماری شان شروع به استفاده از جین سینگ كردند، در ادامه و در طول دوره درمان و پس از آن، وضعیت روحی و نیز زندگی اجتماعی بسیار بهتری داشتند.
با این حال، سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه وندربیلت دكتر شیائویو، عقیده دارد كه تحقیقات بیشتری باید در رابطه با تأثیر متقابل استفاده از جین سینگ و درمانهای معمول و مورد قبول سرطان سینه، صورت گیرد.
وی معتقد است كه زنان مبتلا به سرطان سینه، باید پیش از مصرف خود سرانه جین سینگ با پزشك معالج خود صحبت كنند، چرا كه جین سینگ هم مثل هر داروی دیگری، ممكن است عوارض جانبی و یا تداخل دارویی، با دیگر داروهای معمولی مورد استفاده در درمان سرطان سینه، داشته باشد.
در حقیقت جین سینگ یك مكمل گیاهی بسیار متداول است كه برای سالیان طولانی، در طب سنتی چین استفاده شده است.
در غرب، جین سینگ به عنوان یك ماده غذایی بسیار انرژی زا و نیز تقویت كننده سیستم ایمنی، مورد استفاده قرار می گیرد و انواع تجاری جین سینگ، همگی از ریشه گیاه استخراج می شوند.
دو نوع عمده جین سینگ، در تولید مكمل های تجاری به كار می روند:
۱ - Panax Ginseng كه جین سینگ آسیایی نامیده می شود.
۲ - Panax Quinquefolius كه عموماً با نام جین سینگ آمریكایی شناخته می شود. بیشتر مصرف كنندگان جین سینگ در این مطالعه، از محصولات حاصل از جین سینگ آسیایی یا ریشه جین سینگ سفید، استفاده می كردند. در همین حال، درمانهای متداول سرطان، شامل جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی نیز بر روی آنها انجام می شد.به طور كلی ۲۷ درصد زنان مورد مطالعه قبل از تشخیص ابتلای آنان به سرطان نیز به طور منظم جین سینگ دریافت می كردند و آمار مرگ و میر این زنان ۳۰ درصد كمتر از كسانی با سن ، تحصیلات و میزان پیشرفت سرطان یكسان كه جین سینگ مصرف نمی كردند، بود.
از بین هزار و ۶۵ زن كه مورد مطالعه پیگیر قرار گرفتند ۶۳ درصد اظهار داشتند كه تنها پس از تشخیص بیماری شان، شروع به مصرف جین سینگ كرده اند، اینها همان زنانی هستند كه در گزارشات از وضعیت روحی و زندگی اجتماعی بهتری برخوردار بودند.طبق گفته های دكتر شیائویو و همكارانش، هنوز مكانیسم دقیق عمل جین سینگ در ایجاد شرایط بهتر روحی و روانی، مشخص نیست، چرا كه در این تحقیق زنان مورد مطالعه همراه با جین سینگ (طب سنتی چین)، از داروهای طب مدرن هم استفاده می كردند. لذا تفكیك اثرات این دو نوع دارو از هم، امكان پذیر نیست.اما در جریان تحقیقات، پژوهشگران به نكته جالبی برخورد كردند، یافته های تجربی آنان، دقیقاً منطبق با یافته های تحقیقات آزمایشگاهی بود كه نقش جین سینگ در مهار رشد تومورهای سرطانی را تأیید می كرد.سؤالی كه در آینده بیشتر مورد مطالعه قرار خواهد گرفت، این است كه آیا نحوه مصرف جین سینگ نیز در میزان تأثیر آن دارای اهمیت است یا خیر؟چرا كه در چین معمولاً ریشه گیاه بریده شده و برای درست كردن چای یا سوپ، مورد استفاده قرار می گیرد و یا این كه به صورت پخته همراه غذا خورده می شود.
مرتضی اسلام زاده
سلمی كریمی
منبع: آمریكن ژورنال اپیدمیولوژی
منبع : روزنامه همشهری